måndag 12 januari 2015

Sinne meni viikonloppu, mitä jäi käteen? Balmain Salt spray, arganhoitsikka, vatsakipu ja kahvirakkaus

"Oispa aina viikonloppuaamu", totesin T:lle aamuisessa tekstiviestissä vietettyäni töissä kokonaiset 45 minuuttia. Viime viikolla tuli nukuttua enemmän kuin huonosti kiitos teini-ikäisen Ronja-koiran rapsutan-ovea-ja-pidän-teitä-hereillä-tai-jos-makkarin-ovi-on-auki-niin-tulen-2-tunnin-välein-hyppimään-sänkyä-päin-ja-raavin-selkää-huomiota-kaivaten-ja-nuolen-korvanne-käytöksen, eikä viikonloppukaan tunnu riittäneen akkujen lataukseen, vaikkei mitään kummempaa tullut tehtyä.





Aina on hyvä heki ottaa selfie ;)




Lauantaina olin niin rättiväsynyt, että jaksoin hädin tuskin pitää silmiä auki, mutta koska oli viimeinen tilaisuuteni palauttaa eräs neule Stockalle, ei auttanut muu kuin meikata itsensä pirteäksi ja suunnata auton nokka kohti Itistä. T lähti onnekseni matkaan ja kuskiksi ja matka Itikseen sujui joutuisasti Ärrältä haettuja kahveja hörppien. Harrastan äärimmäisen harvoin take away coffee-meininkiä, koska kahvia tulee mielestäni kunnioittaa ja juoda kaikessa rauhassa, mutta viileään autoon istuessamme tuntui sormia lämmittävä pahvimuki suoranaiselta sielunhoidolta. Olen tietyllä lailla addiktoitunut kahviin, mutta olen toisaalta iloinen, että voin saada niin paljon irti niinkin pienestä asiasta, kuin kahvikupposesta: kahvin lempeä, aromikas tuoksu hivelee nenää ja kun maitokahvin maku leviää suuhun ja valuu pikkuhiljaa nieltäessä alas kurkkuun leviää koko kehoon lämmittävä tunne - vähän samalla lailla kuin joku nappaisi syliinsä.

Söpöt, eikö?
Iitksessä pyörimme parisen tuntia ja ostoskoriin tarttui Stockan kantisalennuksessa olleet Snö of Swedenin kultaiset sydän-korvikset, jotka muistuttavat kovin jo monta vuotta himoitsemiani Marc Jacobsin sydänkorviksia, alesta pari perus-pitkähihaista t-paitaa (suosittelen lämpimästi Noom-merkkiä: todella laadukkaita puuvillaisia perus-vaatteita suht. edulliseen hintaan ja hinta-laatu-suhde huomattavasti parempi kuin esim. henkkiksellä tai Ginassa) sekä hiuspuolelta paljon hehkutetty Balmain texturizing Salt spray, sekä Klippoteketin arganöljyä sisältävää hoitoainetta.


Balmainin suolasuihke tosiaan kuuluu tuotteisiin, jota olen kyttäillyt jo pidemmän aikaa ja lueskellut paljon muiden kokemuksia sen käytöstä. Kokeiltuani sitä Stockalla, hullaannuin tuoksusta ja sopivan pörröefektin antavasta nesteestä, sorruin ja pulitin (suolavedestä - miettikää!) 18€ tyytyväisenä kassalla. Pari kertaa suihketta kokeilleena voin todeta, että se tosiaan antaa kivasti rakennetta kampauksen (ponnari ja nuttura tähän asti kokeiltu) pohjalle, muttei niinkään volyymiä. Moni varoitteli, että tuotetta ei kannata annostella liikaa, jotteivat hiukset muutu rasvaisen näköisiksi. Itse en tähän osaa vielä sanoa juuta enkä jaata, mutta tähän asti en voi kuin suositella heille, jotka kaipaavat tukkaansa "lisämassaa", sekä tosiaan rakennetta kampauksen pohjalle, mutta jotka eivät välttämättä halua tupeerata.

Klippoteketin argan-hoitsikkaan silmäni osuivat vahingossa, mutta koska uudelle hoitsikalle oli tarvetta, päätin napata 6,90€ hintaisen tuotteen kokeiluun. Hiukseni ovat nyt talvipakkasilla äärimmäisen kuivat, eivätkä ne meinaa millään imeä itseensä tarpeeksi kosteutta, vaikka teen välillä öljytehohoitoja. Koska olen pihi hintatietoinen, en viitsi(nyt vielä) ostaa Moroccanoilin legendaarista hoitoainetta, vaan päätin antaa markettiversiolle mahdollisuuden. Odotukseni eivät olleet kovin korkealla, koska ymmärrän, ettei halpisversio sisällä kuin murto-osan siitä öljymäärästä, kuin mitä kalliimpi isoveljensä, mutta koin aikamoisen yllärin kun totesin, etteivät hiukset ole yhtä sähköiset ja korppumaisen kuivat ekan kokeilun jälkeen.

Itiksessä käynnin jälkeen olo olikin pirteämpi ja suuntasin illalla juoksulenkille lumeen. Lenkki oli lyhyehkö reilu 6 km, mutta päätin jäädä leikkimään lumeen hetkeksi miehen ja Ronjan kanssa, enkä hullunkiilto silmissä tuijottaa mittarilukemia (kuten yleensä).

Sunnuntaina koitin käydä aamupäivällä jälleen lenkillä - olinhan edellisenä päivänä juossut vain lyhyen lenkin - mutta turhaan: itketti, oksetti, jalat painoivat kuin kaksi betoniporsasta, enkä hädin tuskin jaksanut kotiin takaisin lumenpeittämältä pururadalta. Muistikuvat parista pökräyskerrasta, sekä monen vuoden takaisesta keuhkokuumeesta valtasivat mieleni ja minua alkoi pelottaa. Päätin heti, että nyt kyllä kuuntelen kroppaa ja tassuttelin hissukseen kotia kohti. Kotiin päästyäni hengittelin hetken syvään, join tuopillisen vettä ja suuntasin takaisin ulos raittiiseen ilmaan putsaamaan autoa lumesta ja pissittämään Ronjaa. Vetämätön olo tuntui sietämättömältä ja jotenkin ylitsepääsemättömältä, enkä voinut käsittää mistä se johtui, mutta päätöksen lopettaa rehkimisen siihen paikkaan tein heti. Etureisiä hapotti ja särki kuin vietävää, eikä venyyttelyistä tuntunut olevan apua lain.
Myöhemmin asiaa hetken sulateltuani totesin, ettei kyllä ole ihme, että veto oli veks: koko viime viikolla en nukkunut yhtäkään yötä katkotta (kiitos Ronjan oven tai selän rapsutusten), perjantaina kävin reippaalla 8km mittaisella sauvakävelyllä lumessa ja lauantaina juoksemassa lumessa. Viime aikoina on taas tullut harrastettua liikaa pelkkää aerobista liikuntaa, mutta kun sitä 8h päivästä viettää sisätiloissa töissä, en voi kuvitellakaan meneväni tunneiksi vielä sisälle esim. salille illalla, vaan haluan ULOS raittiiseen ilmaan. Illalla olo koheni jo ja olin tyytyväinen, että tajusin heti pysähtyä. Harmittaa suunnattomasti tuo nukkumattomuus ja unen puutteen luoma pöhnä-efekti, koska se selvästi häiritsee treeniäni, jonka puutos taas aiheuttaa närkästystä, mutruttavia suupieliä ja känkkäränkkää. Ajattelimme nyt hankkia Ronjan yöpuuhailuja ajatellen portin makkarin ovelle, koska epäilen että käytös on osittain ahdistuksesta johtuvaa: koira varmasti kokee olonsa ulkopuoliseksi ja epävarmaksi, koska nukkuu yksin ovet suljettuina ja voi vain kuulla meidän tuhinamme toiselta puolelta. Täytynee myös yrittää taas tsempata tuon lihaskunnon suhteen, koska pelkällä aerobisella treenillä ei aiheuteta muuta kuin lihasjäykkyyttä ja kukkakeppi-ulkomuotoa.

Että sellainen viikonloppu tuli vietettyä :) Mitäs sun viikonloppuusi?

4 kommentarer:

  1. Oooh måst gå o köpa dedär saltspraye, låter som någå jag sku behöva ;)

    Jag tycker att MoroccanOil o Klippotekets arganoil e ganska lika, använder min moroccanoil så sällan när ja tycker att mitt hår blir så över flåtit, klippotekets e nog bättre, o MYCKE billigare :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jåå rekommenderar varmt! Å doften e ett klart bonus å plus, för en arbetskaveri kom å fråga vem de e som doftar så gott när ja gick förbi å had spraya av dedär i håret ;)
      Klippoteket har underligt bra å billigare versioner av många produkter - instämmer! :)

      Radera
  2. Tuota Balmainin suolasuihketta täytyy kyllä pian testailla! :) <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Suosittelen, mutta varoitan: paluuta ei sitten enää ole ;) Tuoksu on aivan päätä huimaava ja työkaverikin kehui sitä kun kuljin ohi ;)

      Radera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3