torsdag 26 februari 2015

Rukiinen kinkkupiirakka

Dodiih, tässä se aiemmin lupaamani kinkkupiirakan resepti, johon hain inspiraatiota ja osviittaa googlailemalla "rukiinen piirakkapohja". Alla oleva lopputulos on siis muikea sekoitus monen muun versiosta :)



Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Pohja:
 2 dl ruisjauhoja
1,5 dl sämpyläjauhoja
1,5-2 dl vettä
3 rkl rypsiöljyä
suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Täyte:
1 rasia Korpelan kevyitä kinkkukuutioita (olin ajatellut laittaa poroa, mutta sitä ei sitten lähikaupasta löytynytkään. Kinkkuvalmisteista suosin AINA Korpelaa, koska siinä on korkein lihaprosentti ja vähiten rasvaa)
sipuli
suippopaprika
2 dl maitoa
1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
suolaa, mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla (tai ole laiska ja mikrota, kuten minä ;)) yhdessä pestyn ja pilkotun paprikan kanssa. 

Levitä pohjataikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle + reunoille (minulla oli käytössä tämä Pentikin Vanilja-vuoka) ja esipaista uunissa 10-15 min. Ota vuoka uunista ja ripottele täytteet päälle ja kruunaa komeus ruokakerma-maito-munaseoksella ja iske takaisin uuniin ja paista keskitasolla kunnes pintaan ilmestyy kaunis vaaleanruskea väritys, n 50 min. Tarjoile hieman jäähtyneenä salden kera, mums!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3