onsdag 28 oktober 2015

Vähän pintajuttuja: meikkejä ja toteamus siitä, etten enää mahdu koon 34 vaatteisiin

Välillä huomaan jääväni miettimään, että onko OK kirjoittaa näiden syvyyden syvimpien postauksien jälkeen välillä jotain täysin hömppää? Jotain päivän asu-tyylistä, jossa panostetaan kuviin, ei niinkään tekstiin eikä sen syvempään tarkoitukseen? Vaikka blogi on minulle oiva mielen ja ajatusten purku-alue, en halua tehdä tästä valitusseinää tai ininä-kerhoa, vaan pitää tämän minun näköisenä paikkana, jonne voin tulla "kertomaan" päivän kuulumisia, ajatuksia tai vaikka sitten jotain syvällisempää - tai ihan tosi paljon pinnallisempaa! Viimeiset miljoona kymmenen postausta ovat käsitelleet syvällisempiä juttuja ja niiden sävy on ollut valitettavan ikävä ja varmasti niin ulkopuolisen kuin omankin minunkin silmin aika masentava. Ihmekös tuo, kun fiilikseni ovat olleet aika pohjassa kun terveys otti ja petti pahemman kerran. Nyt kun oireet pikkuhiljaa alkavat helpottaa huomaan, että jaksan ja haluan alkaa miettimään pinnallisempia juttuja. Kuten vaatteita ja meikkejä ;)

Käväistiin tänään Porvoossa hakemassa Ronjalle lihaa ja ehdotin miehelle, että hän jättäisi minut Taidetehtaan Henkkamaukkaan samalla kun menisi itse Motonetiin. Pitkän ja huimaavan tauon jälkeen suorastaan paloin halusta päästä vaatekaupoille hiplaamaan kaikkia niitä vaatteita, joita olin vain ihaillut kotona nettikaupassa. On hassua miten paljon enemmän ihminen voi saada "irti" kaupassa käymisestä VS nettikauppaa selatessa. Itselleni tärkeintä on ehkä se, että kaupassa pääsen konkreettisesti koskettamaan vaatteita, kääntelemään niitä ja mallaamaan ja tarvittaessa sovittamaan niitä saman tien. Nettikaupassa toivot vaatteen istuvan itsellesi yhtä hyvin kuin photoshopatulle mallille ja odotat paketin saapumista sormet ristissä: "sovi, sovi, sovi". Henkkiksestä bongasin farkut ja pari-kolme paitaa (alennuksesta!). Jätettyäni treenit vähemmälle huomaan itse kaikkein parhaiten (muut eivät kuulemma huomaa mitään eroa!?) miten kehoni on muuttunut ja vanhat vaatteet tuntuvat ahdistavan. Onhan se aika sairasta, että ihminen määrittää itsensä arvon sen perusteella, miten vaatteet hänelle istuvat ja jos jokin XS tai 34-kokoinen kiristää, mieltää sitä itsensä automaattisesti huonoksi ihmiseksi. Itselleni suurin kynnys on ehkä se, että joudun myöntämään itselleni, että ne pienimmät koot, joihin aiemmin mahduin ja jotka tekivät minusta "paremman ihmisen" ovat nyt hintsusti liian pieniä, puristavat ja kiristävät ja tekevät olosta epämukavan. No, nyt on vain pakko myöntää itselleen, että vaatekaupoille on suunnattava, jollen sitten halua viettää elämääni kiristävissä vaatteissa tai tiputtaa painoani niin, että vaatteet eivät kirraa, mutta samalla tehdä karhuspalveluksen m.m. pitkään nukuksissa olleelle hormonitasapainolleni, joka pikkuhiljaa on heräilemässä horroksestaan. Kumman siis valitsen? Aivan. Ja toisaalta, ehkei se koon 36 ostaminen olekaan niin paha - pääsenhän shoppailemaan ja muoti on ihanan "letkeätä" tällä hetkellä, eikä minimini-toppeihin tarvitse ängetä itseään.

Oho, menipäs yrityksestä huolimatta jälleen vähän diipimmälle puolelle, mutta jatkanpas sujuvasti hieman kevyemmällä aiheella: meikeillä. Syksyn tultua ja ilmojen viilennyttyä huomaan heti, miten ihoni kaipaa ja vaatii enemmän kosteutta. Samalla kesän jäljiltä ei ole sitä auringon tuottamaa väriä jäljellä enää lainkaan ja meikkipussi vaatii katsausta ja päivitystä. Koko kesän pärjäsin mainiosti MAC:in kevyellä meikkivoiteella, mutta koska se on tämän hetkiselle ihonvärilleni aivan liian tumma, kaivoin kaapista pitkästä aikaa mineraalimeikkisarjani, eli Bare Mineralsit. Tarkoitukseni on hankkia talvea varten kosteuttavampi meikkivoide, joka on kevyesti peittävä ja ehdottomasti kuultava, mutta koska en nyt tänään vielä Sokokselle asti ehtinyt, mentiin näillä, mitä kaapista löytyi. Lopputulokseen olin yllättävän tyytyväinen, vaikken noille mineraalimeikeille oikeastaan koskaan ole täysin syttynyt. Mielestäni niistä jää aina hieman puuteroitu lopputulos vaikka kuinka kevyesti väriä naamalleen pyörittelisi, mutta kun tänään tajusin lisätä päälle hieman Lumenen helmiäis-aurinkopuuteria, oli lopputulos mielestäni sopivan kuultava ja "värikäs" - joskin läheltä katsottuna pinnasta kuivakan oloinen (mutta tuskinpa mineraalimeikkivoidepuutereilla täysin perinteisen meikkivoiteen kaltaista lopputulosta aikaan saakaan?).


Kasvot hieman kohmeessa vielä pakkaslenkin jälkeen ;)

Ripsarina tuo Maybellinen Lash Sensational ei vakuuta: se varisee ainakin minulla päivän mittaan silmien alle ja luo panda-efektin, eikä ole mitenkään kummoinen ripsissäkään. Rajausvärinä Lumene toimii ok:sti, mutta seuraavaksi hankin varmasti vielä siromman sudin omaavan version. Peittarina tuo BareMinerals on toimiva, koska se peittää hyvin jo pienellä efortilla. Korostukseen Lumenen valokynä on myös hyväksi koettu hinta-laatu-suhteeltaan. Poskipäille sudin hieman mistälie saatua poskipunaa, mutta sekin toimii halpis-versioksi kivasti: hieman helmiäistä sisältävä puna tuo kivaa elävyyttä kasvoille :) Kuvasta puuttuu Lumenen helmiäis-aurinkopuuteri, mutta sen ostin muistaakseni jo kaksi kesää sitten ja sitä käytän edelleen päivittäin tuomaan väriä ja eloa kasvoille, sekä dekolteelle. Loistava tuote, ettenkö sanoisi!

Hei mitä luotto-meikkituotteita sinun arsenaalistasi löytyy? Osaisitko suositella meikkivoidetta normaali/kuivalle iholle, sekä ripsaria, joka pidentäisi muttei leviäisi päivän mittaan poskille?

2 kommentarer:

  1. BareMinerals är bäst på precis allting! Deras puderfoundation(heter kanske så på svenska?) är min favorit på vintern eftersom den täcker bättre än deras orginal foundation. Sen så är deras mascara den bästa jag någonsin testat och då var jag länge en trogen fan av Sensai 38. Den rinner inte alls under dagens lopp. Enda minuset är väl då det rätt saftiga priset... Men ofta hittar man den nånstans på nätet till billigare pris. :)

    SvaraRadera
  2. Mä petyin kans tuohon maybellinen ripsariin! Ostin, kun moni tuntui kehuvan, mutta mulla varis kans päivän aikana pandoiks silmien alle. Lancomen Hypnose on toiminu aina aika hyvin, mut nyt koitan keksiä jotain muuta joka pysys mun ripsissä. :D

    Ja oikeesti kokeilemalla ja ostamalla suosiolla vähän isomompia vaatteita vältyt varmasti monelta ahdistukselta ja mielipahalta. :) Mä koen vaan fyysistä ahdistusta jos tunkeudun xs vaatteisiin. :D

    SvaraRadera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3