fredag 15 maj 2015

Astetta mukavammat popot juoksijalle. Esittelyssä Asics Gel Nimbus 16.

Olen tänä keväänä ostanut peräti kahdet kengät, joista molemmista olen ollut NIIN tyytyväinen, että ne kaipaavat mielestäni oman kehumispostauksensa. Toivon, että eritoten mieheni, joka ei näitä kenkäostoksia (tai muitakaan itse asiassa..) ymmärrä, lukisi tämän, jotta ymmärtäisi miten älyttömän hyvä investointi nämä kenkulit ovatkaan olleet ;)

Olen jo aiemmin hehkuttanut vapaa-ajan käyttöön hankkimiani Nike Rosheruneja, jotka ovat mitä kevyimmät kengät, joita koskaan elämässäni olen omistanut. Crocseihin verrattuna taitavat painaa saman verran, eli t-o-d-e-l-l-a vähän ollakseen lenkkarit. Näille en nyt tämän enempää ajatellut varata tilaa, vaan ajattelin hehkuttaa sivulauseessa aiemmin mainitsemani juoksulenkkarit, joita halusin käyttää hetken, ennekuin osaisin niitä paremmin arvioida.

Uudet juoksutossuni ovat legendaariset Asics Gel Nimbus 16. Juoksukengät uusin n vuoden-parin välein ja olen joka kerta tehnyt taustatutkimista m.m. juoksufoorumeita ja alan lehdistä testejä seuraillen ja lueskellen. Hyviä vinkkejä olen myös ammentanut blogeista.

Pohjat ovat kontrastia antaen päheän keltaiset

Monien kehujen saattelemana päädyin ostamaan viime vuoden malliset Nimbukset, jotka itse asiassa ovat elämäni ensimmäiset muun-kuin-Niken-merkkiset-lenkkarit. "Uskalsin" tehdä syrjähypyn hyväksi todetun merkin luota, koska niin älyttömän moni no kehunut ja hehkuttanut Asicsejaan taivaisiin asti. Edelliset Nikeni kävivät etenkin pidemmillä lenkeillä varpaista ahtaiksi ja päädyin siksi kokeilemaan nyt toisen merkkisiä kenkiä.

Mitäs Gel Nimbuksista sanotaan?

Juoksukengät, jotka sopivat niin neutraalille kuin supinoivallekin askeltyypille. Jalkineiden FluidRide-välipohja tarjoaa juoksijalle yhdessä kannan ja päkiän GEL-vaimennuksen kanssa loistavan vaimennuksen ja kimmoisuuden.  Ulkopohjan Guidance Line -ohjaavuusura huolehtii askelkontaktin linjasta aina lenkin viimeisille kilometreille asti. FluidFit -päällinen takaa loistavan istuvuuden ehkäisten hiertymiä (teksti lainattu täältä).

Miltä ne parin kuukauden käytön jälkeen mielestäni tuntuvat?

Lyhyesti: hyviltä. Nimbukset ovat aiempia Nikeihini verrattuna raskaammat, mutta se johtunee jo siitä, että Nimbuksissa on rutkasti parempi vaimennus kuin Nikeissäni. Kaupassa kenkiä sovittaessani mietin tovin, viitsinkö ostaa näinkin vaimennetut kengät, koska faktahan on se, että mitä enemmän vaimennusta, sitä raskaampi kenkä ja sitä enemmän jalan pikkulihakset joutuvat tekemään töitä. Vaakakupissa painoi sitten kuitenkin enemmän se, että vaimennetut kengät säästävät polviparkojani asvaltilla juostessani vähemmän vaimentavia enemmän ja nakkasin Gel Nimbukset ostoskoriin ja kiikutin kassalle.

Gel Nimbukset sitoessa jalkaan tuntee heti, että vaimennusta tosiaan löytyy ja askel tuntuu pomppiessa pongahtavalta ja kevyeltä. Nämä jalassa askel ikään kuin "bounce:aa" (sori tämä suomenkielen suppea kielivarastoni) eikä nämä jalassa tee mieli seistä pakoillaan. Lesti on Nikeä leveämpi, muttei heilu tai pyöri, vaan istuu hyvin jalkaan kunhan nauhat sitoo kunnolla (ja itse luotan vain ja ainoastaan tuplasolmuun). Kantapäässä ja päkiän kohdalla kengänpohjasta löytyy geelivaimennus, jonka kyllä tuntee ja aistii vaikkei valmistajan kuvaelmaa lukisikaan. Kenkä on luonnollisestikin "klobon" ja hieman kömpöelön tuntuinen geelityynyjen ansiosta, mutta asvaltilla juostessa se tuntuu ainakin minusta turvallisemmalta ja vaimentavammalta kevytkenkiin verrattuna. Nämä ovat geelityynyistä johtuen raskaammat kuin kevyt-lenkkarit, mutta siihen tottuu yllättävän nopeasti, enkä itse ainakaan ole huomannut että vauhti olisi hidastunut - päinvastoin juoksen samaa tahtia tai jopa hieman nopeammin näillä kuin aiemmilla kengilläni. Tiedä sitten mistä johtuu.. Uusien kenkien huumasta vaiko siitä, että uskallan pistää töppöstä toisensa eteen normaalia ripeämmin asvaltilla(kin) kun tiedän, että pohjan runsas vaimennus suojelee jalkaparkojani suurimmilta tömähdyksiltä.

Väritys on mielestäni pirteä, mutta samalla hillitty: tummanliilaa neonkeltaisella (kuvassa likomärkä ei niiiiin neonvärinen) tehosteilla. Huomatkaa myös aikuisen labbiksen mittoihin venynyt Ronttuli-koira ;)

Ulkonäöllisesti Gel Nimbukset miellyttävät silmääni: tummanliila väri sopii kaikkien värien kanssa yhteen, joten kaltaiseni esteetikkokin voi huoletta napata minkä tahansa värisen topin tai takin kaapista lenkille ilman että tarvitsee miettiä, riitelevätkö värit keskenään. Hah, tälläistä tämä kevytmielisen materialistiurheilijan elämä on ;)

Sellaisia kokemuksia minulla tähän asti Gel Nimbuksista on. Ovatko ne sinulle tutut? Minkälaiset popot sinun töppösistäsi löytyy?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3