måndag 26 september 2011

Addiction

Fastän jag försöker begränsa mitt bloggande till en gång per dag, tillåter jag mig själv att göra ett inlägg till idag bara för att få spread som love (eller egentligen avslöja min grymt smarta uppfinning)...



Testa mitt nya favorit-mellanmål/räddning-då-sötsuget-drabbar-en: häll upp först bärsoppa och sedan mjölk i ett dricksglas i förhållandet 70:30 och rör om några varv med en sked. Njut långsamt - ah!



Kombinationen av söt bärsoppa och frisk, kall mjölk är något helt otroligt. Dessutom har konsistensen en underligt mättande verkan och man kan dricka max. 2 glas. Jag gissar att det beror på att soppan är relativt tjock i konsistensen och att mjölkens proteiner mättar magen fort.


Och råkar man vara kalori-freak som jag kan man avnjuta detta med gott samvete: väljer man <10 kalorier/100ml - bärsopporna (som jag) och använder fettfri mjölk är totala energimängden liten. Dock är det ju värt att diskutera om det är en vidare bra idé att hälla i sig sötningsmedel som aspartam, men då kan man ju välja bärsoppor som innehåller socker i stället! 
Bon appetit!

Bilderna är lånade

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3