torsdag 26 februari 2015

Terveydellisistä tai muodikkaista syistä viis, tässä syy kokeilla viljatonta!

Yksi suurimpia intohimojani ja mielenkiinnon kohteitani on ehdottomasti keitto- ja leivontakirjojen selailu. Oli kyseessä sitten naistenlehden ruoka-osio, K-ruokakaupan Pirkka-reseptilehtinen tai kokkikirja, selailen sitä suurin silmin, maiskuttelen tyytyväisenä nähdessäni herkullisen näköisiä ruokakuvia (ihan kuin maun voisi aistia kuvien kautta..) - ja selaanpas vielä kerran! Kanssani asuneita tapa saattaa huvittaa, mutta siitä en välitä: minä tykkään katsella kuvia ruoista. Harmikseni selailu jää kuitenkin usein selailu-tasolle ja kokeilen erittäin, erittäin harvoin selaamiani ohjeita. Usein syynä on se, että ainesosia tuntuu olevan turhan paljon tai valmistaminen vaikuttaa turhan monimutkaiselta. Loppupeleissähän olen se tyttö, joka rakastaa perus-kotiruokaa, eli makaronilaatikkoa ja keittoja, ja joka ei osaa arvostaa ranskalaisen keittiön monimutkaisia juttuja tai fine diningia. Siitä huolimatta selaan mielelläni ohjeita niin ranskalaisille kuin aasialaisillekin annoksille ;)

Blogeissa pyörii uusi avokadopasta (tiedäthän, se Gullichsenien luoma jymymenestys, jota kaikki bloggaajat ovat valmistaneet x miljoona? Noh, minä en ole. Vielä.) - nimittäin bataattiburgeri. Törmäsin ohjeeseen ekaa kertaa Instagramissa päädyttyäni puolivahingossa Emmi-Liian tilille, sekä myöhemmin Torkkuja ja Nokosia-blogiinsa ja varasin hetimmiten kirjastosta hänen uutuutta hohkavan kirjansa Viljaton Kattaus.

Kirja pullistelee herkullsiia kuvia ja (onnekseni ja hämmästyksekseni!) todella yksinkertaisia ohjeita, jotka kaikki noudattavt gluteenitonta linjaa. Emmi-Liia kertoo alussa, mitä ruoka-aineita hän käyttää ja mitä ei ja mistä aineksista hän koostaa oman ruokavalionsa taatakseen kaikkien ravintoaineiden saannin. Simple, but tasty - eli juuri sellaisella tyylillä, josta itsekin pidän: sen kummemmin pröystäilemättä herkullisi ja edes hieman perus-lihapullista ja makaronilootasta poikkeavia ruokia nopeasti ja helposti.


Kuola valuen olen selaillut kirjaa lähemmäs sata kertaa ja palaan siihen yhä uudelleen ja uudelleen ja mietin, pitäisikö ihka oma versio kotiuttaa kirjaston kappaleen palautettuani.

Kokeiluun ajattelin tosiaan ottaa AINAKIN nuo jo nyt suosiota niittäneet bataattiburgerit (vaikka miehelle pitää varmasti varata sämpylä kaiken varalta..), sekä erilaiset levitteet. Munakoisotornikaan ei kuulosta tai näytä lainkaan hassummalta, kuten ei gluteeniton leipäkään.. Ääh valinnan vaikeus!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3