torsdag 8 augusti 2013

It would be like deleting a huge part of my life, wouldn´t it?

Blogistani on muodostunut elämäni aika yhä tärkeämpi paikka, kanava "ulkomaailmaan" ja paikka, jossa voin toteuttaa ja ilmaista itseäni. Blogini on aina ollut sisällöltään aika henkilökohtainen - aivan tieten tahtoen - ja sitä selailemalla selviää niin arkeni ilot kuin surut, suuret ja pienemmätkin. Ikävimmät tapahtumat tekisi mieli työntää jonnekin kauas pois, unohtaa mahdollisimman pian tai ainakin kätkeä ne hyvien muistojen alle. Moni bloggaaja, joka kokee elämässään jonkin ikävän käännekohdan tai muutoksen ihmissuhteissa, päätyy usein poistamaan blogistaan postaukset, jotka kertovat aikaisemman elämän ilonhetkistä, pusuista ja suukoista, ensirakastumisista ja yöttömistä öistä, koska he kokevat postaukset taakaksi ja ikäviksi muistoiksi. Itse pohdin para-aikaa täysin samaa ja heitän siksi pallon sinne suuntaan: mitä tehdä?

Historiani ja kokemukseni ovat tuoneet minut tähän paikkaan ja muokanneet minusta sen ihmisen, joka tällä hetkellä olen. En toki ole ylpeä enkä tyytyväinen kaikkeen siihen, mitä historiastani löytyy, mutta olen ylpeä siitä, että olen edelleen tässä ja sellaisena kuin olen. Eikö se ole kyllin hyvä syy säästää vanhat postaukset, jotta joku viitseliäs no-lifeari voi "tutustua minuun" selaamalla läpi elämäntarinani blogin kautta ja ymmärtää minua paremmin? Hoh, nojoo kaukaa haettua, koska blogipostauksissa ei KOSKAAN kerrota koko totuutta ja hehkutetaan yllin kyllin hyviä juttuja ja hyssytellään huonompia.

Mitä mieltä olette: kannattaisiko vanhat postaukset deletoida ja aloittaa ikään kuin puhtaalta pöydältä vai säästää vanhat jupinat ja olla ylpeä, että jonkin sortin kehitystä mahdollista on havaittavissa postauksia verrattaessa?Bloggen har blivit en allt viktigare del, där jag förverkligar mig själv, av mitt liv. Genom att bläddra igenom gamla inlägg kan man se hurdana förändringar som skett i mitt liv och möljigen "lära känna" och t.o.m. förstå mig bättre (näe, guys kom ihåg att bloggar aldrig berättar hela sanningen!).
Många bloggare väljer att radera alla gamla inlägg då en stor förändring sker i deras liv. Ofta handlar det om förändringar i människorelationer. Själv anser jag att mina val och min historia gjort mig till den jag är idag. Nej, jag är absolut inte stolt över allt jag gjort, men är stolt över att jag finns här och nu och är den jag är. Är inte denna stolthet en tillräcklig orsak att spara inläggen? Jag vet inte.. och frågar därför er: spara eller slänga gamla inlägg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3