måndag 15 augusti 2016

Lounasvinkki

Ajattelin jakaa teille vinkin ruoasta, jota olen nyt tehnyt sekä lounaaksi että päivälliseksi. Annos on sopivan täyttävä ja ruokaisa, muttei liian tuju lounaaksikaan. Minun masulleni ei esim pastaa ja spagettia tai perunaa ja pihviä-tyyppinen ruoka sovi lounaaksi, koska se aiheuttaa n.s. "ruokakooman" ja väsymyksen. Lounaaksi tykkään syödä ruokaisan salaatin (ei kuitenkaan pelkkää vihreätä koska sillä ei kyllä pitkälle iltapäivälle jakseta!) ja illalla sitten lämmintä ruokaa.

tällä aterialla korvasin täysjyväpastan täysjyväleivällä ja lisäsin kylkeen keitetyn luomukananmunan

Tarvitset

täysjyväpastaa
broccolia
herneitä/herneenpalkoja/vihreitä papuja
kypsennettyä kanaa/kikherneitä/tonnikalaa
salaattia
kurkkua
vihreää pestoa
(siemeniä)
Keitä ensin pasta puolikypsäksi ja lisää sitten keitinveteen pilkottu broccoli, sekä herneet. Keitä al denteksi, kaada keitinvesi pois ja huuhtele kattila pari kertaa kylmällä vedellä, jotta kasvikset ja pasta lakkaavat kypsymästä eikä mene näin ollen mössöksi. Valuta huolella.
Pilko kurkku ja lisää se kanan/kikherneiden/tonnikalan kanssa kasvisten sekaan ja kääntele joukkoon vielä vihreä pesto. Huuhtele salaatinlehdet, laita lautaselle ja kumoa kattilan sisältö päälle ja ripottele makusi mukaan puruvastukseksi siemeniä päälle.
Omaan annokseeni valitsen täyjsyvä-rusettipastaa, maustamattomia broilerinsuikaleita, jotka olin kypsentänyt jo aiemmin ja maustanut suolalla ja pippurilla, kurpitsansiemeniä sekä Pirkan tai Rainbown pestoa. Minulla on nyt viime aikoina ollut kauhea himo nimenomaan vihreisiin kasviksiin ja yhdistelen erilaisia vihreitä keskenään ja jätän sen sijaan tavanomaisesta poiketen tomaatin pois. Pidän tomaatista, mutta siinä on jotenkin liian pikantti ja dominoiva maku esim. papuihin ja broccoliin verraten, enkä halua peittää niiden makua. Sitä paitsi omaan makuuni tomaatin ja vihreän peston yhdistelmä ei jotenkin sovi; siinä yhdistyy jotenkin kaksi voimakasta makua!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3