Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Pohja:
2 dl ruisjauhoja
1,5 dl sämpyläjauhoja
1,5-2 dl vettä
3 rkl rypsiöljyä
suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin.
Täyte:
1 rasia Korpelan kevyitä kinkkukuutioita (olin ajatellut laittaa poroa, mutta sitä ei sitten lähikaupasta löytynytkään. Kinkkuvalmisteista suosin AINA Korpelaa, koska siinä on korkein lihaprosentti ja vähiten rasvaa)
sipuli
suippopaprika
2 dl maitoa
1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
2 kananmunaa
suolaa, mustapippuria
Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla (tai ole laiska ja mikrota, kuten minä ;)) yhdessä pestyn ja pilkotun paprikan kanssa.
Levitä pohjataikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle + reunoille (minulla oli käytössä tämä Pentikin Vanilja-vuoka) ja esipaista uunissa 10-15 min. Ota vuoka uunista ja ripottele täytteet päälle ja kruunaa komeus ruokakerma-maito-munaseoksella ja iske takaisin uuniin ja paista keskitasolla kunnes pintaan ilmestyy kaunis vaaleanruskea väritys, n 50 min. Tarjoile hieman jäähtyneenä salden kera, mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3