onsdag 29 maj 2013

Who are you actually pumping up your body for?

Löysin tänä aamuna Facebookin kautta jaettuna aivan loistavan tekstin, jonka haluaisin kaikkien kesäkuntoa havittelevien, perus-treeni-pirkkojen ja tavallisten tallaajien lukevan. 

Teksti My little body kertoo - lyhyesti ja ytimekkäästi - siitä, miten moni treenaa hampaat irvessä, veren maku suussa kroppaansa entistä timmimpään kuntoon, mutta kyseenalaistaa jos se sittenkään on sen arvoista; kelle me loppupeleissä hienosäädämme sitä kroppaamme - itsellemme vai jollekin toiselle? 

Tänä päivänä tiedontulva on valtava ja kaikki tuntuvat tietävän mikä dieetti tai mikä toistomäärä tuo sen täydellisen kehon ja saa ne viimeisetkin vatsalihasten palaset näkyviin. Pienimmätkin repsahdukset (lue: siiderit kesäterassilla, suklaaseen dipatut mansikat, jästkit kiskalta..) tuntuvat maailmanlopulta ja "romuttavat kesäkunnon" ja harva uskaltaa sallia itselleen minkäänlaista nautintoa, vaikka nämä pienet repsahdukset nimenomaan tekisivät hyvää (harva nyt yhteen jätskitötteröön tai siideriin rupsahtaa). Harva pysähtyy miettimään onko kaikki se stressi ja aika, jonka kulutamme perfect bodyn hankintaan todella sen arvoista.

Lukekaa ja sisäistäkää tämä Kukka Laakson kirjoittama, mielestäni loistava, teksti. Itselleni se toimi loistavana muistutuksena sille, että elämässä pitää olla nautintoa.


Imorse hittade jag en suverän text, My little body, delad på wallen på Facebook och efter att ha läst den önskade jag att alla andra också skulle läsa den. Texten handlar - i all korthet - om hur informationsflödet i dagens samhälle är större än någonsin, vilekt har lett till att även "vanliga konsumenter" blir konfunderade över vilken diet eller vilket träningsprogram som skulle ge dem en perfect body. Samtidigt som folk följer allt strängare dieter och "regler" glömmer de att njuta av livet och är livrädda att unna sig litet lyx (läs: en iskall cider på terassen en varm sommarkväll, glass från kiosken eller en jordgubbe doppad i choklad) i vardagen, eftersom de fasar för att "allt arbete" går i spillo. Halåå, har någon hittills heller blivit ballongformad av en cider?
Snälla läs denna text och begrunda den. Åtminstone för mig fungerade den som en suverän påminnelse om att livet är till för att njuta.

pics from weheartit

2 kommentarer:

  1. Kiitos tuosta tekstivinkistä. Luin sen ja olen samoilla linjoilla, liika on liikaa ja se ei tosiaan sovi kaikille. Elämästä pitää kuitenkin nauttiakin :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos itsellesi kun kävit Kukan tekstin lukemassa :) Itselleni se toimi pienenä muistutuksena ja todella hyvään saumaan osuikin: näin kesä-kuumalla ajatukset pyörivät yhä enemmän ulkonäössä ja se tärkein - hyvinvointi - tuuppaa unohtumaan.

      Radera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3