torsdag 4 september 2014

Aamuisia hehkutuksia menneeltä viikolta

Sateen jälkeen paistaa aurinko ja huonosti nukutun yön jälkeen nukkuu (melkein) takuuvarmasti hyvin seuraavana yönä - ja voi mikä tunne siitä seuraakaan: askel on kevyt, hymy herkässä ja mieli valoisa. Kyllä se riittävä uni on täysin aliarvostettua jos minulta kysytään, mutta usein sen tajuaa (allekirjoittanutkin) vasta sitten, kun sen yhdenkin yön nukkuu huonosti.

Aiai, pelkään pahoin että tämä postaus menee täydelliseksi hiphei-hehkutukseksi, mutta menkööt: nyt tekee nimittäin mieli listata mitä kaikkia ilonaiheita minulla menneellä viikolla on. Harmitus-listalta löytyisi m.m. se, etten ole ehtinyt kirjoittamaan postauksen postausta koko viikolla, mutta koska joka ilta on tällä viikolla ohjelmaa täynnä, olen suosiolla tyytynyt vain lukemaan toisten postauksia. Mutta unohtakaamme nyt hetkeksi surkuttelu ja tehdään katsaus siihen, mistä kaikesta olen tähän torstaihin mennessä saanut iloita:

1. Ronja on ollut jo 2 työpäivän ajan täysin kuiva, eikä ole siis tehnyt tarpeitaan klo 7:30-16:30 välisenä aikana paperillekaan! Kyllä on mami ollut onnellinen. En vielä usko, että pentu on täysin kuiva - tekeehän neiti esim. yön aikana (22-05:40) yleensä pienet pissat paperille, mutta pidän tätä jo eräänlaisena saavutuksena ja merkkinä siitä, että valoa tunnelin päässä on. Olemme jo T:n kanssa olleet aika kypsiä tähän pissojen kuivaamiseen lattioilta, mutta siihen ralliinhan jokainen koiranpennun ottaja saa varautua ;)

2. Tämän aamuinen aamupala, ihka ensimmäinen over night proats:ini, johon imaisin reseptin Mini Fitness-blogin Eeviltä. Sekoitin eilen illalla Muumi-kulhoon 1 dl kaurahiutaleita, 2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa ja 1 rkl chiasiemeniä  ja laitoin yön yli jääkaappiin. Aamulla lisäsin unohtamani 1 rkl vaniljan makuista protskujauhetta (ei-sokerillista, vaikka olenkin päättänyt lopettaa noiden lisäravinteiden käytön kokonaan lähinnä makeutusaineista johtuvan turvotuksen takia) koska halusin varmistaa riittävän protskun saantini ja lisätäkseni mössöön makeutta. Lopuksi pilkoin koko komeuden päälle vielä päärynän, kohmeisia mustaviinimarjoja sekä saksanpähkinöitä ja Oh Lord, mikä maku-orgasmi suussani jylläsikään! Vatsa ei tunnu lainkaan niin turpealta kuin luonnnojugu-tuorepuuron jälkeen ja aion nyt jatkossa valmistaa tuorepuuroni näin. Olen alkanut tosissaan miettiä, josko minun pitäisi koittaa eliminoida - edes hetkeksi - tai edes vähentää esim. maito- tai viljatuotteita ruokavaliostani tsekatakseni, jos turpoamiseni helpottaisi. Annoskokojen pienentäminen, maitotuotteiden ja viljojen vähentäminen, sekä kunnollisen hengittämisen (ei pintahengitystä!) ja riittävä veden juonnin uskoisin vähentävän ilmapallo-efektiäni; näytänhän aamuisin (ja itse asiassa aina ruokailun jälkeen) kvasiorchoria (eli proteiinivajetta) sairastavalta Afrikan lapselta.

3. Kansalaisopiston tehovesijumppa, jossa kävin ekaa kertaa eilen illalla. Kestoltaan 45 minuutin tehovesijumppa oli tehokkaan tuntuinen, vaikkeivat liikkeet kovin monimutkaisia olleet. Vesi oli +33 asteista ja tuntui hyväilevän väsynyttä, kolottava kroppaa kuin lusikallinen hunajaa suuta (kantsii kokeilla, on meinaan hyvää! ;)) Pelkäsin jo eilen illalla, miten pääsisin aamulla nousemaan sängystä, mutta syyttä; aamulla pomppasin pirteänä kuin peipponen vuoteesta ja suuntasin aamupuuhiin, joskin venyttelin hieman vaikken sitä joka päivä tee. Venyttely tuntuu jakavan mielipiteitä, enkä itse oikein tiedä kumpaan suuntaan kallistuisin: toiset pitävät venyttelyä turhana ja suosittelevat ainoastaan palauttavaa kävelyä, kun taas toiset suosittelevat lyhyitä (eli siis n 30s pituisia) veytyksiä n 2 h liikuntasuorituksen jälkeen kroppaa vetreyttämään sekä elastisuutta ylläpitämään. Oma kroppani on aikamoinen rautakanki ja mietin eilen vesijumpasta kotiin kävellessäni, josko minun pitäisi (taas) lisätä venyttely osaksi liikuntaharrastustani. Nykyään liikun lähinnä aerobisesti (sauva)kävellen, juosten, vesijumpaten sekä Ronjaa pissattaen ja päivisin työpisteestä riippuen myös töissä istuen 4-8h tai potilaita käytäviltä etsiskellen, joten lonkankoukistajat ja selkä ovat kovilla. Suosin hektisinä päivinä nimenomaan tuota palauttelevaa, rauhallista kävelyä iltaisin ja miellän sen osaksi kehon huoltoani, mutta ehkäpä sen rinnalle voisi vielä lisätä jonkin sortin venytykset. Venyttelyn hyödyistä ei minkäänlaista tutkimusnäyttöä ole tai löydy, mutta ihmisten henk.koht. kokemukset kertovat muuta. Mitä mieltä sinä olet venyttelystä - hyödytkö siitä vai et?

4. Viime viikonloppuna (okeiokei, pääskööt tälle listalle mukaan, vaikka tarkoitukseni oli hypettää menneen viikon kohokohtia) tein aikamoisen jymylöydön, josta minua Instagramissa seuraavat saivat jo sneakpeakin. Nyt odottelen (kreisiä kyllä) innolla talven paukkupakkasia, jolloin saan pukeutua uuteen untuvatakkiini, joka onkin jo parina aamuna päässyt ylleni kun olen Ronjan kanssa aamupissille lähdettyäni kun lämpömittari on näyttänyt vaivaiset +4 astetta.. Brr! Lisää takista siis tulossa myöhemmin ;)5. T:n kanssa makasimme yksi ilta sängyllä ja juttelimme niitä näitä ja siinä hetkessä tunsin itseni jotenkin niin onnelliseksi ja kiitolliseksi. Toisen lämmin käsi silitti selkääni ja vierekkäin olo tuntui todella turvalliselta. Sanoinkin T:lle, että tämä pitää jälleen alkaa harrastamaan useammin. Menneinä viikkoina olemme olleet jotenkin kovin kiireisiä, eikä yhdessäoloa ole tullut harrastettua muutoin kuin vastakkain ruokapöydän ääressä, sekä nukkuessa. Tekee hyvää parisuhteelle välillä jutella ja muistaa koskettaakin, eikä vain ottaa toinen itsestäänselvyytenä ja pussata aamulla ennen töihin lähtöä, sekä ennen nukkumaan menoa.

Noniin, tässäpä nyt ne tärkeimmät. Mitäs teidän viikkoon kuuluu? Huomenna on jo taas perjantai ja viikonloppu edessä - mihin tämä aika oikein kuluu ja rientää? :)
Kivaa torstain jatkoa kaikille! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3