torsdag 21 maj 2015

Mitä muutakaan sitä vapaa-ajallaan tekisi kuin urheilisi?


Vaikken tätä omaa blogiani yhtä usein kuin aiemmin ehdi päivitellä, pyrin lukemaan edes suosikkiblogeistani postaukset päivittäin läpi ja myös kommentoimaan niitä. Bloggarina tiedän, kuinka tärkeätä vuorovaikutus on ja miten paljon sitä bloggaajana saa, kun joku vaivautuu kirjoittamaan edes pari sanaa tai lausetta kommentiksi postaukseen, joka on pituudestaan tai kuvamäärästä huolimatta vaatinut kirjoittajalta itseltään ponnisteluja edes jonkin verran.

Eräs uusimmista "blogilöydöistäni" on Lily-portaaliin kuuluva Ella Elers (linkki), jossa kuvankaunis Ella kertoo hyvinvoinnista, terveydestä ja terveellisistä elämäntavoistaan. Ellan blogin löysin tosiaan vasta ihan äskettäin, mutta tykästyin heti naisen terveelliseen elämänasenteeseen. Ella tuntuu tekstiensä puolesta kuvastamaan juuri sitä mihin minä pyrin: terveellinen elämä, hyvännäköinen kroppa ja sen kunnioitus on saavutettavissa ilman rääkkitreeniä ja fitness-elämää, rahkaa, hiilarittomuutta, karkkilakkoa tai aamucardioita. Blogia hyvin kuvastava väite voisi mielestäni hyvinkin olla kauneus kumpuaa sisältäpäin.

Anyhow huomaan usein, että kommentit jotka jätän toisten blogeihin voisivat hyvin olla pieniä postauksia täällä oman blogini puolella. Ellan blogiin jätin tälläisen kommentin kun Ella kertoi aikovansa kokeilumielessä vähentää treenimääriä (postaus tässä)

Hitsi ku viimeksi eilen mietin, kuinka paljon aikaa olisi tehdä kaikkea muuta (esim katsoa TV:tä) jollei urheilisi säännöllisesti. Samalla kun rakastan liikkumista ja teen sitä ihan terveyttä ylläpitävästi (ja selkäjumeja välttääkseni) jopa ärsyynnyn välillä siihen kun olen totuttanut itseni liikkumaan päivittäin. 4 x rankkaa salia + 3 pvää aerobista ovat minulla vaihtuneet koiran lenkittämiseen arviolta (miehen työvuoroista riippuen 2-8km/vrk), kahvakuulaan n 2 x/vko + juoksu 2x/vko. Lihakset ovat tippuneet kuin mädät omput puusta, mutta toisaalta minun taustallani se nyt ei ihme olekaan. Para-aikaa etsin sitä sopivinta lajia tai laji-comboa. Mitä hei btw vinkkaisit? Selkäni on kroonisesti jumissa, joten sen puolesta hyötyliikunta ja varmasti jokin jooga tai pilates olisi otollisinta, mutta toisaalta tarvitsisin rankaa tukevia lihaksia (eli salia?) ja aerobisesta nautin lähinnä sen terapeuttisen vaikutuksen vuoksi.. Tosi hankala combo, kun kroppaa vaatii liikuntaa ja mobilisointia sekä tukevia lihaksia, muttei myöskään saa ylirasittua! Hankala tapaus olen ;)

Mitä sinä ajattelet liikunnasta? Onko se sinulle AINA yhtä hoosiannaa ja hunajaa, vai ärsyynnytkö (etenkin jos olet aktiivinen urheilija) välillä lajiisi TÄYSIN ja mitä silloin teet? Välillähän sitä tekisin mieli jäädä monen muun tavoin sohvanpohjalle makaamaan karkkipussi kourassa ja vähät välittää treenaamisesta. Silti sinne (yllättävän) moni änkeytyy treenailemaan päivä toisensa jälkeen. Mikä kumma meidät tähän ajaa? Suomalaisten sisuko? Hulluus? Fitnessbuumi? Vai olisiko syy sittenkin pelkkä tapa; pestäänhän hampaatkin 2 kertaa päivässä.

kuva täältä

2 kommentarer:

  1. Mukavaa kyllä, että bloggaaja vastailee ja kommentoi lukijoille. Harmikseni huomasin, että jossain vaiheessa sinä itse et niin tehnyt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Juu, pyrin kyllä vastaamaan kommentteihin ja olen siinä parantanut ;)

      Radera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3