Nojoo mutta nyt siihen puuroon:
Pehmeä soijajugurttipuuro (1 annos)
1 dl (luomu) kaurahiutaleita
2 dl nestettä (itselläni 50/50 mantelimaitoa ja vettä)
ripaus hyvää suolaa (itselläni Himalajan suolaa, koska se maistuu tavis-suolaa paremmalta)
Valmista puuro joka liedellä tai mikrossa ohjeen mukaan ja lisää sitten 2-3 rkl soijajugurttia valmiin puuron joukkoon, sekoita ja anna jäähtyä. Lisää sitten joukkoon lisukkeita makusi mukaan ja nauti samettisen makuisesta puurosta.
Soijajugurttina minulla oli Rainbown versio, joka on sokeriton ja kaupan halvin, mutta valitettavasti myös aika happaman - jopa hieman pahan - makuinen. Ensi kerralla kokeilen korvata soijajugurtin esim. Alpron vastaavalla versiolla (heiltäkin löytyy sokeriton versio! Eikä se se sokerittomuus nyt ihan välttämätön ole, mutta pyrin minimoimaan piilosokereita jo ihan hampaiden hyvinvointia ajatellen) tai sitten turkkilaisella jugurtilla.
Lisukkeiksi valitsin mansikat, sekä puolikkaan jääkaapin pohjalla pyörineen päärynän, kookoshiutaleet, kaakaonibsit sekä maapähkinävoisilmän. Viimeiseksi mainittu ei olisi ollut pakollinen, mutta koska jugurtti oli sen verran tympeän makuista halusin taittaa sitä jollain ja koska marjoina oli suht neutraalin makuinen mansikka, päädyin lisäämään voisilmän koko komeutta rumentamaan :D Uskoisin, ettei esimerkiksi mustien viinimarjojen kera tulisi tätä probleemaa. Kookoshiutaleet tuovat ihanasti makua puuroon, kun taas kaakaonibsit tuovat ihanaa rapsakkuutta ja tekstuuria muuten aika tasaisesti nieltävään puuroon. Tykkään, että ruoassa on jotain pureskeltavaa :)
Mitä luulet, uskallatko jättää raejuustot tai munanvalkuaiset puurostasi pois ja korvata ne (soija)jugurtilla? Suosittelen! :)
Hehe, då jag först snabbt såg bilden trodde jag att du hade saltgurka på gröten!! Haha :D
SvaraRaderahaha hmm.. nåja saltgurka sku ja nog int kombinera med gröt i första hand :D Men ja måst erkänna att dendär Amonas jordnötssmör nog ser ganska suspekt ut ;)
Radera