torsdag 17 november 2016

Joululahjavinkkejä 2016

Moni on varmasti minun laillani jo alkanut fiilistellä lähenevää joulua ja olen jopa salaa hihkunut riemusta kun olen somesta voinut nähdä, että muutkin ovat päässeet joulutunnelmaan ja viritelleet jouluvaloja ja maistelleet glögiä. Hehee, niinhän olen meinaan minäkin tehnyt jo ;) Kuten Laura blogissaan totesi, olen minäkin pohtinut omaa jouluhössötystäni ja tajunnut että minun jouluhässäkkään valmistautumiseni pikemminkin on tunnelman luomista - ei niinkään joulutavaroiden esille nostamista. Minun jouluni on perinteisen punainen, mutta kun näin loka-marraskuussa aloitan fiilistelyni, jätän vielä punaiset tekstiilit ja kyntteliköt varastoon ja nostan esille kaikki tuikkukipot joita asunnostamme löytyy ja ripustelen parit valoköynnökset paikoilleen valoa tuomaan. Omaan makuuni marraskuu on vielä liian aikainen ottaa esille varsinaisia joulukoristeita, koska niihin ehtii jouluaattoon mennessä sitten jo kyllästyä (tai näin ainakin minun kohdallani). Valoköynnökset ja kynttilät sen sijaan luovat kotoisaa tunnelmaa marraskuun pimeyteen, joka nähtävästi nyt jatkuu tuttuun tapaan vaikka hetken saimmekin iloita jo pakkasesta ja valkeasta maasta. Vaikken mikään lumen ylin ystävä ole, pidän siitä loskaa enemmän.

 Ylpeänä voin myös kertoa, että olen tänä vuonna hyvissä ajoin jo hankkinut jo osan joululahjoistakin! Joka vuosi suunnittelen alkavani paremmaksi ihmiseksi ja aloittavani joululahjojen suunnittelun ja hankinnan ajoissa - mutta joka vuosi tähän mennessä olen myös sujuvasti tämän osuuden mokannut. Olkoon tämä loppuvuosi 2016 siis muutosten vuosi ;)

Kyllä ne korukauppiaat vaan tietää..
Mieleeni juolahti eilen illalla vatsakipujen hieman hellitettyä, että voisin rustata listan erinäisistä lahjaideoista, joita minulla on. Postilaatikosta tupsahtaa joulukuvasto harva se päivä ja toki niistä voi inspiroitua, mutta useimmiten niissä mainostetaan vain todella arvokkaita tavaroita, eikä lahjan arvoa voi missään nimessä mitata rahassa. Joulussa parasta tunnelman ja yhdessäolon lisäksi on minusta ehdottomasti lahjojen antaminen - etenkin jos keksii aivan tajuttoman hyviä lahjoja, joista tietää saajan ilahtuvan! Olen itse todennut, ettei lahjojen aina tarvitse olla kovin kummoisia eikä hintavia, kunhan niissä on hyvä idea takana, mutta itselleni lahjan hinta - oli se kallis tai halpa - on yksi lysti siinä vaiheessa kun tiedän, että se on saajalle mieluinen.
Eli tässä minun vinkkini joululahjoihin; osan olen ehkä jo toteuttanut, osan voisin toteuttaa ja osan ottaisin mieluusti itsekin vastaan ;)

Naiselle (kattaa teinityttäret ja äidit, miksei mummitkin):

- hampaiden valkaisuun luonnollinen Warpaint (lue lisää Kemikaalicoktailin blogista)
- timantteja (älä kuitenkaan kaiverruta mahdollisia timanttikoruja ennakkoon jos koko olisikin väärä - silloin sitä ei saa vaihtaa!)
 - korut ylipäätään. Okei aika kliseistä ja tyypillistä, mutta kyllä useimmat naiset arvostavat hieman arvokkaampaa korua. Älä siis sorru halvimpaan bulkki-tavaraan, vaan valitse huolella! Äläkä käytä tätä korttia jos ostit jo viimeisillä viidellä kerralla naisellesi korun..
- lahjakortti kasvohoitoon tai hierontaan
- ihovoide tai -öljy (niin tyypillistä, mutta aina yhtä arvostettua ja tulee varmasti käytetyksi!)
- kirja (uutuuskirja on aika varma valinta, koska harvemmin kukaan ostaa kirjaa heti kun se ilmestyy. Jollet ole varma löytyykö kirja jo saajan hyllystä, voit aina pyytää hänen kanssaan asuvilta stalkkaus-apua)
- lajitelma astetta parempia tuotteita - tiedäthän, paketti laadukasta teetä tai kahvia, pähkinöitä, jokin kiva mauste, laadukas luomu-mysli.. Sellaisia arkisia tuotteita, joita et kuitenkaan kehtaa arkisella kauppareissulla ostaa. Tulevat takuuvarmasti käyttöön! Suklaan tai muun herkutteluun mielletyn tuotteen ei nyt kannata olla pääroolissa, vaan nimenomaan arkisemmat tuotteet kun kahvi ja mysli, jotka upgreidaavat arkea
- kauratyyny hartioita lämmittämään

Lapselle (omalle, sukulaisnaperolle - kelle tahansa mukulalle):
- kehittävät lelut kuten palikat
- autorata (ooh tästä haaveilin pikkutyttönä aina! Ihan pienikin olisi ollut kiva!)
- klassikkokirja (unohda Elsat ja muut modernit teokset ja tutustuta lapsesi Saariston lapsiin tai Mimmi lehmään!)
- lautapeli
- vesivärit (niin arkista ja toisaalta tylsää nykypäivän über-maailmassa, mutta niin turvallista ja rakastettavaa)
- pilailutuotteet (Tigeristä löytyy kaikkea hauskaa krääsää parilla eurolla ja voi sitä riemua kun lapset kaivavat paketeistaan koirankakkakikkareita ja pierutyynyjä..)

Ronja viime jouluna anoppilassa

Miehelle (veljelle, avopuolisolle tai ukille):
- lehden vuosikerta (löytyy pilvin pimein erilaisia, eli valitse vapaasti miehen intressiin sopiva! Tarkista vain, ettei tilaus ala jo ennen jouluaattoa tai ylläri menee mönkään..)
- jokin tekninen laite, jolla ei välttämättä edes ole virkaa.
Clas Ohlsonilta teet parhaat löydöt! Myös akkuporakone tai muu käytännöllinen laite on tervetullut ja saattaa edesauttaa esim. toivomiesi taulujen ripustamista - winwin siis!
- bokserit. Joojoo tylsää, mutta harvemmin miehet niitä itse ostavat. Suosittelen Stadiumin Race Marine-merkin pökiä
- siisti neule (miehet harvemmin ostavat vaatteensa itse ja onpahan hyvä sauma pukea miehensä oman makunsa mukaisesti ;) Neule on vaate, joka pukee miestä iästä huolimatta!)

Noin. Toivon mukaan tästä listauksesta oli jollekin iloa ja hyötyä :) Millainen joulufiilistelijä sinä olet ja joko on lahjoja saatu hankittua?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3