torsdag 13 mars 2014

My life is like a Britney Spears CD

Alunperin olin ajatellut laittaa postauksen otsikoksi "perkeleen peetee", mutten sitten hetken harkinnan jälkeen viitsinytkään käyttää voimasanoja heti ensikättelyssä ja otsikossa; mitä jos joku alaikäinen tai muu joka ei vielä osaa kiroilla lukisi tämän ja oppisi kauttani kiroilemaan? Häpeäisin. Syvästi. Pitäydytään siis Britneyssä.


Apua, tukka näyttää punertavalta enkä ole lainkaan itseni näköinen! Illalla olikin vuorossa värjäävä hiusnaamio, sekä kuoriva kasvonaamio..
Syy PT:n, eli peeteen tai personal trainerin, haukkumiseen on se, että tajusin tänään salilla mikä vaikutus tällä minuun on: kun pitää kirjaa saliohjelman suorituksista ja kirjaa jokaikisen sarjan painot ja mahdolliset "en jaksanutkaan puristaa sitä viimeistä, vaan tyydyin 8 toiston sijasta 6:een"-kommentit viereen, ei fuskailua tule harrastettua. Ennen, kun siis vielä hilluin salilla ja noudatin vanhaa ohjelmaa "sinnepäin" tuli liikkeitä usein jätettyä välistä, koska ne eivät yksinkertaisesti enää kiinnostaneet: otti pattiin koko salilla käynti, en saanut kunnolla hikeä ylle enkä löytäyt mistään motivaatiota tehdä loppuun asti ja seurailla ajan kulua seinäkellosta ja miettiä mitä kaikkia hommia kotona odottikaan rästissä.. Nyt ovat ajat muuttuneet: ohjelmaa noudatetaan kuuliaisesti, toistot tehdään parhaan mukaan loppuun asti, eikä mitään jätetä välistä koska ei huvita. Hassuinta tässä on se, ettei PT edes ole mukanani salilla, vaan hoidan saleilun itsekseni ja raportoin hänelle kuinka treeni kulkee (tässä kohtaa muistankin, etten ole vielä muistanut laittaa N:lle viestiä treenini kulusta - paitsi sunnuntaina kun hehkutin reilua 11 km juoksulenkkiä :'D). Sluibailu olisi siis täysin mahdollista, eikä kukaan muu kui minä saisi koskaan tietää, että selailin MeNaiset-lehteä tai katsellut Australian MasterChefiä kuntopyörällä vastuksella 0 hiljaa sunnuntaipyöräillen lihasten pumppaamisen sijaan. Tänään kun aurinko vielä kaiken kukkuraksi paistoi kirkkaalta taivaalta mietin kyllä, mikä hitto saa ihmisen tottelemaan koiranpennun lailla toista ihmistä - tai kuten minun tapauksessani toisen ihmisen noudattamaa paperille kirjattuja ohjeita - ja paahtamaan salilla niin, että lihakset tärisevät, ähkinä on kovempaa kuin pahemmassakin aikuisten videossa ja huominen lihaskipu taattua? Kehitys - se on se kehitys. Minä TAHDON kehittyä. Minä TAHDON lihaksikkaamman, vahvemman kehon ja olen päättänyt, että minä sellaisen myös saan. Ja koska unelmakroppaa ei voi rahalla ostaa ja tienata sohvalla maaten, on se ansaittava kovalla työllä. Työn teen täysin itseni takia, mutta olenpa myös ainoa, joka siitä saa nauttia. Nojoo, epäilen että poikaystävä pistää pahakseen, jos voi saada tuulenpuuskasta kaatuvan tytönheitukan sijaan vierelleen terveen näköisen, hieman lihaksikkaamman naisen. Miksikään skrodeksi kuulantyöntäjäksi en ole alkamassa, mutta terveen näköinen kroppa on haaveissa.

Tätä tarkoitin sillä kun fyssari sanoi, ettei mulla ole ryhtiä lainkaan: katsokaa tuota notkoselkää ja kvasiorkor-vatsaa!

..kun vertailuksi suoristan selkää ja nostan lantion eteen ylös: tadaa! Ja kasvoilla kiiltää kasvonaamio

Ja ehtii sitä salin lomassa tehdä muutakin: kalenterista löytyy 2 pakollista vapaapäivää, jolloin ainoastaan kävely on sallittua (nojoo, myönnän että käyn silloinkin reippailla kävelyillä, koska en yksinkertaisesti kestä lompisimista ja alan kaiken kukkuraksi palelemaan herkästi, eli vauhtia on pidettävä yllä jotten muutu jääkalikaksi..), salipäiviä 3 ja lenkkipäiviä 1-2. Tänäänkin ehdin - kiitos lyhennetyn työpäivän - salin jälkeen jopa kävelylle nauttimaan auringosta, ennenkuin oli aika suunnata kotiin rästihommia, kuten tiskejä ja pyykkejä, hoitamaan. Hyvä minä.

Mitäs muita kuulumisia.. Heijoo! Uskokaa tai älkää niin tämä tyttö, joka syö samanlaista aamupalaa jopa puolen vuoden ajan koska nauttii siitä niin paljon, on keksinyt kaurapuurolle haastajan: täysjyvämannapuuron! Oih ja voi kuulkaas, resepti on helppo ja nautinto taattu: liedelle kattilaan 3 dl maito/vesi-seosta (esim. 50/50) ja ripaus suolaa. Kiehautetaan, vispataan joukkoon 2/3 dl täysjyvämannasuurimoita sekä 1 rkl chiasiemeniä. Takaisin levylle ja annetaan kiehua pari minuuttia ja lopuksi annetaan seistä pari minuuttia vetäytymässä. Joukkoon pakkasesta mansikoita ja mangopaloja, mahdollisesti pari rkl raejuustoa sekä 1 rkl auringonkukansiemeniä ja eikun lusikoimaan. Pitää nälkää hyvin lounaaseen asti ja maistuu NIIIIIIIN hyvälle! Malmgårdin kaurahiutaleita ei voita mikään, mutta kyllä tämä on hyvää ja tuo mukavaa vaihtelua ainaiselle perus-kaurikselle.
Vinkin puuroon sain Lunnin blogista. Suosittelen lämpimästi tsekkaamaan blogista m.m. uunipuuron, sekä leipomusten ohjeet mutta varoituksen sanana: kuola valuu takuuvarmasti kuvia katsellessa ;)

Täydellisen aamiaisen luojat: yum!
Aiai, huomenna koittaa taas perjantai ja sen myötä viikonloppu, joksi ei sen kummempia suunnitelmia ole. Saa nähdä mitä kesä, lämpö ja kärpäset tuovat mukanaan, mutta olen viime aikoina todennut nauttivani perus-kaurapuuro-arjesta, johon kuuluu hitaat aamiaiset, lenkkeilyt, kaupassakäynnit, rempan suunnittelut ja kahvittelut. Nauretaan T:n kanssa usein, että ollaan kuin mikäkin eläkeläispariskunta kun käydään viikonloppuisinkin muiden painuessa baariin tyytyväisinä nukkumaan jo ennen puolta yötä ja herätään juomaan kahvia ja ratkomaan ristisanoja ;D

Ja hei, pitäisiköhän avata tässä kohtaa mihin ihmeeseen tuo Britney Spearsin cd-levy viittaa? Noh, saliohjelman ja OT:n ohjeiden kuuliainen noudattaminen muistuttaa kovin "I´m a slave 4 you"-biisiä ja tuo "ollakko eläkeläinen vaiko ei"-ajattelu taasen "Not a Girl, not yet a Woman"-biisiä. Selvää kuin vesi, eikö? ;)

Ursprungligen hade jag tänkt skriva "fucking you PT, I´m going to wonderland" som rubrik för detta inlägg, men ändrade mig och höll mig till Britney; tänk om någon som inte känner till svordomar skulle lära sig svära p.g.a. min blogg? No way. Något ansvar måste jag väl också bära?
Orsaken till att jag ville skälla på min PT är denna: jag  insåg igår kväll/idag på gymmet att PT:n har en enorm (positiv) inverkan på mig och min träning: fan anamma jag täcks ju inte skippa en enda rörelse längre som jag tidigare gjort; vadå intresserade jag mig inte för någon rörelse lät jag helt enkelt bli att göra den. Nu bokför jag VAREVIGA en rörelse, vikt samt "jag försökte mitt bästa men orkade bara 7 press trots att det stod 8 på programmet.."-förklaringar och följer mitt program till punkt och pricka. Det kommer inte ens på tals att jag skulle låta bli att göra någon rörelse för att jag inte ids. Enda orsaken till att jag kunde/kan skippa en rörelse är om jag är rädd att min teknik ännu inte räcker till och för i stället en enklare version och tränar samma musklegrupp i allafall. Babysteps, ni vet? Det knasiga är att INGEN skulle få veta ifall jag fullständigt sket i programmet och satt på en motionscykel hela kvällarna, utan att trampa (vadå vem vill bli svettig?) och tittade på Australian MasterChef? INGEN i och med att jag tränar för mig själv och rapporterar enbart åt PT:n hur träningen löper. Vad i hela fridens namn får mig då att följa instruktioner som finns nedplitade på ett PAPPER, trots att jag har en fri (och ganska egen) vilja? Det att jag VILL. Jag VILL få en starkare kropp. Jag vill se FRISKARE UT och må bra i en kropp som ser frisk - inte tanig och benig ut. DÄRFÖR följer jag blåögt papperslappen, går till gymmet fastän solen lyser och satsar i stället på att njuta av solen direkt efter gymmet, vilar på vilodagarna och springer då det står "lenkki" på programmet. Jag gör detta för mig själv och jag är den, som kommer att få njuta av slutresultatet och det är DÄRFÖR som jag håller på så här; för min egen skull. Ja, knappast har T heller något emot att ha en tjej som ser friskare och starkare ut vid sin sida, än en som blåser omkull när vinden vänder ;D
Ja, vad mer? Jo, tro eller ej men tjejen som enkelt i ett halvt år kan äta exakt likadant morgonmål (bara för att det är så gott) har hittat en utmanare åt havregrynsgröten: fullkornsmannagrynsgröt! Receptet är enkelt och njutningen garanterad: koka upp 3 dl mjölk-vatten-blandning och en nypa salt, vispa i 2/3 dl fullkornsmannagryn samt 1 msk chiafrön och ställ tillbaks på plattan för att koka ett par minuter. Låt gröten dra ett tag och toppa med frusna jordgubbar, mangokuber, 1 msk solrosfrön samt eventuellt litet grynost. O-M-G så gott! Och mätt hålls man också fram till lunch. Yum! Testa! Ingenting slår Malmgårds eko-havregryn, men en bra utmanare är funnen ;)
Avslutningsvis: vadå mitt liv är som en Britney-skiva?
Temasången för mitt slavaktiva följande av PT:s order är garanterat "Iḿ a slave 4 you" och mitt (snarare VÅRT) totalt pensionärsaktiga "gå och lägga sig före midnatt även under helgen, njuta av långsamma frukostar och korsord, kaffe, frisk luft och inredningsplanering"-beteende följer tonerna av "Not a Girl, not yet a Woman" då jag ännu inte är säker på om jag faktiskt REDAN lugnat ned mig eller om solen, sommarvärmen och bina skall få min hastighetsmätare att ställas om ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3