torsdag 15 januari 2015

Terveys, terveys, missä sä viivyt?

Aurinko paistaa, ulkona on kevyt pieni pakkanen, nukuin ensimmäistä kertaa kokonaisen yön heräämättä kertaakaan kesken unien, tämän päivän jälkeen on enää yksi työpäivä ja sekin lyhennetty (!) ja sitten koittaa jo viikonloppu. Silti tämän nuoren naisen kasvoja koristaa alaspäin vetäytyneet suupielet ja mieli on maassa. Terveys ei nyt tunnu palautuvan, vaikka kuinka tsemppaan.

Olo on ollut väsynyt ja vetämätön jo jonkin aikaa ja kävin tästä syystä - kuten jo aiemmin mainitsin - verenkuvassa, jossa todettiin matala hemoglobiini. Aloin syömään rautaa heti, mutta kävin vielä tutun lääkärin neuvosta toisessakin kokeessa, jossa tutkitaan, että kroppani varmasti ottaa vastaan rautaa. Tänään sain vastaukset, jossa todettiin, että kroppani kyllä on vastaanottavainen raudalle, mutta että kärsin raudanpuutteesta eli anemiasta. Syystä X. Hankalinta tässä on se, etten tiedä mistä hemmetistä anemia voisi johtua - tai ainakaan mitään päivän selkeää syytä en tiedosta: en kärsi runsaasta verenvuodosta (lue: ollenkaan) ja vatsa toimii moitteetta eikä minulla ole todettu olevan mitään suolistosairauteen viittaavaa. Lisäksi syön sekaruokaa ja terveellisemmin kuin keskivertoihminen. Missä siis mättää?

Aloin miettimään, mitä teen väärin, kun kehoni ei tunnu keräävän rautaa itseensä sitten millään ja keksin seuraavat syyt, jotka MAHDOLLISESTI voivat johtaa raudanpuutteeseen:

- nautin runsaasti maitotuotteita ja usein joka aterialla: runsas maitotuotteiden käyttö haittaa raudan imeytymistä.
- harrastan juoksua: runsaasti aerobista liikuntaa harrastavien on todettu usein kärsivän jonkin sorttisesta anemiasta harrastuksesta johtuen
- syön runsaasti proteiinia ja lähes joka aterialla: runsas proteiinin saanti voi häiritä muiden ravintoaineiden imeytymistä, kts lisäksi yllä.
- syön sekaruokavaliota, mutta aika niukasta punaista lihaa, koska siitä tulee raskas olo

Päätinkin nyt tuon Maltofer-kuurin lisäksi ottaa ohjat omiin käsiin ja vähentää maitotuotteiden käyttöä niin, että nautin niitä päivittäin, mutten joka aterialla ja korvata ne esim. kasvikunnasta saatavilla protskuilla. Lainasin kirjastosta Kemikaalicocktail-kirjan, josta luin että esim. kalsiumin saannin turvaamiseksi ei välttämättä tarvita maitotuotteita, koska esim. rakastamastani parsakaalista kalsium imeytyy jopa paremmin!

Epätoivo painaa taas kun olen koittanut kaikin tavoin hoitaa itseäni ja terveyttäni mahdollisimman hyvin, eikä mitään vastausta rukouksiini tunnu tulevan vaan päinvastoin alamäkeä mennään. Epäilen jo, terveyhdynkö tästä enää koskaan täysin, mutta niin kauan kun on uskoa, on toivoa, eli täytyy vain nyt koittaa porskuttaa eteenpäin ja tehdä kaikki se, mitä itse tehdä voi.

*ajastettu postaus


2 kommentarer:

 1. Kom ihåg att om du minskar på något måste du lägga till av något annat :) Ät tillräckligt stora portioner o se till att få i dej tillräckligt med energi :) Det blir nog bra ännu :)
  Då när jag var ganska liten misstänkte dom att jag kanske hade järnbrist men vi testa aldrig det... mn nu så är jag "normal"storlek och har inte brist på något! (var just på blodprov :D)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I will, Frida, tack :) Jag har järnbrist riktigt konstaterat nu (å de känns!) så ja äter snällt mitt järn å hoppas att järnförråden så småningom fylls..

   Radera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3