Noh, voitte sitten kuvitella kuinka onnelliseksi tämä tyttö tuli kun sattui kerran näkemään Sigdal Bagerin-näkkäripaketin -30%-tarra kyljessään! Saatoin ottaa pari tanssiaskelta AINOAN tarjouspakkauksen napatessnai ja kiikutin sen kassalle. Näitä näkkäreitä ei syödä kuin tavallista Vaasan pientä pyöreää, vaan hitaasti ja harkitusti nautiskellen, kiitos korkean hinnan, mutta myös jumalaisen maun.
![]() |
In the making: kaikki ainesosat vaan sekaisin, pellille ja uuniin |
Suuntaa-antavana käytin The Good Morning-blogin ohjetta (sekä litaniaa muita ohjeita, joita löysin googlettamalla "siemennäkkäri"), mutta jatkoin omaani vielä luomu-kaurahiutaleilla, koska halusin varmistaa, että taikina varmasti kestää kasassa.
Ihan tarkkaa ohjetta en voi antaa, koska lisäilin ainesosia mututuntumalla (kuten aina), mutta tässä suuntaa-antavasti oma siemennäkkäri-reseptini:
Siemennäkkäri
2 dl kurpitsansiemen
1 dl auringonkukansiemen
kuorimattomia seesaminsiemeniä
pellavansiemeniä
1 reilu rkl psylliumia
ripaus suolaa
2 dl luomu kaurahiutaleita
kiehuvaa vettä
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paahda siemeniä, kunnes uunista leviää huumaava tuoksu ja pelasta siemenet, ennenkuin ne kärähtävät ja kaada kulhoon. Sekoita joukkoon loput kuivista aineista ja lisää kiehuvaa vettä pienissä erissä ja anna taikinan vetäytyä. Kaurahiutaleet turpoavat ja imevät siementen tapaan vettä, joten veden määrä riippuu pitkälti siitä kuinka pitkään annat taikinan turvota (suosittelen ainakin 15 min, koska muuten siemenet turpoavat vasta vatsassa..). Levitä sitten taikina ohueksi levyksi leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin keskiosassa 20-30 min kunnes näkkärin pinta on kuivunut, ota uunista ja jaa pizzaleikurilla sopivan kokoisiksi paloiksi.
Resepti vaatii vielä hieman hienosäätöä, koska toivoin luovani kuivaa näkkäriä, mutta tästä versiosta tuli jännän kosteahko ja venyvä. Toisaalta tätä on huomattavasti helpompi pureskella ja suosittelen tätä lämpimästi kanssasisarilleni, joilla on herkät hampaat: tavallista näkkäriä kun ei aina hammasrautojen kanssa meinaa pystyä pureskelemaan, tätä voi vedellä surutta! ;)
![]() |
Sil vous plait! Näkkäreitä söin kyllä kaksi Oivariinilla voideltuina ja kasvisten päälle lisäsin fetaa. Jälkkäriksi SAATOIN nautiskella puolen pussia minttutoffeeta.. :'D mättöpäivä mikä mättöpäivä |
![]() |
Pakollinen #kokkiselfie |
Oletko jo maistanut siemennäkkäriä? Toki siemennäkkäri tulee normi-näkkäriä kalliimmaksi - teki sen itse tai osti valmiina, mutta itse tehtynä voi makua varioida oman maun (ja kaapin sisällön) mukaan, eikä hinta nyt päätäkään huimaa kaupan valmiiseen verrattuna.
Kivaa sunnuntain jatkoa :)
Oi siemennäkkärit on niin herkullisia! En oo itse koskaan saanut aikaiseksi valmistaa, mutta Ruohonjuuren valmisversiotkin ovat vieneet jo kielen mennessään. :p Tosin pellillinen menisi varmaan hetkessä ja siinähän sitten taas olisin vatsani kanssa. :')
SvaraRaderaKaupan versiossa on se hyvä puoli, että se on niin kallista ettei koko pakettia kehtaa kerralla itseensä ahtaa ;) Ja hei suosittelen tekemään itse: on tasan yhtä nopeaa kuin rieskojenkin teko eikä siemeniä ole pakko paahtaa, mutta uskoisin maun olevan vielä herkullisempi kun sen tekee :P
RaderaTosi nätti tuo viimenen kuva susta!!
SvaraRaderaPahoittelut kun olen täälläkin blogissa käynyt niin vähän viime aikoina mutta alan nyt päästä normaaliin elämään kiinni kun koulun sain pakettiin. Jää aikaa kaikelle muullekin :)
Kiitos :) Vaihteeksi laitoin pitkästä aikaa rajaukset silmiin ja yllätyin itsekin, miten "paljon" niin pieni juttu tekee ;)
Radera