onsdag 26 oktober 2011

Edit:

Som ni kanske märkte har teknikens underbarn, aka jag, äntligen lyckats fatta att det visst är möjligt att blogga med telefonen bara man har downloadat en app. Jag har ju bara haft Samsungen med internet-anslutning och finesser i några månader och har förgäves försökt skriva blogginlägg med telefonen då och då och bara blivit frustrerad när all text jag skrivit försvunnit ut i cyberrymden. Vadå små-pinsamt? Nåja, bättre sent än aldrig.

Bloggen har igen lidit av torka i några dagar då Acern sagt upp kontraktet (åtminstone nästan) totalt; den vägrar öppna bilder och klarar inte av att ha fler än ett fönster öppet - annars håller den på och laddar i all evighet. Idag, då det faktiskt råkar vara min 22. födelsedag, fick jag nog och klickade hem följande skönhet:

Sony Vaio 15,5' med alla möjliga siffror och egenskaper- mer förstår jag tyvärr inte, men den skall nog täcka mitt behov

 Litet ironiskt är det ju förstås att jag samma dag både lär mig att blogga med telefonen och beställer en dator för att kunna blogga påbörja mitt examensarbete då telefonen i princip skulle täcka mina behov helt och hållet, men jag ångrar inte åtminstone ännu en sekund heller att datorn är beställd, utan väntar med iver på att den skall anlända! Får hoppas att den funkar bra, men både jag och sambon gjorde mer eller mindre research om Vaion och hittade typ enbart positiva skriverier om den.

I övrigt är jag fortfarande på barnsängsavdelningen på praktik och, nja, trivs helt okej. Att arbeta på avdelning är inte riktigt min grej och jag kommer som hälsovårdare aldrig att kunna arbeta på ett sådant ställe (vilket altså ytterligare drar ner på min motivation), så jag försöker främst nappa åt mig all info som är relevant inför praktiken på rådgivningen som börjar om en vecka.

Det märks tydligt att hösten har kommit då det är så gott som kålmörkt då jag går till busshållplatsen 06:15 varje morgon. Dessutom faller mörkret tidigare om kvällarna och t.ex. idag när jag stack ut på springlänk 17:30 var det redan skymning och när jag kom hem efter ca 7km och 40 minuter var det mörkt. Därför vill jag påminna er alla om att se till att synas när ni rör er utomhus!


Åtminstone om man är ytlig estetiker som jag är det betydligt roligare att bära en fin reflex som man stolt kan visa upp - ett bra exempel är min reflex som 3½-åriga gud-/systerdottern gav åt mig. Det känns extra-viktigt att ha reflexen synlig då det är Wilma som gav den, samt att en del av försäljningspriset går till Rosa bandet-kampanjen (klik klik) som kämpar för dem som drabbats av bröstcancer.

Nu skall jag fortsätta fira min födelsedag genom att fixa tacos till middag och sedan förhoppningsvis bli bjuden på kladdkaka som sambon bakat åt mig.

2 kommentarer:

  1. Kiva att du gillar reflexen. Vi tänkte genast på dig när vi såg den, att du som jobbar inom hälsovård skå ju definitivt ha en sån! Om du undrar, så är den införskaffad i Stockholm (har inte sett av dem här, men så har jag ju inte gått så mycket i butiker heller...)
    Till nästa sommar ska Wilma köpa en cykelhjälm åt dig, om kanske det skulle få dig att använda sån också

    SvaraRadera
  2. Ansku: Jåå tack ännu en gång för reflexen, som btw matchar Rosa bandet-kampanjens "pins" som jag fäst på kragen! Å detdär med cykelhjälm får vu nog ännu lite si.. Vadå jag vill ju inte at Wilma tvingas tömma sin spargris för min skull ;)

    SvaraRadera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3