tisdag 26 mars 2013

Profeel VS Fast - who is the winner?

Eräänä talvisena iltana talsiessani kotia kohti salilta koin huutavaa tarvetta hakea lähi-Lidlistä jotakin palkkariksi, sillä tunsin, miten pässä humisi ja kroppa tärisi kovan ja tehokkaan treenin jälkeen. Hyllyltä löysin Fastin tuotteita ja päädyin Fastin vaniljanmakuiseen palkkariin. Minulla on harvinaisen huono tapa unohtaa jopa veden litkiminen salitreenin ohessa, vaikka tiedän sen olevan tärkeätä. Tai tiedä häntä: salitreenini kestää yleensä tunnin, jolloin teen reippaassa tahdissa koko ohjelmani 30 s-1 min tauoilla sarjojen välillä. Heti treenin jälkeen hörppään aina vettä suoraan vesiraanasta ja talsin/pyöräilen/ajelen kotiin, jossa tankkaan yleensä suoralta kädeltä tuopillisen vettä kitaani.

Anyway. Eilisen onnistuneen käsitreenin jälkeen tuli kiire lähteä katsomaan Ässät-Kalpa-peliä, eikä aikaa ruokailulle (jota yleensä suosin palautumiseen, en niinkään palkkareita tai protskupatukoita) jäänyt. Juoksin siis äkkiä kaupan kautta ja nappasin kylmähyllystä Valion ProFeel-uutuuden: vaniljan makuisen palautumisjuoman!

Siinä Profeeliä imeskellessäni autossa aloin muistelemaan aiemmin talvella maistamaani Fastin vaniljanmakuista palkkaria ja ajattelin kertoa täälläkin mielipiteistäni näistä kahdesta:


FAST Recovery & Protein-drinksu pähkinänkuoressa:

 

RECOVERY & PROTEIN

Uuden sukupolven maitopohjainen proteiinitetra

  • Vähälaktoosinen
  • Pehmeä ja herkullinen maku!
  • Proteiinia 21 g!
  • Vähemmän sokeria ja hiilihydraatteja!
  • Tasaisempi verensokerivaikutus!
  • Kuitua 3,3 g!


Tetra sisältää (250 ml):

 
Energiaa840 kJ / 200 kcal
Proteiinia21,3 g
Hiilihydraattia20,0 g
  - josta laktoosia< 1,0 g
Rasvaa3,8 g
Ravintokuitua 3,3 g
Natriumia 0,1 g
  
Ravintosisältö / 100 ml:
Energiaa335 kJ / 80 kcal
Proteiinia8,5 g
Hiilihydraattia8,0 g
  - josta laktoosia< 1,0 g
Rasvaa1,5 g
Ravintokuitua 1,3 g
Natriumia 0,04 g

Haastajansa Valio Profeel pähkinänkuoressa:Valio Profeel® proteiinijuoma sisältää runsaasti maidon hyvälaatuista proteiinia, joka tukee lihasten kuntoa ja kasvua.Yhdestä annoksesta saat 20 g proteiinia, josta puolet on tuoreen maidon heraproteiinia. Valio Profeel® proteiinijuoma sisältää vähemmän hiilihydraatteja , koska siinä on vain niukasti lisättyä sokeria. Valio Profeel® proteiinijuoma on erinomainen valinta osaksi monipuolista ruokavaliota ja aktiivista elämäntapaa.


Ravintosisältö (100 g:ssa)
Energiaa290kJ
Energiaa (kcal)68kcal
Proteiinia8g
Hiilihydraatteja6,8g
josta laktoosia0g
josta sokereita6,8g
Rasvaa1g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja0,6g
Ravintokuitua0g
Natriumia0g

Kooltaan drinksut ovat samankokoisia ja käteviä säilyttää ja kantaa mukanaan, sillä kumpikaan ei vaadi kylmässä oloa kiitos UHT-käsittelyn. Molemmat tuotteet ovat kotimaisia (korjatkaa jos olen vääräss, mutta tämän käsityksen nyt ainakin sain surffailtuani tovin) ja se jos jokin on jo suurta plussaa!
Profeel sisältää vähemmän hiilareita (6,8g/100g) kuin Fast (20g/100g), samoin kuin kaloreita (Profeelissä 170 kcal/tetra, Fastissa 200 kcal/pakkaus).

Maultaan tykästyin enemmän Valion Profeeliin, sen ollessa vähemmän makea. Fast oli suorastaan imelä ja muistan, miten joudin tsemppaamaan viimeiset hörpyt suuhuni kotiin kävellessäni - niin makeata se oli! Toisaalta tämäkin on makuasia: minulle harvemmin maistuu öklömakeat jutut, varsinkaan suoraan treenin jälkeen.

Kumpikin ovat mielestäni varteenotettavia vaihtoehtoja jos kaipaa nopeata ja helppoa palkkaria. Hintaluokaltaan tetrat olivat aika samat: Profeel maksoi 1,69€ ja Fast 1,89€ lähikaupoissani.

Onko sinulla kokemuksia näistä juomista?

tuotetiedot ja kuvat lainattu tuotevalmistajien sivuilta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3