torsdag 16 juli 2015

Kokeile tätä, etkä enää koskaan aio vältellä hiilareita

Söin (ja tein!) äsken valehtelematta elämäni parhaimman makuisia perunoita, joihin nappasin ohjeen paikallislehdestä Östnylandista. Minä tunnetusti olen perunatyttöjä ja aina jos lisukkeensa saa valita, valitsen keitinperunat. En kerma-, en valkosipuli- tai röstiperunoita, vaan keitettyjä. Rakkauteni perunaan olen varmasti perinyt edesmenneeltä Famoltani, joka opetti, että jokaisella aterialla on oltava pottuja. Näin kesällä tuntuu välillä, ettei muuta kuin uusia perunoita missään tarjotakaan ja jos tylsistyminen uhkaa, suosittelen lämpimästi kokeilemaan seuraavaa:

piiloudu rosmariinipuskan taakse, no ei..
Keitä vastapestyt varhaisperunat ensin LÄHES pehmeiksi. Kuumenna isossa paistinpannussa oliiviöljyn ja voin seosta ja paista perunoihin kaunis väri miedolla lämmöllä. Lisää pannulle hienoksi silputtua valkosipulia (itse taisin laittaa 3-4 kynttä), sekä rosmariinia. Lisää lopuksi pannulle merisuolaa (karkeaa, hienoa, mitä nyt kaapista löytyy), pyöräytä ympäri ja tarjoile höyryävän kuumina.


Pottujen lisäksi valmistin kanaa (miehen versio pekoniin käärittynä - oli kuulemma hyvää!), salaattia ja höyrytettyä parsa- ja kukkakaalia.
Till potatisen serverades broilerfiléer (T:s version inlindad i bacon), sallad och ångkokt broccoli och blomkål





Jag åt precis ett av mitt livs godaste potatisrätter EVER och ville därför direkt komma och dela med mig av denna gourmemåltid ;) Jag är känd för att vara en riktigt potatistjej. Jag menar, vem behöver pasta, ris eller gräddpotatis när vi ha kokt potatis? Min kärlek till (kokt) potatis har jag troligen ärvt av Famo, som tyckte att man skulle ha kokt potatis till varje måltid (ja, förutom frukosten..).
Såhär sommartid lider många risk för att tröttna på kokt nypotatis och hör du till dessa, rekommenderar jag dig att prova denna variant: du kommer ALDRIG mer att undvika kolhydrater efter detta.. ;) Ursprungliga receptet fanns i dagens Östnyland.

Koka nytvättad nypotatis nätt och jämt mjuk. Hetta upp smör och olivolja i en stor stekpanna och tillsätt potatis, som ska få en nätt brun färg. Tillsätt finhackad vitlök enligt smak. Slutligen tillägg färsk rosmarin, samt havssalt, vänd om och avnjut rykande het. SÅ gott..


Bon appétit!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3