måndag 17 oktober 2011

Finally! Woopwoop!

Jag kan bara inte beskriva denhär känslan, men i all korthet: jag är så nöjd!!!!!

Klänning Soaked in luxury, halsduk Mulberry, bältet H&M, stövlar Bianco, klocka Michael Kors, ring GT, armband Nomination - verkligt nöjd med dagens klädsel!


Idag var jag till skolan på Thesis-forum och lyssnade på examensarbeten. Efter det åkte jag, dumt nog i och med att det skulle ha funnits en snabbare lösning = metro, buss hem och avnjöt rester från gårdagens söndagsmiddag: köttsås med trattkantareller, kokt potatis och morötter (mamma skulle ha varit stolt om hon sett maten - den var precis så som hon brukar laga på söndagar). Till efterrätt 1½ kopp kaffe och 1½ bit bärpaj från igår (recept kommer senare) och så bar det iväg ut till stan i jakt på läderstövlar, höstjacka eller dator. Med "eller" menar jag att det kvittade vilket av de nämnda jag fyndade - huvudsaken var att jag skulle hitta NÅGOT. Men vadå, behöver jag faktiskt något av dessa? Jo:
Läderstövlar: jag har ett par, men de klämmer vid tårna. Så köpte jag ju ett par på Galna Dagarna, men returnerade dem eftersom de sen också var för små - verkligen synd. För tillfället är det för varmt för att ha UGG:s och för kallt för att ha ballerinas, alltså behöver jag ett par mid-season-skor.
Höstjacka: jag äger rockar, åtminstone enligt sambon, i otaliga mängder, färger och modeller, men en ylletygsjacka/mid-season-jacka fattas. Mina favoriter har sedan våren varit Henri Lloyd:s seglarjackor, men de passar helt enkelt inte ihop med läderstövlar (jag har alltså tappert använt de som jag har, även om de klämmer).
Dator: ja, jag behöver knappast upprepa hur fed up jag är på min stenålders-Acer. Den laddar knappt bilder mer, så nej tack och hejhej.

Jag har praktiskt taget gått HELA KVÄLLEN lång längs med närapå ALLA sko- och rockbutiker längs med Alexandersgatan, men utan att hitta någonting som passar min budget. Zio (klikklik) hade två par härliga stövlar, men deras pris var på helt annan nivå än min ekonomi nu tillåter, så jag nöjde mig med att testa. Dessutom verkade butikernas utbud vara helt tvärtom det jag letade, då alla jackor var jätte-långa (jag letade en halv-lång eller kort jacka) och alla skor hade skyhöga klackar eller spetsiga tår (jag letade efter ridstövelaktiga, låga och en aning runda stövlar).

Jag var på gränsen att brista ut i gråt när jag konstaterade att jag inte hade hittat NÅGONTING och dessutom missat Salkkarit och Suomen huippumalli haussa - två av de få program som jag verkligen vill se. Nåja, som tur kommer båda programmen att finnas på nätet fr.o.m. imorgon. Som tröst bestämde jag mig ännu för att gå en hastig sväng via Kampen på vägen hem och då slog ödet sitt slag:
en svart, kort ylletygsjacka med dubbelknäppning till nedsatt pris - det enda som krävdes var ett klubbkort. Ivrig som ett barn på julafton sprang jag med jackan i högsta hugg till provhytten och glömde nästan att andas: jackan satt som smord! Biträdet var nära att få en kram och puss när hon dessutom räknade rea åt mig på det redan nedsatta priset, eftersom jag hörde till två klubbar - jjaaaaa!! Äntligen någon nytta med att skriva in sig varje butiks egen klubb och få ett kort till i plånboken.

Nu är jag lyckligare än någon annan ägare till en ylletygsjacka, misstänker jag. Nu fattas bara datorn och stövlarna, men som tur är det bara måndag idag så jag hinner fundera på de övriga under resten av veckan - antagligen med ylletygsjackan på.

2 kommentarer:

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3