tisdag 20 september 2016

3 asiaa minusta

Monessa blogissa kiertää nyt tälläinen 3 asiaa minusta-haaste, johon päätin tarttua itsekin. Lyhyestä virsi kaunis. Tässä alla siis kolme faktaa minusta :)

3 asiaa, joista pidän…

- aamulenkeistä Ronjan kanssa: hiljaisuutta, raitista ilmaa
- Oatlyn iKaffe-kauramaidosta tehdystä vaahdosta aamukahvissani, sekä Strömsbergin Myllyn kaurahiutaleisiin tehdystä aamupuurosta: molemmat ovat arkisia, mutta tuovat kultareunuksia arkeeni olemalla astetta parempia kuin perus-Pirkat ;)
- siitä, että mies kääntyy joka ikinen ilta halaamaan minua juuri ennen nukahtamista: siitä tulee turvallinen ja rakastettu olo. Emme koskaan mene riidoissa nukkumaan ja läheisyys vielä alleviivaa sitä, että olemme yhtä3 asiaa, joista en pidä…

- käärmeistä pelkään aivan mielettömästi! Pienenä en uskaltanut edes katsoa niitä TV:stä
- kiireestä: siitä ei tule kuin huono lopputulos, käsien tärinä, huono mieli ja useimmiten kiireessä tehdyt hommat joutuu tekemään kahdesti
- pekonista

3 asiaa, joita tein viikonloppuna…

- söin pitkästä aikaa täytekakkua serkkujeni valmistujaisissa (minä en ole täytskäri-ihmisiä ja valitsen lähes poikkeuksetta joko suolaisen vaihtoehdon tai juustokakku-tyyppiisen leivonnaisen perinteisien kermakakun sijaan. Sunnuntain mansikkakakku oli poikkeus - onneksi! Kakku oli sopivan kirpsakka ja vähäkermainen minun makuuni)
- ulkoilin aivan mahdottomasti kiitos kauniin kelin :) Voihan ruska-aika!
- tein kotitöitä: pyykkäystä, tavaroiden järjestelyä.. Tykkään tehdä kotitöitä kun niille on aikaa ja usein huomaan, että vaikka tuntuu ettei mitään ehdi tai saa aikaiseksi, kohenee mieli huomattavasti vaikka "vain" viikkaisi pyykit telineeltä. Arkisin ei voi ehtiä tehdä kaikkea, mutta pikkuhiljaa tekemällä niistä saa hyvän mielen (ja siistin kodin)


3 asiaa, jotka osaan…

- tehdä hyviä lihapullia :D
- innostaa toisia muuttamaan elämäntapojaan terveellisempään suuntaan ja herättämään heissä ajatuksia siitä, miten he voisivat tehdä niitä fiksuja valintoja arjessaan
- puhua todella nopeasti

3 asiaa, joita en osaa…

- matikkaa (en ole KOSKAAN ollut siinä hyvä ja vieläkin kuljen alemyynneissä kännykän laskin kädessäni.. 50% vielä menee päässälaskuna :D)
- jonottaa hermostumatta
- syödä suuria määriä sokeria. Muistan kun käytiin katsomassa Mamma Mia-musikaalia ja välitauolla syötiin toooosi suklaista suklaakakkua. Vaikka pala oli pieni ja söin omastanikin vain puolet, kärsin sitten loppuillan ja -esityksen järkyttävästä sydämen tykytyksestä kiitos suuren sokerimäärän siihen nähden, mitä normaalisti syön :D Epämiellyttävää, mutta naurettavaa samalla!


3 asiaa, jotka haluaisin osata…

- laskea matikkaa :D
- tulkita sydänfilmejä, eli EKG:tä, paremmin sekä osata enemmän sairauksista
- tehdä erilaisia lettejä itselleni. Tällä hetkellä osaan vain tehdä tavallisen, ranskiksen sekä hollantilaisen ranskiksen tapaan. Esim waterfall ja pull-through olisivat kivoja :)

3 asiaa, jotka minun pitäisi tehdä…

- siivota koneelta kuva-albumeja; Mac on ilmoittanut viimeiset 6kk, että kuvia on liikaa ja että muisti on täynnä. Arvatkaa vaan alkoiko iPhone sanomaan samaa? Aahh..
- pyyhkiä pölyjä kotona
- käyttää hammasrautoja useammin kuin tällä hetkellä (ärsyttää oikein kun en ole niitä nyt niskajumien takia käyttänyt (leukojen asennon muuttuessa myös ni-ha-jumit pahenevat) ja pitkä ja piinallinen oikomishoito uhkaa mennä plöröksi. Pöh. Onneksi hampaat eivät (vielä) ole hakeutuneet takaisin vanhoille raiteilleen niin, että saan vielä raudat ängettyä suuhun

3 asiaa, joista stressaan…

- herätyskellon pirinä (etenkin maanantainaamuisin, joten herään lähes poikkeuksetta aina ennen kellon pirinää.. Kuinka ärsyttävää?)
- huimaus ja heikotus, joka saattaa yllättää minut jopa istuma-asennosta: yhtäkkiä kahvipöydässä maailmani saattaa pyörähtää takaperin ja silmissä sumenee hetkeksi
- lyhyehköt työsopimukset: tulevaisuuden asuntolainat ja muut olisivat helpompia saada, jos työsuhde olisi vakinainen, eikä pairn kuukauden välein tarvitsisi jänskätä, saahan vielä työntekoa jatkaa


3 asiaa, jotka saavat minut rentoutumaan...

- ulkoilu
- lämmin suihku sekä sauna
- hyvän kirjan lukeminen (suosittelen ehdottomasti "He eivät tiedä mitä tekevät"-kirjaa, joka muistaakseni voitti Finlandia-palkinnon pari vuotta sitten! Todella mukaansa tempaava kirja! Pelästyin alkuun kun näin miten paksu se on, mutta nyt olen ennemminkin iloinen siitä, että kirjassa riittää luettavaa vielä moneksi illaksi :))

3 asiaa, joista puhun usein…


- talon rakennus ja miten enää jaksa-kestä-pysty-halua asua kerrostalossa kauaa..
- mitä tänään syötäisiin? :D
- "oisko nää astiat kivat?" (miestä ei voisi vähempää kiinnostaa..)


3 asiaa, jotka puen mielelläni päälle…

- collegehousut

- rento kauluspaita
- villasukat: aina ja kaikkialla

3 asiaa, joita en pue päälleni…


- croptoppi
- verkkosukkahousut
- valkoiset legginsit

3 asiaa, jotka haluaisin hankkia…


- Arabian Paratiisi-sarjan kulhoja Pentik Vanilja-sarjan lautasia
- neonkeltaisen tai kirkkaan pinkin juoksutakin, jotta näkyisin pimeällä
- uudet juoksulenkkarit. Etenkin NewBalancen ja Adidaksen lenkkareita niin moni nykyään hehkuttaa, että pakkohan niitä olisi lähteä itsekin sovittamaan! :)


3 asiaa, joista unelmoin…


- omista lapsista
- kihlautumisesta ja parin vuoden kuluttua viimeistään häistä
- elämän ja terveyden tasaantumisesta ja balanssin löytämisestä. Sillä tiellä tunnun jo olevan, mutta matkaa on vielä edessä ja toivon, että turvallinen perhearki, vakituinen työsuhde jne pian olisivat osa minunkin elämääni.


3 asiaa, joita pelkään…

- hirviä ja lintuja (OMG Korkeasaari ja ne vapaana kulkevat riikinkukot!)
- läheisten tai oman terveyden pettämistä. Työssäni kohtaan paljon sairaita ihmisiä ja vaikka heitä voin joskus jopa sääliäkin, koskettaa tuttavan sairastuminen aina ja mietityttää jälkeenpäin. Olen viime aikoina jotenkin "tajunnut" ettei elämä ole ikuista ja huomaan, että se aiheuttaa sekä tiettyä kiitollisuutta siitä mitä minulla (vielä) on, mutta myös pelkoa siitä, että joskus joudun jostain luopumaan.
- rappusissa kaatumista niin, että löisi hampaansa mäsäksi (kuulostaa hassulta, mutta mietin usein kun kiirehdin rappusissa, että mitä jos nyt kaatuisin ja löisin leukani kiveen - millaista jälkeä se saisi aikaan!)

3 asiaa, joita toivon tapahtuvan lähitulevaisuudessa…

- perheenlisäys
- omakotitalo
- vakinainen virka

Tälläisiä kolmos-faktoja minusta. Tunnistatko itsesi jostakin? :)

2 kommentarer:

 1. Hahahha ja har samma tankegångar som du i trappor, vet int hur många gånger jag har föreställt mig hur jag faller och slår tänderna/hakan! Jag håller tummarna för att vi aldrig behöver uppleva det påriktit :D

  //Tessu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nånej!? Great minds think alike! :D Jag som trott att jag är udda med mina fobier.. ;)

   Radera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3