fredag 7 november 2014

We live in the mood choose

Asenteella on väliä. Asenne vaikuttaa. Jos asennoidut johonkin kielteisesti, homma tuntuu takuuvarmasti raskaalta, tyhmältä - suorastaan idioottimaiselta - ja ikävältä. Tällä hetkellä viimeaikaiset postaukseni, joissa hehkutan suureen ääneen olevani iloinen, aurinkoinen ja alati positiivinen ihminen kun viime päivieni käytös ja asenne on ollut täysin vastakkainen :D

Keskiviikon ja torstain välisen yön nukuin kehnosti ja unen puute vaikuttaa minuun joka kerta negatiivisesti, joten olin menossa perse edellä puuhun joka paikkaan. Ärsyynnyin mieheen ja koiraan, syljeskelin ja turhauduin jo alkuviikosta syystä X (jota en siis tiedä) ja eilen totesin T:lle, että alan turhautua eniten ITSEENI ja omaan asenteeseeni, koska nimenomaan miellän itseni ilopilleriksi enkä mökömökö-naamaksi. Mököttäminen on sitä paitsi rankkaa. Huomattavasti rankempaa kuin hymyily! Tuntuu turhamaiselta kiukutella vailla syytä varsinkin näinä aikoina, kun muualla soditaan, toiset laskevat pennosia kaupan kassalla ja miettivät ostaakko 50 senttiä kalliimpaa vessapaperia vai ei loppukuun budjettia silmällä pitäen. Toisaalta kuulin radiosta tässä hiljattain, ettei omia harmituksia pidä vähätellä esim. kehitysmaiden sotiin vedoten: jokaisella on oikeus harmistua tai ärsyynytyä itseään harmittavien asioiden vuoksi - olivat ne sitten suuria tai pieniä. Jos kokoajan vähättelee omia ärsytyksiään ja kokee, ettei omia tunteitaan kehtaa tuntea, voi sitä pikkuhiljaa kyrpistyä täysin. Parempi siis välillä kiljua ja karjua vähän ja pienen vuoksi, kuin sitten kertarykäisyllä miljoonan asian vuoksi (useinhan sitä karjuu sitten vähän "varmuuden vuoksi") ja aiheuttaa enemmän mielipahaa. Itse näin temperamenttisena ihmisenä tunnen mieluiten tunteeni heti (jos ymmärrätte mitä tarkoitan?) kuin että tukahdutan ne jonnekin mieleni syövereihin, jossa ne sitten kasautuvat ja aiheuttavat sadepilven pääni ylle pidemmäksi ajoiksi.

Niin raivostuttava, niin hermoja raastava, mutta samalla niin kovin, kovin tärkeä pieni musta teini-ikäinen labradori ja mami lenkin jälkeen

Oletko huomannut, jos jokin tietty asia tai tekijä vaikuttaa asennoitumiseesi tai jaksamiseesi? Itseltäni löytyy pari hyvinkin yksinkertaista asiaa, jotka vaikuttavat "nenän asentoon" hyvinkin herkästi, eli jos niissä on jotain pientä(kin) poikkeavuutta tai säröä, saattaa "maailmani romahtaa" (anon ymmärrystä sarkasmille tässä kohtaa - onhan sentään perjantai).

1. Vaatteet.
Puristavat farkut, joiden vyötärö kuristaa mahaa etenkin heti runsaan (tavanomaisen) aamupalan jälkeen saattaa laukaista yhyy-refleksin hetkessä ja vaikuttaa pitkälle aamupäivään. Näinä aamuina kiitän luojaani epäergonomisista, laatikkomaisista työvaatteista: eipä ainakaan purista! Samoin jos ei peilikuva ja päivän asu miellytä silmää kotoa lähtiessä, jää fiilis jotenkin vajaaksi. Kivat vaatteet - parempi mieli - niin lenkkeillessä ja vapaa-ajalla, kuin töissäkin.

2. Ruoka.
Liikaa, kts yst edellinen puristavat farkut-kohta, tai liian vähän johtaa matalaan verensokeriin, kurisevaan vatsaan ja otsaa puristavaan "pantaan". Jo pienikin suupala helpottaa kummasti, jos on oikein nälkä ja nostaa mielen hetkessä maasta edes polven korkeudelle, mutta samoin se yksi ylimääräinen pala saattaa johtaa läskimössö-vaatteet-puristaa-fiilikseen.

3. Uni.
Liian vähän unta takaa sen, että käyttäydyn kuin känninen persuksiin ammuttu karhu. Hermostun pienistä ja turhista asioista, kuten siitä että Ronja tulee nuolemaan käsiä kun ne vasta äsken rasvasin perusvoitella. Mikä himskatti sitäkin elukkaa vaivaa - tuskin perusrasva nyt kovin maukasta on?

4. Liikunta ja raitis ilma.
Vietettyäni koko työpäivän sisätiloissa en voisi kuvitellakaan, että istuisin sisällä loppuillan - hell no! Kelistä viis, tämä nainen lähtee ulos. Verenkierto ja aineenvaihdunta tuntuvat pysähtyvän, samoin lihasjumit sen kun kasvavat, jos yritänkin viettää liikaa aikaa paikoillani. Toisaalta liika liikunta ja rasitus aiheuttavat väsymystä (kts kohta Uni), sekä jumeja, joten kohtuus tässä on valttia. Raitis, happirikas ilma takaa toisaalta hyvät unet.

Kun nämä perusasiat ovat kunnossa, tuntuu elämä huomattavasti helpommalta ja hymyilevämmältä :)
Kivaa viikonloppua!
1 kommentar:

  1. Koirilla on jokin pakkomielle rasvoihin :D meillä myös nuollaan kädet ja naama ja kaikki mihin vaan on rasvaa laitettu. Kannattaa tehä koiralle selväks et niin ei tehdä! Meillä tuo muuten varasti myös aukinaisen hierontarasvapurkin ja sieltä lutkutti rasvaa minkä kerkesi xD koiran omistajana on hyvä oppia olemaan provosoitumatta ja löysätä sitä omaa pantaa tai muuten on edessä pitkät vuodet :D

    SvaraRadera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3