fredag 6 maj 2016

Aamupuuron upgreidaus

Hei nyt on pakko tulla heti aamusta jakamaan kanssanne aivan loistava, mutta epäilyttävän kuuloinen resepti aamupuurosta. Luin tästä alunperin ihanasta Lunni leipoo-blogista ja päätin vihdoin rohkaistua kokeilemaan sitä tänä aamuna. Uskon, että tässä on raejuusto-puurolle, sekä valkuaispuurolle selkeä haastaja niin makunsa, koostumuksensa kuin trendikkyytensäkin (moni välttää tänä päivänä maitotuotteita) puolesta - ravintoarvoja nyt unohtamatta! Itse pyrin syömään Ravitsemussuosituksien mukaan, enkä eliminoi ruokavaliostani mitään muuta kuin pikaruokaloiden hampparit, pizzat ja muut selkeästi epäterveelliset noutoruoat. Myönnän, että ruokailuni ovat aika monotonisia ja ahdistun (edelleen) ajoittain tiettyjen, aiemmin "kiellettyjen" ruokien äärellä, mutta pyrin tekemään pieniä muutoksia enkä edes yritä kerralla syödä montaa erilaista asiaa, joita pitkään olen vältellyt. Ihminen ei tarvitse sokeria, mutta jos se tuo mielihyvää, en usko että se pienissä määrissä haittaa ketään, pilaa kenenkään terveyttä eikä hampaita :)

Nojoo mutta nyt siihen puuroon:

Pehmeä soijajugurttipuuro (1 annos)

1 dl (luomu) kaurahiutaleita
2 dl nestettä (itselläni 50/50 mantelimaitoa ja vettä)
ripaus hyvää suolaa (itselläni Himalajan suolaa, koska se maistuu tavis-suolaa paremmalta)

Valmista puuro joka liedellä tai mikrossa ohjeen mukaan ja lisää sitten 2-3 rkl soijajugurttia valmiin puuron joukkoon, sekoita ja anna jäähtyä. Lisää sitten joukkoon lisukkeita makusi mukaan ja nauti samettisen makuisesta puurosta.


Soijajugurttina minulla oli Rainbown versio, joka on sokeriton ja kaupan halvin, mutta valitettavasti myös aika happaman - jopa hieman pahan - makuinen. Ensi kerralla kokeilen korvata soijajugurtin esim. Alpron vastaavalla versiolla (heiltäkin löytyy sokeriton versio! Eikä se se sokerittomuus nyt ihan välttämätön ole, mutta pyrin minimoimaan piilosokereita jo ihan hampaiden hyvinvointia ajatellen) tai sitten turkkilaisella jugurtilla.

Lisukkeiksi valitsin mansikat, sekä puolikkaan jääkaapin pohjalla pyörineen päärynän, kookoshiutaleet, kaakaonibsit sekä maapähkinävoisilmän. Viimeiseksi mainittu ei olisi ollut pakollinen, mutta koska jugurtti oli sen verran tympeän makuista halusin taittaa sitä jollain ja koska marjoina oli suht neutraalin makuinen mansikka, päädyin lisäämään voisilmän koko komeutta rumentamaan :D Uskoisin, ettei esimerkiksi mustien viinimarjojen kera tulisi tätä probleemaa. Kookoshiutaleet tuovat ihanasti makua puuroon, kun taas kaakaonibsit tuovat ihanaa rapsakkuutta ja tekstuuria muuten aika tasaisesti nieltävään puuroon. Tykkään, että ruoassa on jotain pureskeltavaa :)

Mitä luulet, uskallatko jättää raejuustot tai munanvalkuaiset puurostasi pois ja korvata ne (soija)jugurtilla? Suosittelen! :)

2 kommentarer:

  1. Hehe, då jag först snabbt såg bilden trodde jag att du hade saltgurka på gröten!! Haha :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha hmm.. nåja saltgurka sku ja nog int kombinera med gröt i första hand :D Men ja måst erkänna att dendär Amonas jordnötssmör nog ser ganska suspekt ut ;)

      Radera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3