måndag 28 juli 2014

Liikkunnasta ja pingviinileikkejä keskellä kesää

Näin kesäaikaan tulee liikuttua talviaikaan verrattuna ulkoliikuntaa huomattavasti enemmän ja voin myöntää laiminlyöväni lihaskuntoa ylläpitävää jumppaa lähes täysin - en kerta kaikkiaan löydä motivaatiota hillua sekuntiakaakaan sisätiloissa vietettyäni töissä 8,5h ilmastoidussa terveyskeskuksessa. Brrrrr ja uskokaa tai älkää, mutta hypotermia - eli alilämpö - on välillä lähellä kun kaltaiseni vilukissa istuu pitkään paikoillaan!

Liikuntamääräni eivät vuodenajasta riippumatta juuri muutu, vaan harrastan sitä säännöllisesti ja mielelläni, mutta nykyään täysin eri motiivein kuin aiemmin; nykypäivään liikun voidakseni hyvin ja ylläpitääkseni terveyttä, kun taas aiemmin väänsin kroppaa uuteen uskoon niska limassa, verisuoni otsassa pullottaen. Lajit ovat tosin myös vaihtuneet lähes täysin ja siinä missä aiemmin kävin salilla jopa 4 kertaa viikossa ja lenkkeilin juosten/kävellen 3 kertaa, käyn nyt juoksemassa arviolta 2-3 kertaa viikossa, sekä sauvakävelemässä ja "muuten vaan"-kävelemässä loppupäivinä. Aivan, luit oikein: päivääkään en pysy paikoillani. Nyt olen lisäksi löytänyt uudestaan pyöräilyn ja käynyt pari kertaa heittämässä "pienen" 20 km pyörälenkin iltasella (heittomerkit siksi, että oikeasti pyöräilen vain pakon edessä ja tuollainen matka on minulle jo saavutus. Pyöräily nyt vain on tylsää minun makuuni..) vaihtelun vuoksi. Kävelylenkin päätteeksi teen arviolta 2 kertaa viikossa keppiliikkeitä Fustra-mallin mukaan ja muljauttelen lapoja (Jania lainaten), mutta huomattavasti vähemmän kuin suunnitellusti ja se jos jokin harmittaa; en vain saa itseäni niskasta kiinni! Kuka potkisi minua persuksiin tämän suhteen? Noiden liikuntojen lisäksi käyn Ronjan kanssa tasuttelemassa 2-3 kertaa päivässä, jolloin kävelemme pennun tahtiin (joka kävelee ihmeen nopsasti noilla pikkukintuillaan!) n 30 min kerrallaan. Aamulenkki on - ihme kyllä - muuttunut liki pisimmäksi lenkiksi, töiden jälkeen käydään n 15 min ulkona ennen ruokailua ja leikitään sitten sen jälkeen illan aikana ja käydään ennen nukkumaan menoa vielä heittelemässä palloa tai pikkukävelyllä. Ronja jaksaa noilla liikuntamäärillä silti temmeltää villisti, muttei väsähdä kesken lenkin eikä vaikuta kärsivän vaan ennemminkin nauttii päästessään yhdessä ulos touhuilemaan ja painelee pikku-agentin tavoin kirsu tiiviisti maassa kuin mikäkin verikoira :D Ylirasitusta en näin ollen ole pelännyt, vaikka siitä kovasti pentujen omistajia varoitellaan.

Mutta tosiaan, jätettyäni lihasjumpat vähemmälle ja lisättyäni aerobista liikuntaa huomaan energiankulutukseni lisääntyneen - nälkä kun tuntuu kurnivan vatsanpohjassa KOKOAJAN kroonisena :D Lihasmassaahan minä nimenomaan kapeaan varteeni kaipaisin, jotten kukkakepiltä näyttäisi, mutta olen päättänyt etten nyt stressaa asiasta turhaan vaan nautin nyt ulkoilusta kun kelitkin ovat tälläiset ja siirryn sitten syksymmällä sisätiloihin kun tuuli ulisee nurkissa, vettä tulee vaakasuorassa asennossa eikä ulkoilu enää inspaa. Ellei jollain sitten ole hyvää vinkkiä, miten saiisn motivoitua itseni tekemään lihasjumppaa kotona näin kesälläkin? Tokihan käsipainot ja Fustra-kepin voisi kantaa uloskin.. Hmm. Ideoita?

Mitäs teidän liikunnat - muuttuvatko ne vuodenajan mukaan?

Ronja in action ja keppi saa kyytiä! ;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3