Super-enkel bärpaj
Bottnet:
½ dl flytande margarin/smält smör
1 dl lätt grädde (lätt mjölk)
1 ägg
1 dl socker
2 dl vetemjöl (2-3 dl)
1½ dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Ovanpå:
4 dl bär
1 dl kvarg (125 g)
1 dl lätt grädde (lätt mjölk)
½ dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Ställ in ugnen på 200 grader. Rör ihop margarinet/smöret, grädden och ägget. Tillsätt de torra ingredienserna. Bred ut smeten i en pajform (28-30 cm diameter) och förgrädda pajskalet i 10 min.
Blanda under tiden ihop kvarg-blandningen och häll ovanpå det förgräddade bottnet. Ställ formen tillbaks i ugnen och fortsätt grädda i 20-30 min tills ytan får fin färg.
Låt pajen svalna fullständigt och NJUT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3