fredag 28 augusti 2015

Looking for that perfect dress

Smatter, smatter, smatter. Så lät det i morse klockan 7 då jag öppnade ögonen och insåg att det regnar. Jag tackade gudarna för att jag inte är den som tvekar att bege mig ut oberoende väder - Ronja måste ju få gå ut! - och steg upp, sköter morgonrutinerna och begav mig ut i regnet med hunden. Trots regnet var det underligt varm (+17) ute och även om jag inte direkt njuter av att bli dyblöt och sådär äckligt fuktig som man blir av regn, tyckte jag att det kändes skönt att gå en promenad. Speciellt skönt är det ju efteråt när man får komma in, byta om till torra kläder och sätta sig vid bordet och avnjuta frukost i all sköns ro.

En regnig dyster dag som denna är det mer än perfekt att bänka sig framför datorn och försöka hitta en perfekt klänning åt sig. Vi blev bjudna på bröllop i slutet av oktober och direkt efter att inbjudan kom (muntligen, den skriftliga kom väl ett par dagar efteråt) satte jag igång med att googla klänningar. Bröllop - tänk en så bra orsak att få inhandla en klänning! ;)

Fakta är att jag ju nog har en hel del klänningar i skåpet, men fakta nr. 2 (som jag har svårt att godkänna..) är att en del av klänningarna inte passar mig längre. Trots att vikten hållits ganska lika, har ja fått mer former (läs: blivit mjukare) och en del av kläderna i storlek xs/34 känns obekväma och tajta. Det är knasigt hur det känns mer fel INOM mig och mitt huvud att kläderna inte passar på mig längre, än att de i verkligheten klämmer och skaver. Det är lika med vågen: att vikten stiger med 500g kan vissa dagar kännas som en jäkla motgång och få mig att känna mig skit-dålig. I de stunderna påminner jag ändå mig själv om att det är viktigt att hålla vikten och att den absolut INTE får sjunka under en viss gräns ifall att jag vill att den skall fungera som den borde - nångång. Vågen brukar jag i dagens läge försöka undvika, eftersom jag anser att jag inte kan (eller borde) basera min självbild på några jäkla siffror heller.

Oj, nu håller jag på att svamla iväg så back to business: klänningar.

En hurdan klänning borde man satsa på? En maxidress skulle vara snäppet festligare, men vågar man satsa på en hellång klänning i oktober? Om manken är våt och smutsig kommer klänningen att bli förstörd med ens. Dessutom är det skitsvårt att hitta en maxi som inte är för lång för en tjej på 168 cm..

bild: pinterest

Färgen då? Blommig eller en klar färg vore najs, men hur mycket av solbrännan har jag kvar i oktober då? Klara färger mot en blek hy ser ofta bara sjukt ut.. Dessutom hör blommor ihop med sommaren. Vitt är uteslutet, men är det okej att bära svart? En LBD vore åtminstone praktisk med tanke på senare festligheter: svart är ju alltid rätt! Men blir svart för dystert och begravnings-likt?

Denhär lilla svarta från Asos skulle inte kännas helt fel: stretchande material (buffébord - here we come!), men å andra sidan: passar en så smal passform på en H-formad kropp som min? Å inte blir den väl för "tyrkky"? En sjal på axlarna i kyrkan är iaf ett måste.

En likannde, men blå klänning på Gina Tricot är ett stark allternativ! Men är en klänning i bomull litet för vardaglig mån tro?

bild: gina tricot


Hjälp mig nån!


2 kommentarer:

  1. Jag sku köpa nån som går till flera festligheter, typ en LBD, kanske me någå kivoga detaljer att de int e en helt perus svart klänning.. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror jag skall gå enligt det "smartare" å skaffa en beige eller lbd, vilket är ganska trist, men tja.. praktiskt :)

      Radera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3