lördag 9 augusti 2014

Hauhaun tekosia, huomenta lauantai ja uusi tukka

Oli arki tai pyhä meillä on tapamme mukaan heräilty jo ennen kukonlaulua kiitos nelijalkaisen herätyskellomme. Noei, pakko itseasiassa hehkuttaa sitä, että Ronja tuntuu jo hieman kasvaneen ja viisastuneen (kunnes se taas vetää takapakit ja hölmöilee, kuten esim. torstaiaamuna kun se innostuksissaan meinasi pompata multa nenän poikki..) ja vaikka se herättää ja pyytää pissille pari kertaa yössä, suostuu se takaisin petiinkin jos emme vielä nouse ylös. Otettiin Facebookin kautta saamamme vinkki käyttöön, eikä nousta kuin se pari kertaa yössä - kerran n 1-aikaan ja toisen aamuyöstä n 04:40-pintaan) päästämään pentu pissalle, koska Ronja ei reilu 4 kk ikäisenä voi pidättää  paria tuntia pidempään. Loput kerrat kun pentu pomppaa sängynlaidalle nuolemaan ja raapimaan, emme enää huomioi, vaan käännämme selkämme. Ronja tuntuu eniten tarkistavan, että olemme edelleen paikalla ja hakevan seuraa kun se tekee noita pomppukierroksiaan, eikä kyllä mitään hätää kärsi. Vielä kun saisi sen lopettamaan tuon pomppimisen ylipäätään! Toisaalta luin jostakin, että on helpompaa kouluttaa pomppivaa koiraa olemaan pomppimatta, kuin pomputonta koiraa pomppaamaan. Tiedä sitten mikä logiikka siinäkin on! :D Anyhow Ronjan kohdalla huomiotta jättmäinen on se tehokkain keino saada oppi menemään läpi, koska hän vain innostuu kielloista ja karjumisista.

Kuka lie löytänyt mamman tyhjän rahkapurkin ja nuollut siitä vikatkin rippeet? ;)
Arvatkaas mitä muuta hölmöä pentu on oppinut tekemään? Varastamaan. Suurin mielenkiinto kohdistuu tällä hetkellä minun alusvaatteisiini (erityisesti rintsikoihin ja bikiniyläosiin), joita pentu käy surutta nappaamassa, tuo näytille meidän nenän eteen ja juoksee sitten villisti leveä hymy kasvoilla karkuun, vaikkei ihminen jahtaamaan lähtisikään. Pentu ei onneksi (ainakaan vielä) ole järsinyt mitään rikki, mutta haluaisin tuosta huonosta tavasta mahdollisimman pian eroon. Täytyy toki musitaa, että Ronja on labbis, jolla on luontainen tarve kantaa jotakin suussaan, eikä sitä siitä saisi rangaista, mutta näkisin mieluummin, että koira kanniskelisi niitä omia lelujaan minun vaatteitani tai jommankumman avainten sijaan. Olenkin nyt yrittänyt antaa aina jotain tilalle, jos Ronja tulee vastaan jokin kielletty juttu suussaan ja sitten kehua, kun hän nappaa sen sallitun asian tilalle.

Huonoin tapa EVER jonka Ronja - ahmatti kun on - on pari kertaa tehnyt, on pöydälle nouseminen ja sieltä ruoan vieminen. Hittovie mitä kyytiä se noina kertoina on saanut, enkä ymmärrä mistä ihmeestä se sellaisenkin tavan on oppinut, mutta se on se kaikkein ei-toivotuin-tapa, jonka se osaa. Olen yrittänyt kysellä muilta labbisten omistajilta mitä he ovat vastaavissa tilanteissa tehneet ja arvatkaas, mitä vastaukseksi olen saanut? Ettei KENENKÄÄN muun labradori ole varastanut pöydältä. Woot - miten se on mahdollista, kun labbis varmasti on yksi ahneimmista koiraroduista?! Välillä tämä meidän Ronjamme tuntuu olevan rikkinäinen maanantaikappale, kun se innostuksissaan keksii ties mitä meidän päämme menoksi, eikä kenenkään muun labbis tee samoja temppuja. Vertaistuki olisi todella tervetullutta ja odotan innolla piakkoin alkavaa Arki tottis-kurssia, josta toivon saavamme apua m.m. muiden ohittamiseen (joka tällä hetkellä on hankalaa kun koira niin mielellään menisi moikkaamaan kaikkia niin kaksi- kuin nelijalkaisijakin vastaantulijoita).

Tänä(kään) viikonloppuna ei meillä sen suurempia suunnitelmia ole. T lähti vaihteeksi sairaalalle polille aamuvuoroon (vapaaehtoisesti lauantaiaamuna töhiin - pitäisikö tämä ottaa henkilökohtaisesti? ;)) ja me jäätiin tyttöjen kesken kotiin pesemään pyykkiä. Ajattelin piakkoin siirtyä ulos terassille nauttimaan auringosta ja lukemaan nyt kun sitä aurinkoa vielä näkee. Monet ovat valittaneet helteistä, mutta itse olen melkeinpä vain nauttinut niistä, koska olen suurimman osan hellepäivistä viettänyt neljän seinän sisällä (liiankin) hyvin ilamstoidussa terveyskeskuksessa töissä. Naurettiin eilen illalla, että ollaan aika mummo ja pappa-pari kun mennään perjantainakin jo kymmenen aikaan nukkumaan, eikä viikonloppuisin ole suurempia suunnitelmia tai menoja - ja nautitaan siitä! Niin se elämä vain muuttuu, että ennen sitä nautti mitä täydempi kalenteri oli eri menoista, kun nykyään nauttii arjen hektisyyden vastapainoksi ihan vaan kotoilusta ja hengailusta viikonloppuisin.

toppi Gina Tricot hame Only baltsut Vagabond laukku MiuMiu kello MK rannekorut Nomination

Kuvissa näkyy viikko sitten värjäyttämäni tukka, jonka kellastumisen estämiseksi pistin eilen tilauksen Feeluniqueen. Monien suositusten perusteella klikkailin koriini Fudgen hopeashampoon, sekä paljon kehutun Lórealin Mythic oil-hiusöljyn kuivuutta estämään. Oletko kokeillut noita tuotteita?Ei muuta kuin mukavaa lauantaita kaikille! Onko erikoisia suunnitelmia? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3