onsdag 8 maj 2013

Now I know what it feels like to be like all the other people: small, very small

Jo eilen tunsin, ettei kaikki ole kohdallaan: kurkkuuni oli istutettu yön aikana pieni kaktus ja nieleminen tuntui hölmöltä sängystä noustessa. Olo kuitenkin koheni ja päätin lähteä iltavuoroon töihin, jossa meillä (pitkästä aikaa) oli aika haipakkaa ja askelia ja päänahan raaputuksia kertyi aika lailla kasaan. Kotiin päästyäni söin jätskiä (hahaa, loistava esimerkki siitä, että kaltaiseni terveysfriikkikin osaa ottaa iisisti ;)) iltapalaksi ja elin toivossa, että se turruttaisi kipeän kurkkuni edes hetkeksi.

Tänään aamulla herätessäni tunsin, miten pikkuruinen kaktukseni oli paisunut koosta XS kokoon XXXL ja pystyin hädin tuskin avaamaan suutani, saatika nielemään tai hengittämään, koska nenäkin oli kuin sementillä vuorattu. Plaah. Ensitöikseni nappasin puhelimen kouraan ja soitin terveyskeskuksen ajanvaraukseen ja kyselin aikaa päivystävälle sairaanhoitajalle, koska halusin tarkistuttaa tulehdusveriarvoni ja kurkkuni (ettei siellä syvyyksissä oikeasti kasvaisi kaktus..) - mitä sainkaan klo 9 vastaukseksi? Hoitajat ovat täysin varattuja jo, ylimääräisiä ei oteta. Neuvolan terveydenhoitajien tilannetta en tiedä - ehkä voisit soittaa sinne? Yritin ylipuhua ja pyytää kauniisti, josko hoitaja voisi ottaa minut ylimäärääisenä (kuten tein itse edellisissä työpaikoissani, jossa toimenkuvani siis oli juuri tuo sama potilaiden vastaanotto ja ajanvarauksien sumpliminen). Vastaus oli lyhyt, tyly ja ytimekäs EI. Selvä. Kysyin jo mitä hemmetissä minun sitten potilaana oikein pitäisi tehdä - mennä yksityisellekö kun ei kunnallinen puoli ota vastaan? Säilytin rauhallisuuteni, kiitin ja suljin puhelimen (jonka jälkeen kirosin koko Porin terveysjärjestelmän maan rakoon). Minulla olisi tänään yövuoro ja päätin soittaa pomolle ja tehdä ennakkovaroituksen - mistä minä tiedän, minkälainen oloni on 12h kuluttua, jolloin työvuoroni alkaisi? Pomo sanoi oitis, että minun kannattaisi jäädä kotiin ja sillä siisti. Tuntuu tosi kummalliselta yrittää arvioida mikä oloni on puolen vuorokauden kuluttua - ties vaikka kaktus olisi kadonnut ja selätetty jo - mutta yhtä hyvin oloni voi mennä entistä pahemmaksi. Terveys on hankala käsite ja sitä on vielä hankalampi ennustaa - vähän niinkuin elämä muutenkin. Huhhuh, meneepäs utopistiseksi.

Anyway aamukahvit ja -puurot sain suurella työllä kaadettua kurkkuuni ja aion tänään ottaa vain lungisti, jotta parantuisin mahdollisimman nopsaan. Inhoan kipeänä olemista (kukapa ei), koska treenit jäävät väliin ja ruokahalu ja makuaisti katoavat täysin. Tällä hetkellä hörpiskelen sitruunamehulla terästettyä mineraalivettä, joka tuntuu sangen mukavalta karheaa kaktusta vasten ja elättelen toiveita, että flunssa olisi selätetty jo huomiseen mennessä - EN HALUA OLLA KIPEÄ ENÄÄ!


Stay healthy guys ja pirteää keskiviikkoa teille!

Kände redan igår att allting inte stod rätt till, då en liten kaktus bosatt sig i min hals. Kvällsturen på jobbet var såpass hektisk att jag knappt hann tänka på halsen.
Imorse hade kaktusen vuxit från storlek xs till xxl, så jag bestämde mig för att försöka beställa en tid till dejourerande sjukskötaren för att kolla infektionsvärdet: "tyvärr, inga lediga tider mer. Du kan ju ännu kolla med hälsovårdarna på rådgivningen - kanske de hinner kolla på dig" fick jag till svar av en väldigt icke-medgörlig tant som svarade då jag ringde till tidsbeställningen. Visst vet jag hur pissigt det är när listorna är fullbokade, men jag vet att det inte är omöjligt att klämma in ÄNNU en patient i något mellanrum - trust me, jag har både bokat och skött dessa överlopps-patienter själv. Ringde chefen och hon tyckte jag skulle stanna hemma och inte ha någon nattur idag. Fy så jobbigt att försöka avgöra hur jag mår om 12h då natturen skulle börja - vem vet, kanske jag mår toppen redan ikväll? Hälsa är ett jäkligt svårt begrepp att både definiera och förutspå vet ni.
För tillfället är jag bå skit-humör, men försöker bli av med kaktusen m.h.a. D-vitamin, morgonkaffe och -gröt, samt mineralvatten med citronsmak. I will beat you, mr. Cactus!
Håll er friska!

pics from weheartit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3