tisdag 28 maj 2013

When you´re in a hurry, it´s time to focus on yourself

Kesä, aurinko ja moottoripyörät ovat - kuten joka vuosi - lisääntyneet (tai no eivät ehkä lisääntyneet, mutta lisääntyneen valon myötä prätkät ovat ilmestyneet teillemme - tajusittehan, että tarkoitin näin?), joka näkyy selvästi työpaikallani kiireellä, vähentyneillä potilaspaikoilla ja narskuvilla hampailla. Kiire vaikuttaa niin työyhteisöömme, kuin myös meihin kaikkiin hoitajiin yksilöinä - muuallakin kuin työpaikalla.


Itse olen tämän viikon aikana ollut joka ilta niin väsynyt, että olen simahtanut kuin napista painamalla ja herännyt vaivoin kellon soidessa. Väsymys painaa ja tuntuu niin päässä kuin kropassakin: treenit eivät kulje kuten ennen ja sydän tuntuu hakkaavan kahtasataa ja suu sylkee itsestään mitä sylki siihen tuo, vailla minkään näköistä kypsää sensuuria. Ajatuksetkin karkailevat ties minne ja ärsyynnyn herkästi.


Anteeksi purkaus.


Tänään iltapäivällä olin niin väsynyt töistä palatessani, että makasin vuoroin sohvalla, vuoroin terassilla kahden tunnin ajan ja himoitsin hiilareita kuin pieni sika - selkeä merkki stressistä! Rauhoituttuani päätin unohtaa salin tältä päivältä ja lähteä rauhalliselle hölkälle ja nauttia auringonpaisteesta. Tämä osoittautui oivaksi valinnaksi. Vaikka kuinka tykkäänkin käydä salilla, ei mikään voita raitista ulkoilmaa - ainakaan minun kohdallani. Olen ylpeä itsestäni, koska tämänpäiväinen TIETOINEN valintani siirtää salia toiseen päivään on edistysaskel: osasin kuunnella kroppaani.


 Iltapalaksi kesäkurpitsamunakasta - heippa! :)

Bråttom på jobbet - det har vi på sistone haft allt för mycket - och det har resulterat i sura miner, bultande hjärtan, irritation och svårigheter att komma ur sängen på morgonen. Snälla motorcyklister - kör försiktigare!
Idag var jag så trött efter jobbet att jag vilade två timmar innan jag var kapabel att röra mig ur fläcken. Jag valde att skippa gymmet idag och drog ut på en lugn joggingtur i stället, vilket visade sig vara ett bra val. Samtidigt bevisade jag åt mig själv att jag kanske mognat en aning: äntligen kunde jag lyssna på min kropp!
Nu skall jag smaska i mig en zucchini-omelett till kvällsmål :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3