tisdag 25 mars 2014

Your trash is my new precious: hello, MiuMiu!

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tajuan kuinka loistavaa kirppistely on. Tässä alla pari nopsaan keksimääni syytä, miksi kirppiksellä ostosten teko on suorastaan nerokasta:

- on taloudellisesti (liki) silkkaa säästöä ostaa toisten täyteen hintaan ostamia, usein jopa käyttämättömiä tuotteita
- on ekologisesti fiksumpaa ostaa käytettyä kuin kantaa kaupasta uutta
- kirppikselle mennessä ei voi ikinä tietää, mitä loistavia löytöjä tulee pian tekemään


Kuka olisi ikinä uskonut moisten sanojen singahtelevan minun - joka nuorempana nyrpistelin nenääni kirppiksistä jo puhuttaessa - suustani? En minä ainakaan. Syyksi epäilen joko sitä, että näin vanhempana törsään ITSE ansaitsemiani rahoja - nuorempana sitä usein sai.. noh, taloudellista tukea vanhemmilta, eikä niiden rahojen tuhlaaminen tuntunut yhtään niin pahalta kuin omien säästöjen ;) Tai sitten sitä, että kirppistely on nykypäivänä muodikasta, eikä ketään katsota kummaksuen, jos hän ilmoittaa ostaneensa jotakin kirpparilta.

Haluan tässä esitellä teille päivän asun, jonka kruunaa uusin kirppislöytöni: Miu Miun Vitello Bow bag:n. Modernissa yhteiskunnassamme kirppistely on siirtynyt smootisti myös nettiin, josta tämän(kin) löytöni tein; blogikirppikseltä tarkemmin sanottuna!


Laukku on jo 13 vuotta vanha ja siitä löytyy selkeitä elämisen merkkejä m.m. kulumisen muodossa. Minulle se on silti täydellinen: nahka on pehmeää ja notkeaa, eikä suinkaan jäykkää ja könkäistä, kuten se uutena aina on. Pehmeyttä sain laukun pintaan entisestään, kun vahasin sen suutarin ohjeiden mukaisesti mehiläisvahapitoisella nahankäsittelyaineella. Ajan tuoma patina tekee laukusta persoonallisen ja jotenkin minunlaisemman, kuin vastaava uutuuttaan hohtava laukku tekisi; näyttäisi hassulta, jos kaltaiseni perustavis keikkaloisisi kadulla hohtava laukku kädessä (ainakin omasta mielestäni).Laukku vetää kamaa kuin musta aukko ja sitä voi kätevästi kantaa niin rinnan yli ristissä, olalla kuin kädessäkin. Se on siis täydellinen omaan käyttööni ja uskon, että tulemme viettämään vielä monta yhteistä hyvää vuotta yhdessä :)

Käytkö sinä kirppiksillä? Mikä on paras kirpparilla tekemäsi löytö?


Ju äldre jag blir, desto mer inser jag hur tusans smart det är att shoppa på loppis: man kan köpa mer saker för mindre summor, sparar på naturen och hålls ofta i en liten spänning, då man aldrig på förhand han veta hurdana fynd man kommer att göra.
Jag är nöjd att trenden i dagens samhälle förändrats så att det är okej att säga att man köpt något på loppis - mer down-to-earth, liksom. Det gäller - btw- en hel del andra grejer i dagens samhälle, men låt oss tala som det en annan gång.
Mitt nyaste fynd är en 13 år gammal, passligt sliten handväska - närmare sagt en Miu Miu Vitello bow bag. Lädret känns härligt mjukt, väskan rymmer m-a-s-s-o-r med grejer och kan bäras både på axeln, snett över kroppen eller i handen - hur man känner för alltså! Att väskan är aningen sliten tycker jag bara gör den mer personlig och "jag"; mig skulle en glansig, fancyg splitterny läderväska inte passa.
Brukar du gå på loppis? Vilket är ditt bästa fynd på loppis?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3