måndag 8 augusti 2016

Mitä tänään syötäisiin?

Ateriarytmini on tasainen ja olen jo parin vuoden ajan syönyt samalla rytmillä ja todennut sen itselleni toimivaksi. Arkena tulee syötyä useammin kuin viikonloppuisin ja viikonlopulta jää usein nimenomaan päivän aihe, eli välipala, uupumaan. Arkena rytmitys on siis aamiainen, lounas, välipala ja päivällinen kun viikonloppuisin tulee syötyä rytmillä aamupala, hedelmävälipala, lounas ja päivällinen. Toki poikkeuksiakin tulee, mutta viikonloppuna välipalan syön useimmiten ennen kuin jälkeen lounaan :)

Arjen välipala tulee syötyä töistä kotiin saavuttua ennen lenkille lähtöä, joten välipalan tulee olla sekä täyttävä (minulla on tässä kohtaa jo sudennälkä!) muttei liian tuhti, koska muuten liikkuminen ei onnistu. Iltapala/päivälliseni syön useimmiten vasta klo 20 aikaan, jolloin annoskoon täytyy pysyä käsissä, koska muuten uni ei meinaa tulla jos masua pullottaa ja kivistää tilanpuutteen vuoksi. Tämä on ruokailujeni suurin haaste ja asia, jota opiskelen edelleen, mutta pikkuhiljaa olen oppinut tekemään energiatiheämpää ruokaa, jota ei sitten tarvitse lapata saavikaupalla kitaansa, jotta siitä tulisi masu täyteen. Minä kun vain rakastan ruokaa niin, että tykkään syödä sitä paljon :D 

Anyhow ajattelin näyttää kuvin mitä meikäläisen lautaselta useimmiten löytyy. Kuten äitini totesi meidän ollessa mökillä aiemmin kesällä "sä oot niin ihana helppo ruokkia - sä kun oot tyytyväinen ihan perusruokiin" venevajassa lounastaessamme uusilla perunoilla, sillillä ja salaatilla. Ilo on pienestä kiinni ;) Mutta totta on, että olen todella helppo ruokittava: kunhan ruoka on terveellistä, minä mitä suurimmalla todennäköisyydellä pidän siitä! Lisäainetäyteisiä epäilyttäviä pötkylöitä, noutoruokia ja muita tyypillisen epäterveellisiä juttuja vierastan, koska niistä ei tule hyvä olo eivätkä ne ole ravitsevia. Kehoni on temppelini - miksen ruokkisi sitä sillä, minkä tiedän tekevän sille hyvää?

Ah, niin helppoa ja hyvää lounasta/päivällistä: kanaa, uusia perunoita ja salaattia. Salaattiin lisäsin öljyä, balsamicoa ja fetaa
Viikonlopun välipala/jälkkäriherkku: banaanipannarit, jotka maustoin kardemummalla - aivan tajuttoman hyvää! 10% turkkijugua ja marjoja kylkeen

Elämäni onnistunein n'icecream lauantai-illan herkuksi: jopa mies tykkäsi kun sai maistaa lusikallisen! Huomatkaa possut taustalla ;)

Ai että, maailman paras aamupala: puuro! Tässä syötiin tuorepuuroa (soijajugurtti + chia + luomukaurahiutale) tuoreilla marjoilla

Kevyempi lounas: kasviksia, ituja, vaaleata kalaa, perunaa ja sipulia. Ja sitä hypetettyä hapankaalia, joka nimestään ja maineestaan huolimatta on itseasiassa ihan hyvää :) Sitä suositellaan etenkin herkkävatsaisille ja syön sitä epäsäännöllisen säännöllisesti (eli kun muistan sitä ostaa). Jos makuhermosi vierastavat hapankaalia, suosittelen syömään sen jonkin neutraalin maun - tässä perunan - kanssa 
Tässä toinen onnellisen aamun aloittaja: valkuaispuuro marjoilla, kookoshiutaleilla, kaakaonibseillä ja maapähkinävoisilmällä. Tätä syön lähes jokaikinen aamu eri marja-variaatioin ja olen yhtä onnellinen joka aamu - valehtelematta! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3