tisdag 8 mars 2016

Ajatuksia naiseudesta ja pinkit huulet päivän kuvissa

Hyvää naistenpäivää kaikille naisille!

takki Zara huivi Acne farkut H&M kengät Timberland

Naistenpäivä herättää - ihmetyksekseni - toisissa jopa närkästystä (samoin kuin moni muu merkkipäivä kuten isän- tai äitienpäivä - eikö isiä ja äitejä voi (ja pidä) juhlia joka päivä?) koska naisten tasa-arvo, jota eritoten tänä vuonna vietetään, tulisi olla jokapäiväistä eikä niinkään tapetilla vain kerran vuodessa. Pohdin, mitä naistenpäivä minulle merkitsee ja totesin, että naistenpäivä on minulle päivä, jolloin olisi kiva saada kukkia ja päivä, jolloin olen erityisen iloinen siitä, että synnyin naiseksi. Naisena pystyn asioihin, joihin ei mies pysty. Naisena minulta odotetaan tiettyjä asioita, jotka toki luovat paineita, mutta aivan samalla tavalla miehiinkin kohdistuu paineita ja odotuksia, joten en koe, että olisimme tässä eriarvoisia. Toki olen vahvasti sitä mieltä, että palkka-asiat pitäisi jo pikkuhiljaa saada tässä modernissa yhteiskunnassamme samanvertaisiksi - väkivaltaa nyt unohtamattakaan! Radiossa juontajat kertoivat aamulla, että YK:n tavoite olisi vähentää/poistaa naisiin kohdistuva väkivalta täysin vuoteen 2030 (muistaakseni) mennessä. Aivan liian moni nainen kohtaa edelleen tänä päivänä väkivaltaa (joko henkistä tai fyysistä) ja osasyy siihen on uskoakseni se, että useimmat ihmiset edelleen näkevät ja kokevat naisen heikompana sukupuolena, jonka vuoksi heitä "saa" ja on helpompi saartaa kuin miehiä. Toki moni nainen on fysiikaltaan miehiä heikompi, mutta uskallan väittää, että naisiin on vuosien myötä kasvanut huomattavasti enemmän munaa kuin moniin miehiin, joka näkyy m.m. siinä, että naiset yhä useammin istuvat johtotehtävissä tai toimivat yhtiöiden kasvoina ulospäin. Okei kehitys ei ole mitään päätä huimaavaa ja nopeata (tähän tilanteeseen on mielestäni päästy vasta 2000-luvulla), mutta kehitystä ON kuitenkin tapahtunut ja tapahtuu edelleen. Sen sijaan, että voivotellaan naisen pientä euroa, hallituksen uusien suunnitelmien julmuutta, joka kohdistuu nimenomaan naisiin ja ties mitä epäreiluutta, tulisi mielestäni nimenomaan naistenpäivänä tuoda julki ja olla ylpeitä siitä, mihin on päästy: naiset presidentteinä, naiset johtajina ja pomoina, naisten äänioikeus.. You name it!

Naisena voin tehdä asioita, joihin (harva) mies pystyy:
- tekemään monta asiaa samaan aikaan
- mahdun useimmiten pienempiin tiloihin kuin miehet - kätevää esimerkiksi raksalla!
- minulle tarjotaan herkemmin apua vaikka salilla painojen kanssa - enkä ole siitä lainkaan pahoillani. Mieluusti otan vahvemmalta ihmiseltä apua vastaan sukupuolestaan riippumatta, kuin rikon oman selkäni nostamalla jonkun juntin jättämät painot huonolla tekniikalla paikoilleen
- voin meikata - äärettömän kätevää "the bags under my eyes are Chanel"-päivinä
- voin omistaa monta juhla-asua ja pukeutua eri lailla juhliin - miesparat pukevat aina puvun. Blaah
- voin hyvässä lykyssä ostaa vaatteita ja kenkiä lastenosastolta paljon halvemmalla kuin aikuisten puolelta, koska omaan pienehkön vaate- ja kenkäkoon ;) Kuinka moni mies omistaa 38-koon jalan tai mahtuu 164cm paitaan? Aivan.

pellavapaita DeVal

Hemmetin tuulitukka, mutta punahuulet - tykkään! :) Huulilla Lumenen raspberry-sarjan huulipuna, jossa hinta-laatu-suhde on kohdillaan: puna kestää kahvinjuonnin ja synttärikakun syönnin - ei nyt ihan kiiltelevänä ja täydellisenä mutta punaisena ainakin - aika kivasti ainakin parin tunnin ajan. Illalla jouduin pesemään sen pois.

Eli tässäkin kohtaa positiivinen ajattelumaailma mahdollistaa mielestäni paljon laajemman ja kivemman näkökulman tarkastella naiseutta. Jos pelkästään miettii, miten huonosti asiat meillä naisilla ovat, ei takuuvarmana tule yhtä hyvälle tuulelle kuin minä äsken, kun pohdin miksi olen ylpeä ollessani nainen.

Kuvissa asu, jolla mentiin 8-vuotiaan kummityttöni/siskontyttöni synttäreille. Vasen polvi on tukkimainen ja tönkkö, mutta onnekseni sillä pystyy kävelemään lyhyitä matkoja. Mieltä ja lookia piristämään valitsin pinkin huulipunan, vaikkei mies pahemmin punatuille huulille syty. Sekin on osa naiseutta: jos huulipuna tuo minulle hyvän olon, käytän sitä ja tunnen itseni elinvoimaisemmaksi ja pirteämmäksi kuin naturelli-huulisena ja uskon, että fiilikseni tarttuu kanssaeläjiini - pitivät he punasta tai eivät ;)

Mitä naiseus tai naistenpäivä sinulle merkitsee?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3