torsdag 7 november 2013

Roll that body!

Innostuin kokeilemaan pötkylä-makkara-Foam rolleria, nähtyäni yhden äijän ähisevän moisen kimpussa salilla. En voinut vastustaa kiusausta kokeilla, jos makkara-pötkylällä tosiaan voisi aiheuttaa kipua ja ottaa selvää, miksi ihmeessä iso mies makasi salilla kyyneleet silmissä lattialla, rullaillen pehmeän rollerin päällä. Oliko kyseessä feikkaaja vai tosi-nössö?


Mikä ihmeen foam roller?

Foam roller ikään kuin hieroo ja auttaa lihasten pehmyskudoksia ja kalvoja palautumaan. Täydellinen kaveri lihasten huoltoon siis! Foam rolleria voi käyttää niin ennen kuin jälkeen treenin, sekä "kylmiltään", eli lämmittelemättä.

Hah, sain kyllä nielaista ja syödä sanani täysin napattuani Foam Rollerin omien jalkojeni alle: voi ristus Maaria sitä kipua, jota tunsin etureisissäni, rullaillessani lankkuasennossa pötkylän päällä hiljaa ees-taas. Tunsin, miten naama vääntyi entistä klonkumpaan irvistykseen, kääntyessäni sivuttain ja rullaillessani reiden ulkosyrjiä - auts, auts, auts!

pic from google
10 minuutin rullailun jälkeen nousin hymyilevänä irvistelevänä ylös ja kävelin (ihmeellisen) virkeänä pukkariin. Tuollaisen aion hankkia!

Pienen hintatarkastelun vuoksi taidan päätyä tilaamaan omani täältä Spartan shopista. Vaikka tuolta joutuu maksaa postarit päälle, on loppusumma edullisempi kuin esim. Stadiumista vastaava Casallin foam roller. Casallin pötkylä on sitä paitsi n 1/3 tuosta Spartanin rollerista - naurettavan pieni siis. The bigger, the better..
kuva lainattu spartanshop.fi

Onko makkara-pötkylä aka Foam roller sinulle tuttu?

Efter att ha sett en stor kille ligga på golvet på gymmet med tårar i ögonen och rulla på en korvformad foam roller blev jag nyfiken på att prova en själv. Jag ville ha reda på om killen var en mes eller om han fejkade, för varför skulle en så stor karl bli tårögd av en mjuk rulle va?
Jag fick äta upp mina ord direkt. Medan jag rullade lårmusklerna mot rullen (i plank-position med raka armar i golvet) kände jag hur ansiktet vreds i en grimas, vilken bara förvärrades då jag svängde mig på sida och rullade utsidan av låren. Ouch!
Varför foam roller? Foam rollern liksom masserar musklerna och får dem att slappna av och återhämta sig. Rullen kan man använda både före och efter träning, samt helt separat som muskelvård.
Efter att ha rullat omkring med tårar i ögonen i ca 10 minuter bestämde jag mig för att skaffa en egen rulle: den är ju suverän!
Spartan shop tycks ha den billigaste rullen, vilken är typ 3 x så stor (och ändå billigare!) än en motsvarande av Casall på Stadium.
Har du erfarenhet av foamrollern?

1 kommentar:

  1. Minulle putkirulla on melkosen tuttu juttu jo. Niin käytännössä kuin kirjallisuudessakin. Suosittelen harkitsemaan rullan materiaalia. Niissä on eroja. Itselläni on foamroller.fi sivuston kautta hankittu Proroller, jonka sisällä on kova putki, välissä kevyttä pehmustetta ja päällä nahkaa tai keinonahkaa. Jos rulla on vaahtomuovia lässähtää se pidemmän päälle. Toiseksi, jos kudokset pehmenee tarpeeksi, niin vaahtomuovirullat ei ole tarpeeksi kovia, jotta niistä olisi jotain hyötyä. (Kaksi pehmyttä toisiaan vasten ei siis ole tehokasta :D) Kooltaan tämä minun rulla on pieni, mutta mielestäni se on vaan hyvä juttu. EI iso ole aina parempi. Nytkin rulla on minulla matkalla mukana, ja sillä on helpompi rullailla pienemmissäkin tiloissa eikä eika tarvitse olla käytössä hehtaaritilaa. Lisäksi lavan alue ja ylävartalo on muutenkin helpompi rullailla kun on pienempi rulla. Toivottavasti vinkeistä on hyötyä. Kannattaa katsoa tekniikka vinkkejä asiallisislta sivustoilta, jotta et riko itseäsi :) Mutta osta ihmeessä, hyvä peli. Venyttely on yliarvostettua. :D

    SvaraRadera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3