måndag 3 augusti 2015

"Jag går å lägger mig"

Fan så avkopplande det kan vara att sätta sig ned en söndagskväll, proppa i sig mängder med grillkäk, skölja ned det med rödvin och förbättra världen - speciellt efter en morgontur på sjukhusjouren, där man fått springa fötterna av sig.


Mat - massor av mat. Å gott var det!

Å ja, ett par tre flaskor vin..

Jag överraskade mig själv genom att dricka vin på en söndagskväll. När har jag senast gjort det? Jag har intalat mig - principernas kvinna som jag är - att man enbart kan dricka vin på fredag och lördagkväll. Samma gäller godis eller efterrätt: det äts endast på kalas eller helger - absolut inte mitt i veckan! Har dock fått konstatera att min vinkonsumtion sjunkit som kosvansen, då jag tack vare den nya arbetsplatsen ofta jobbar i helgen. Visst kan man unna sig ett glas vin fastän man skall på jobb nästa dag, men tja, jag bara inte gör det.

Vad gäller att festa har jag i flera etapper funderat på att jag borde testa på det igen - efter en sjujäkla lång paus (vågar inte ens tänka hur länge sedan jag senast varit på krog. Hösten 2013? Oh Lord, jag hoppas det inte stämmer..). Svindeln som jag så länge lidit av har skjutit undan tankarna om att göra annat än klara av vardagen, men efter att jag börjat crossfiten har ett hopp inom mig åter vaknat: kanske jag ännu ska få min kropp i skick en dag! Det är underligt hur min kropp kan kännas så mycket annorlunda - så mycket friskare, bättre och mindre styv - efter bara 4 träningar. Löpandet har jag lagt av med helt å hållet, eftersom det bara leder till kramp i ryggen och svindel. Jag orkar helt enkelt inte hålla kroppen upprätt och löpa tillika. Igår testade jag för första gången efter operationen att löpa och promenera raskt om vartannat och det gick, tja, hyfsat. Imorse insåg jag dock att kroppen nog varit på snedden igår, eftersom vänstra höften värker. Kanske bäst att jag fortsätter med promenerandet än så länge och tränar upp muskelstyrkan på crossfiten. Än så länge.

Sådant idag. På eftermiddagen är det åter jobbet som kallar, men jag klagar inte: det bästa med kvällsturerna är att man hinner fira lazy mornings hemma och njuta av morgonsolen, plocka bär medan man rastar hunden och dricka kaffet i lugn och ro. I like.

Apropå rubriken som syftar på mig som gick och lade mig klockan 22:50 efter ett (!) glas rödvin. Det räckte för mig. Klockan 22:50 kände jag mig trött, lycklig, glad och mätt. Så jag gick och lade mig. Men pojkarna - ja de fortsatte ett tag till. Alla på sitt sätt - bara man är lycklig :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3