torsdag 6 juni 2013

Oh great it´s Mon.. No, it´s actually Thursday. A nurse´s survival guide when you´ve only slept a couple of hours

Voihan vuorotyö ja (ironisella äänellä lausuttuna) Hyvää huomenta! Viime yön nukuin huonommin kuin piiiiitkään aikaan ja piakkoin olen lähdössä aamuvuoroon - silmät ristissä kuin vanha aita. Pohdiskelin tuossa meikatessani, mikä meni väärin, mitä olisin voinut tehdä toisin ja mitä voin tästä huonosti nukutun yön jälkeen jälleen oppia:

1. Älä mietiskele YHTÄÄN mitään sänkyyn mennessäsi: ei omia henk.koht. ongelmia (jotka tod.näk. eivät edes ole olemassa, vaan kehittelet niitä omassa päässäsi), ei globaaleja vaivoja eikä mitään siltä väliltä. Erittäin harva onnistuu ratkaisemaan yhtäkään ongelmaa peiton alta, joten kannattaa vaan suosiolla jättää ne maailman pelastamiset aamuun.

2. Älä vedä ruokaövereitä ennen nukkumaan menoa, sillä täydellä mahalla on todella epämukava nukkua. Hyvää asentoa on hankala löytää ja mietiskelet vain, kuinka hemmetissä jaksat syödä aamupalaakaan kun herätys koittaa parin tunnin päästä ja ruoka tuntuu edelleen ruokatorvessa asti. Iltaövereiden vetäminen johtaa siihen, että juot aamulla kahvisi kaksin käsin, nyrpistelet aamupuurolle ja poimit pelkät marjat suuhusi ja viskaat puurot menemään. Haaskausta, kyllä. Hyi.

3. Älä luule kuulevasi ääniä - älä edes yritä. Ulko-ovi on varmasti lukossa, kotikaupunkisi on turvallinen ja jos jotakin tapahtuisikin, satut asumaan rivitalossa ja naapurit ja apu löytyvät seinän takaa.

Noh. Jos kuitenkin nukuit huonosti, voit yrittää korjata tilanteen näin:

- juo kahvisi - se pitää sinut hereillä - aamupalalla ei ole niin väliä, koska voit tarvittaessa syödä myöhemmin työpaikallakin. Tuskin kuolet nälkäänkään yhden aamupäivän aikana (löytyyhän vararavinto eilisiltä övereiltä vielä vatsalaukustasi)
- sudi ripsiisi kaksin käsin maskaraa ja yritä huijata katseet pois silmien alta löytyvistä silmäpusseista
- lohduttaudu sillä, että takuuvarmasti moni muukin (eritoten vuorotyöläinen) nukkui viime yönä huonosti
- ensi yönä nukut varmasti paremmin

Wish I would feel & look like this
"God morgon" gott folk och hälsningar från en som sov sämre än någonsin förra natten. Jag funderade över vad som kunde vara orsaken till att jag sov dåligt och vill gärna dela med mig:
1. grubbla inte över grejer - stora eller små - då du går och lägger dig; du lyckas knappast lösa några problem under natten.
2. ät inte ihjäl dig under kvällen, eftersom det är skit-svårt att somna med en proppmätt mage.
3. inbilla dig inte olika "ljud"; ytterdörren är låst och skulle något hända, finns grannen på andra sidan väggen.
Okej, ifall du trots allt sov dåligt, tänk såhär:
Drick morgonkaffet: det håller dig vaken - frukost hinner du äta på jobbet.
Stryk ett dubbel-trippelt lager maskara på ögonfransarna och dra uppmärksamheten till fransarna framom påsarna under ögonen.
Trösta dig med att någon anna säkert också sov dåligt förra natten.
Du sover säkert bättre nästa natt. 

2 kommentarer:

  1. kuis sää näytitkin vähän väsyneeltä kun siinä ohimennen aamul nähtiin.tosin taisin näyttää itte samalta,joten se on fifty-sixty sitten=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hah, voi kiitos Johanna - voin kuvitella että näytin (jos mahdollista) VIELÄ rikkinäisemmältä kuin olin, mutta yli-äly-väsynyt kyllä olinkin.. Onneksi piristyin vuoron aikana ku höpisin seiskahuoneen ukkojen kanssa ja nukuin päikkärit ku pääsin kotia :)

      Radera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3