fredag 19 juli 2013

Let me show you: my summervacation 2013

Paluu - ei nyt ihan arkeen, mutta kotikotiin - koitti eilen illalla ja viime aikojen katastrofaalisin liskodisko samoin. Sydän hakkaa sataaviittäkymmentä, ajatukset hyörivät kuin undulaatit pesukoneessa ja fiilikset ajelevat vuoristorataa. Kun tälläinen olo valtaa kropan, on aika vetää syvään henkeä ja tehdä mielikuvitusmatka. Toiset kuvittelevat itsensä kauas aurinkoiselle hiekkarannalle, meren ääreen liplatusta kuuntelemaan tai vaikka baariin tanssahtelemaan. Paikalla tai ajankohdalla ei ole niin väliä, kunhan kuvittelee itsensä jonnekin mahdollisimman mieluisaan paikkaan! Itse yritin eilen palata menneeseen lomaviikkooni, jonka ajattelin jakaa kanssanne (tai noh, osaan siitä: kuvamateriaalia on näköjään vähemmän kuin muistin :D) kuvin:


 Loma alkoi kunnon punttitreenillä, jonka jälkeen suuntasin kodin kautta, nappasin bagin olalleni ja läksin lounassalaatille itseni kanssa Cafe Steineriin (lue arvostelut tästä).

Salaatistani löytyi lohta, hunajamelonia, katkarapuja ja kirsikkatomaatteja, sekä kastikkeena oliiviöljyä ja balsamicoa. Öljyä taisi lorahtaa aika reippaasti, mutta tuore patonginpala ja ihana auringonpaiste terassilla pelastivat. Jälkkäriksi hain vielä vanilja-Skyrin ennenkun oli aika suunnata juna-asemalle.

Loman aikana kävin seuraamassa siskonlasten uimakoulua, pyöräilin vapaaehtoisesti kaatosateessa kirjastoon (ihan huvin vuoksi - autojakin olisi ollut tarjolla!) ja fiilistelin vanhaa abi-huppariani ja muistelin menneitä.


Hah ja ajoin autoa ja annoin laulun raikaa. Ilme 10! ;)

Nauroin jo ennen lomalle lähtöä, että nyt alkaisi parin viikon pituinen massakausi ja kyllä sitä tulikin syötyä: kaikkea hyvää ja hyvällä omatunnolla - ruoka on hyvää! :)


 Tuhottiin 2 kpl 5 kg laatikollista mansikoita vanhempien kanssa parissa päivässä, eikä tehnyt edes tiukkaa ;)


Käytiin siskonlasten kanssa saaressakin ja hitsinvimpulat miten hyvät kelit osuivat kohdalle: aurinko paistoit kirkkaalta taivaalta koko ajan!

Kirjoja, pikkuautoja, käpyjen heittelyä.. onhan ne muksut kivoja, mutta kyllä hiljaisuus ja tilkka punaviiniä muovimukista maistui kummasti lasten mentyä pehkuihin.
En muista koska olisin ollut yhtä onnellinen ja tuntenut oloni niin rakastetuksi, kuin lauantaiaamuna herätessäni 5½-vuotiaan pikku-W:n silittäessä käsivarttani.

Noh, tuli sitä kaiken syömisen ja hengailun vastapainoksi liikuttuakin: juoksua, kävelyä, sauvakävelyä (!), vähän lihaskuntoa, kuperkeikkoja ja trampoliinilla pomppimista. Kun liikkuu vähän, jaksaa syödä enemmän ;)
Kävin terassilla ihanimpien tyttöjen kanssa, join kahvia ja söin jätskiä toisen kanssa puutarhassa ja jännitin, jännitin, jännitin ja koin lopuksi helpotuksen: asiat järjestyvät näköjään.
Ja tukka vaaleni auringossa.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös loma lähenee loppuaan ja oli aika suunnata junalla takaisin Poriin. Jazzit ovat vallanneet kaupungin ja odotan jo innolla huomista, jolloin suuntaan ihanan J:n kanssa rrradalle - vaan toivon mukaan ei samanlaisisa topeissa ;) (inside-avaus: olemme toisistamme tietämättöminä ostaneet Vilasta tasan samanlaiset topit :D)

Loman aikana tein päätöksiä, jotka tulevat mullistamaan elämääni jälleen kerran aika lailla. 
Oivalsin kuitenkin, että minulla toden totta on maailman paras perhe ja ihanimmat kaverit, jotka tukevat minua tässä ja ovat minua vastassa. Valehtelematta voin kertoa, etten ole osannut aavistaakaan miten hienoja ihmisiä lähipiirissäni on, ennenkuin hätä oli suuri ja he kaikki olivat minua vastassa avosylin.

Että sellainen loma ;)

Allt har sin tid, så även semestern som småningom börjar lida mot sitt slut. Förra natten sov jag sämre än på långa, långa tider och hade massor med tankar i huvudet. Trots att jag vet att problemen nog löser sig, fortsätter jag att oroa mig då mörkret faller och det är dags att sova. Ett tips för sådana oroliga stunder är att göra en tidsresa till en plats där man känner sig trygg. Själv försökte jag fantisera mig tillbaks till veckorna hemma på landet. Samlade ihop bilder som jag knäppt under semestern och dem kan ni se här ovan: voilá, såhär firade jag sommarens bästa 1½ vecka:
Semestern började med gymträning, lunch på Cafe Steiner och sol. På landet njöt jag 110% och åt gott, tränade i lagom mängder, åkte till stugan med föräldrarna och syskonbarnen, blev varmare än någonsin om hjärtat då jag väcktes av en liten 5½-åring som smekte min arm, läste, drack litervis med kaffe, träffade härliga kompisar och teckande avtal. Stora förändringar är på kommande, men det känns tryggt att veta att jag har världens bästa familj och finaste kompisar som stöder mig i det.
Igår kväll åkte jag upp till Björneborg och väntar REDAN på morgondagen, då jag skall ut och fira Jazzen med J ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3