söndag 14 juni 2015

Kutiaako? Kirveleekö? Noloa, eikö?

No ei todellakaan! Otsikkoon jo viitaten naisten intiimi(hygienia) on vaiettu aihe - vähän kuten peräpukamat - josta ei juuri ääneen puhuta. Toki kokemuksia ja suosituksia hyvistä gyneistä vaihdellaan sujuvasti jopa kahvikupposen yllä tyttökavereiden kanssa, mutta harvemmin sitä tulee kavereilta kysyttyä kutiseeko heilläkin alapää, vaivaako virtsatieinfektio tai miltä heidän alapäänsä tuoksuvat (tai vielä pahempaa, haisevat!). Toki miesten tilanne on vielä kehnompi: siinä missä naisille järjestetään papa-screenengejä ja HPV-rokotteista ja kuukautisista (ja niistä gyneistä) puhutaan yleisesti, miesten alapäästä ei puhuta muutoin kuin heitetään läppää "isompi on parempi"-tyylisesti ja kerskuillaan suorituksilla (ellei sitten lyödä yli ja saada pelimiehen leimaa). Miesten mahdollisista genitaalialueen vaivoista tai ongelmista ei tänäKÄÄN päivänä puhuta ääneen, niitä hävetään ja niitä pidetään olemattomina. Kynnys hakeutua mahdollisten vaivojen kohdatessa hoitoon on miehillä todella paljon korkeampi kuin naisten ja omiin kokemuksiini perustuen voin kertoa, että naiset myös huomattavasti reippaammin uskaltavat kertoa vaivoistaan sairaalaan tai terveyskeskukseen soittaessaan: siinä missä naiset kertovat epämääräisistä vuodoista, kutinoista ja luettelevat partnereita ja mahdollisia tartuntapesiä, miehet murahtavat, kiertelevät kuin kissa kuumaa puurokulhoa eivätkä millään saa sanotuksi, MISSÄ se vaiva on - vastaavat vain todella noloina, mumisten ja lyhyin lausein kun hoitaja (vihdoin) tajuaa tai arvaa mistä voi olla kyse. Toivon, että vielä minun elämäni aikana yhteiskunta muuttuisi sallivammaksi ja avoimemmaksi niin, että molempien sukupuolien alapäävaivoista keskusteltaisi avoimemmin. Näin kynnys hakeutua hoitoon madaltuisi ja mahdolliset kompplikaatiot, jotka johtuvat liian hitaasta hoitoon hakeutumisesta, jäisivät pois.


Sain tässä jokunen viikko sitten kivan yllätyslaatikon SheSocial-blogiyhteisöltä. Laatikko sisälsi litanian erilaisia i Say-sarjan tuotteita naisten alapään hyvinvointiin liittyen - sen tukemiseen ja mahdollisten vaivojen hoitoon. Bonuksena paketin pohjalta paljastui myös raskauspahoinvointia ehkäisevä/hoitava SeaBand, jota toivoisin, että pääsisin vielä joskus kokeilemaankin (nimim. herätys hemmetin hormoonit!).


pahoittelut pimeistä kuvista :/ luonnonvalo loisti tänään poissaolollaan..


Näin kesäaikaan hiostavat tai kosteat bikinit ja vaatteet altistavat genitaalialueen bakteeriflooran hyrskynmyrskyille ja mahdollisille epämiellyttäville tulehduksille ja kutinoille, joten etenkin nuo ennaltaehkäisevät tuotteet olivat todella mieluisa ylläri :)*tuotteet saatu yhteistyön kautta

2 kommentarer:

  1. Tää on kyllä totta! Vaikka naistenkin asioissa on edistettävää ja paljon, on tämä yksi asia jossa tasa-arvoisuus ei toteudu miesten kohdalla. Miesten intiimi-/alapääasiat on nykyään suurempi tabu, kuin naisten! Varmaan tosi kiva olla ihan kieli keskellä suuta välillä potilaiden kanssa, jotka ei kehtaa sanoa suoraan, kuinka asiat on :D

    SvaraRadera
  2. Haha no arvata vaan voit kun miespotilas soittaa ja mumisee jotain että jossainpäin kutisee ja sitten saa rautalangasta vääntää, että missä elimessä tai kohdassa ja koska ja miten ja.. hhuh. Mutta en syytä miehiä lainkaan, koska kaikki joka liittyy heidän napansa alla olevaan alueeseen on täysin vaiettua ja tabu-leimattua muutoin kuin läppää heitettäessä! Kynnys pyytää apua näihin vaivoihin on todella korkea.

    SvaraRadera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3