måndag 9 februari 2015

Mun tukka tarvii päivitystä, auttavat mielipiteet kehiin!

Tänään mä sen päätin: nyt on pakko tehdä jotain tälle kulahtaneelle naamavärkille ja päälle. Totesin T:lle aamupalapöydässä, että mua harmittaa jokin - en tiedä mikä - ja se harmittaa mua. Elämässä kaiken pitäisi päällisin puolin olla hyvin: on mies, riiviöteini rakas labbis, työpaikka, katto pään päällä ja säännöllinen palkka. Toki terveys on se, joka ei edelleenkään ole ennallansa ja nyt kun perjantaina menin vielä kaatumaankin on päänuppia huimannut normaalia enemmän, joka jälleen vetää mieltä alaspäin. Osa minusta sanoisi tässä kohtaa, että don´t you worry - älä huoli äläkä mieti ja murehdi liikoja. Toinen puoli taasen kehottaisi harrastamaan syväpohdiskelua ja miettimään, mikä nyt oikeasti harmittaa tai mättää ja sitten tehdä asialle jotain.


Noh, koska tämä itsepohdiskelu ei aivan vuorokaudessa tai parissa hoidu, ajattelin aloittaa tekemällä jollekin asialle, jolle itse mahdan, jotakin - ja tehdä jotain hiuksilleni! Päätin peräti viime kesänä/syksynä (?) olla värjäämättä hiuksiani ja antaa luonnollisen hiusvärini kasvaa ulos. Kampaajalla olen viimeksi käynyt syyskuussa leikkauttamassa latvat, mutta muutoin koittanut hoitaa niitä ihan vain kotihoidoin pesemällä kosteuttavalla shampoolla parin päivän välein, käyttämällä hoitsikkaa sekä hoitoöljyä jokaisen pesun jälkeen, välttämään hiustenkuivaajaa, sekä pitämäään hiuksia välillä aukikin eikä aina ponnarilla tai pikku-Myy-nutturalla. Lisäksi olen lisännyt ruokavaliooni pehmeitä rasvoja ja pidän huolta siitä, että syön riittävästi. Karu fakta on kuitenkin se, että hiukseni ovat tällä hetkellä jäätävn huonossa kunnossa, kuivat ja kulataneet latvoista, sekä maantienharmaat ja elottoman näköiset. Peiliin katsoessani en tunne itseäni hiuksiini fokusoiden lainkaan kaluniilta, vaan päinvastoin jopa halvalta. Itseään arvostava nainen kyllä hoitaa hiuksiaan paremmin kuin minä tai ei ainakaan päästä tukkaansa näin rumaan kuntoon.

tumma tukka kesä 2013

ombre ööh.. alkusyksy -13?
ombresta naturelliksi -kristus tuota tyvikasvua

vaaleata raitaa kesä 2014

Olen elämäni aikana kokeillut porkkanaa, tummaa kastanjaa, mokkaa, mustahkoa ruskeaa, blondia, kokoväriä, ombrea ja raitoja - siis aivan kaikkea. Moni kampaaja on todennut, että kasvoihin sopii väri kuin väri ja tutut ovat kompanneet. Itse en oikein tiedä, mikä väri olisi omin ja mikä tuntuisi eniten "minulta". T:ltä kyselin mielipidettä, mutta noh.. Tiedättehän miehet? Niiltä ei pidä kysyä mitään ennen aamuseitsemää, mikäli toivoo ymärrettävää vastausta. Äiti vain totesi, että joo, on ne huonossa kunnossa muttei osannut ehdottaa väriä hänkään.

Löytyisikö siltäpuolen ruutua apua? Mitä ehdottaisit tukkani päivitykseksi?

4 kommentarer:

 1. Käsitinkö oikein, että haluat myös uutta mallia tukkaan? Sinulle voisi malliltaan sopia hyvin lyhyt polkka, piristäisi ilmettä ja varmasti sopisi kasvojesi sievään malliin. Hmmm, ja se väri, nuo vaaleat raidat oli kivat, mutta voisko se mahdollinen uus polkka (siis jos siitä innostut, hih!) olla yksivärinen... Suklaanruskea?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm.. Polkka yllä kuulostaa kovin.. hmm.. noh, en tiedä :D Tulee mieleen Jossu 5-v :D
   Väriksi olen miettinyt jotain ruskeahko, mutten tasan tiedä mitä tai minkä sävyistä..

   Radera
 2. Jaana kyllä kertoo sulle. 😉 Varaa jo!

  SvaraRadera
 3. Kuvista päätellen, ja niiinku mainitsitkin, taitaa hiuksesi olla aika huonossa kunnossa!? Kunnon leikkaus antaisi puhtia hiusten tervehtymiseen. :)

  SvaraRadera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3