torsdag 7 april 2016

Minun torstai 7.4

Moikkamoi ja nyt pitkästä aikaa ihan perus-kuulumisia eikä mitään diipimpää pohdintaa! Hymähdin tässä itsekseni äsken kun totesin, että viimeaikaiset postaukseni ovat olleet niin raskas-sulatteisia (sekä lukijoille, että kirjoittajallekin), että postaustahti on muistuttanut eläkeikäistä etanaa. Vaikka seuraan toisten blogeja päivittäin ja tiedän minkälaisista postauksista pidän itse, en saa niitä itse sitten toteutettua. Totta puhuakseni viime aikoina on jotenkin tuntunut, etteivät vuorokauden 24 tuntia riitä kaikkeen ja blogi on sen takia saanut jäädä toissijaiseksi. Luen siis tosiaan toisten blogeja ihan päivittäin, joten voisinhan siinä samalla kirjoittaa pari riviä itsekin, mutta koska koen arkeni jokseenkin rutiininomaiseksi ja hyvin ei-jännittäväksi selostaa päivittäin, olen jättänyt nimenomaan nämä henk.koht. suosikkini, eli arkipostaukset, pois agendaltani. "Kevyeksi" vastapainoksi olen sitten rustannut niin rankkaa tekstiä, että joudun itsekin sulattelemaan kirjoittamaani vielä monta päivää julkistamisen jälkeen :D Hah, kannattaisi ehkä kirjoittaa vähän useammin niin, ettei kaikkia ajatuksiaan tarvitse sitten koota maraton-köntiksi, jota kukaan hädin tuskin jaksaa a) lukea, b) kirjoittaa?

Anyhow, ajattelin kertoa ihan tämän päiväni kulusta.

05:20 Ronja raapii makkarin porttia ja herään, mutten jaksaisi vielä nousta. Toivottavasti koiralla ei ole maha enää sekaisin, ajattelen. Väsyttää.

05:40 Nousen sängystä, teen omat aamutoimet pesuineen, mutta käyn poikkeuksellisesti aamulla suihkussa, koska muistan heränneeni yöllä siihen, että hikoilin. Kannattaisikohan jo jättää ne untuvatöppöset jalasta pois yöksi?

06:00 Lähden koiran kanssa ulos

06:20 Palaamme takaisin sisälle ja valmistan kummankin aamiaiset valmiiksi: Ronjalle nappuloita ja jauhelihaa kipossa sekä Kongiin piilotettuna ja itselleni tuorepuuroa, marjoja, päärynä ja maapähkinävoita, sekä hervoton kupillinen kahvia maitovaahdolla. Väsyttää edelleen.

06:50 Mies tupsahtaa keittiöön ja kertoo nukkuneensa levottomasti - molempia siis väsyttää

07:00 Kylppäriin meikkaamaan ja valmistautumaan työvuoroa varten. Fiilistelen meikkipussini uusinta tulokasta: Nakedin peittaria. Miten olenkaan voinut pärjätä ilman tuota loistavaa silmäpussien peittäjää ja kasvojen heleyttäjää tähän asti?

07:21 Käynnistän auton ja suuntaan töihin, jossa yllätän heti äitini (olemme samassa paikassa töissä) antamalla hänelle torstain kunniaksi lahjan. Noei, löysin eilen S-Marketista Jari Sillanpää special edition Juhla Mokka-kahvia ja koska äitini on iso Siltsu-fani, halusin yllättää hänet kahvipaketilla. Rakastan yllättää ihmisiä näin arjen keskellä!

07:45 Suuntaan pukkarilta päivystykseen, jossa ensimmäinen potilas jo odottaakin. Juttelemme labbiksista odotellessamme lääkäriä ja aika kuluu kivasti. Potilaita tulee rauhalliseen tahtiin, käyn välillä aamukaffella - kunnes tunnistan yhden akuutimman tapauksen, joka tulee ilman ajanvarausta, taloon ja tunnen, miten adrenaliini lähtee pumppaamaan: nyt tarvitsee toimia ripeästi, tehdä tarvittavat tutkimukset ja informoida päivystävää lääkäriä, että mahdollinen akuutti sairastuminen on kyseessä.

12:00 Raportoin kollegalle, joka tulee jatkamaan päivystysvuoroa, potilaasta joka on valvontatilassa ja käyn vielä juttelemassa päivystävälle lääkärille, jonka vastuulle potilas siirtyy. Maha kurniikin jo, joten käyn kahvihuoneessa lounaalla, jossa minulla on pitkästä aikaa salaattia kummoisemmat eväät: porkkanapastaa (kiitos sisko vinkistä! Mistäköhän tätä tuorepastaa saisi lisää?), broileria, salaattia ja raejuustoa, sekä kylkeen pala jälkiuunileipää. Juttelemme lääkäreiden kanssa samalla ja aika kuluu rattoisasti.

12:45 Lähdemme viikottaiseen kokoukseen yläkertaan, jossa aiheena on tänään hoitotahto. Aihe kuulosti alkuun kuivalta, mutta osoittautuukin kysymyksiä ja ajatuksia herättäväksi ja olen iloinen, että työpaikallani on avoin ilmapiiri ja kokouksissa rento tunnelma.

14:15 Kokous tauotetaan ja lähden takaisin alas päivystämään. Flunssapotilaiden lisäksi hoidan yhdessä päivystävän lääkärin kanssa yhden lapsipotilaan ja ihailen pienen tytön rohkeutta meidän tehdessä toimenpidettä: lapsia ei pidä aliarvioida koskaan! Muistutan tyttöä monta kertaa siitä, miten reipas likka hän on.

16:15 Vihdoin kotia kohti. Päivystykseen tupsahti vielä yksi akuutti potilas, jonka valmiiksi saattamisessa käyn auttamassa. Kotimatka sujuu raidota kuunnellen ja juontajille hymähdellen.

16:35 Tunnistan jo ennen ulko-oven avaamista, että koiralla taitaa olla maha edelleen sekaisin. Jep. Matolla odottaa ei-niin-kiva-torstai-yllätys, mutta pirteästi puhalteleva musta labradori suu täynnä leluja. Siivoan jäljet, nappaan koiran matkaan ja käymme pika-pisulla.

16:55 Takaisin kotona, jossa Ronja saa syödä Kongista n puolet päivällisestään ja itse syön viilin omenalla, kanelilla ja maapähkinävoilla. Voikohan maapähkinävoihin KOSKAAN kyllästyä? Selaan eilisiä mainoksia syödessäni ja nautin yksinäisyydestä: mies on töissä, eikä koira paljoa puhu. Hälisevän työpäivän jälkeen on kivaa olla hetki hiljaa yksinään.

17:20 Ronjan kanssa ulos ja tajuan jo parin metrin jälkeen, että ulkona alkaa sataa. Laiskuuttani en käänny kotiin vaikka tiedän, etteivät ohuet tuulipuvun housuni tule kestämään vettä, vaan jatkamme kävelyä. Kyllä ne housut kuivuvat. Poikkeamme hieman normaalista lenkistämme ja kävellessämme tunnen, miten jumissa jalkani ovat: keskiviikon kyykkäilyt VPK-talolla sekä eilisen ex tempore-pitkis verottavat voimia. Yritän olla keskittymättä huimaukseen, joka vähän väliä nostaa päätään koska tiedän sen johtuvan selkälihasten jumeista.

18:30 Takaisin kotona - kuin kaksi uitettua rottaa. Aurinkokin pilkahteli sateen keskellä ja ilma oli ihanan happirikas hengittää. Vien koiran (ja itseni) suihkuun ja pesen Ronjan saippuoineen päivineen pitkästä aikaa pelkän suihkuttelun sijaan. Kuivattuani koiran käyn itsekin suihkussa ja vaihdan ylleni kuivat kotivaatteet.

19:00 Foamroller käyttöön ja käyn sillä läpi jalat sekä selän ja venyttelen hieman samalla kun heittelen koiralle leluja.

19:40 Nappaan koneen syliini ja alan valmistelemaan tätä tekstiä ja välillä käyn preppaamassa iltapalaa miehen ilmoittaessa, että jää vähän ylitöihin. Ei siis tarvitse odottaa ruokaseuraa ;)

20:20 Aion istahtaa ruokapöytään, syödä kasvis-pöperöä sekä kasvispullia (jep, suoraan Ikean pakkasesta ja NIIIIIIN hyviä!) ja sitten lukea hetken lehtiä.

Sellainen oli minun arkinen torstaini. Entä sinun?


3 kommentarer:

  1. Mikäs Ronjalla on?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sillä menee maha usein sekaisin jos syö luuta ja nytkin neidillä meni masu sekaisin, vaikka sai syödä luuta vaivaiset 5 min. Lihat menee muitta mutkitta, mutta luut ilmeisesti käyvät mahan päälle. Samoin kuin sianliha jollain tapaa ilmeisesti allergisoi, koska siitä Rontti alkaa hilseilemään. Yleistilaltaan koira voi hyvin ja tänään kakkiminen oli jo lähes normaalia (too much information, ehkä?) ;)

      Radera
  2. Mihin oot kadonnut? Ois kiva kuulla susta (ja koirasta ;) )

    SvaraRadera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3