tisdag 22 mars 2016

Nälkä ois, mutta aikaa ei. Mitä siis kokkailtais?

Mun ehdoton lemppari- ja vakioruokani kiireen ja nälän kohdatessa on joko salaatti tai wokki - riippuen siitä, tekeekö mieli lämmintä vai kylmää ruokaa. Lämmin ruoka tuntuu pitävän nälkää paremmin vaikkei salden ja wokin välillä suurta eroa olekaan - molemmathan ne koostuvat pääasiassa kasviksista.

Aiemmin käytin wokkiin aina pakastevihanneksia ja toki ne ovat nopea oikotie ruoanvalmistuksessa, mutta koska pakkasemme nykyään pullistelee Ronjan raakaruokaa ja tila on rajattu, valmistan wokkini nykyään lähes aina tuoreista vihanneksista. Ja kyllä siitä parempaa tuoreista raaka-aineista valmistettuna tulee, koska vaikka pakastevihanneksia kuinka kuumentaa, jäävät ne minusta aina hieman vetisiksi.

Omaan lemppariwokkiini tulee seuraavaa:

- tuoreita kasviksia, esim. porkkana, broccoli, kesäkurpitsa, lehtikaali, herkkusieniä tms
- sipulia ja valkosipulia
- täysjyvänuudeleita
- pakasteseitiä kevyesti sulatettuna/soijasuikaleita/kanaa (jos sitä on valmiiksi paistettuna jääkaapissa)
- kalastiketta, mustapippuria, inkivääriä
- seesaminsiemeniäKuumenna pannulla öljyä (itse käytän wokatessa kookosöljyä, koska se kestää kuumentamisen hyvin VS oliiviöljy) ja wokkaa kovimpia vihanneksia (porkkanoita) ensin ja lisää pikkuhiljaa nopeammin kypsyvät kasvikset pannulle. Kuumenna sillä välin vettä ja laita nuudelit likoamaan kuumaan veteen. Kasvisten ollessa lähes kypsiä, lisää pannulle kala ja nuudelit. Mausta seos lopuksi makusi mukaan ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.


Wokki valmistuu jopa 10 minuutissa ja on mielestäni hyvää, täyttävää, kevyttä ja silti "oikeaa ruokaa". Toki einekset kuumentaisi mikrossa 3 minuutissa, mutta vaikka kuinka nälkä olisi, sinnittelen minä ainakin mieluummin pari minuuttia pidempään ja nautiskelen sitten ravitsevaa ruokaa, kuin lapioisin suuhuni valmis-soppaa. Einekset ovat toki nykypäivänä keihttyneet jo roimasti ja niidenkin joukosta löytyy niitä, joissa ravintoaineet on mietitty kohdilleen, mutta minulle paras - niin makunsa kuin koostumuksensa puolesta on - ruoka, jonka valmistamiseen olen saanut käyttää hieman energiaa.

Mikä on sinun arkesi pelastaja-ruoka?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3