söndag 14 april 2013

First there was ABC. Then they called it BB and now already CC. What are they talking about?

Huomenta ja sumuista sunnuntaiaamua!

Täällä on herätty jälleen rauhallisesti kissamaisten venyttelyjen, aamukahvin ja tuorepuuro-marja-sekoituksen voimin, pesty pyykkiä ja tyhjennelty tiskikonetta. Perus kotiäiti-menoa 23-vuotiaalta lapsettomalta avovaimolta :D 

Nojoo, ei. Aamun aiheeseen: viime keväänä/kesänä tupsahti markkinoille ja Suomen maankamaralle ns BB-voiteet, eli kevennetyt versiot meikkivoiteista, joiden tarkoitus oli hoitaa ihoa, tasoittaa sen väriä ja tasoittaa väriä. Itse käytin koko viime kesän Lumenen Heleyttävää BB-voidetta (jota ei enää taideta edes myydä) arkimeikissä, mutta lisäilin irtopuuteria hillitsemään T-alueen kiiltoa, joka päivän mittaan lisääntyi. 


Tänä keväänä puhaltavat uudet kuviot ja kirjainyhdistelmät kun kauppojen hyllyille ja naistenlehtien testeihin ilmestyvät CC-voiteet. Mikä ihmeen CC? Myönnän googlanneeni silmät pyöreinä mikä ihme tämä uutuus-meikkivoide oikein on olevinaan ja löysin seuraavanlaisen selityksen:

Ihoillamme on monenlaista ongelmaa, ja yksi suurimmista haasteista on niiden tasoittaminen tai peittäminen. CC-voide lupaa nyt pureutua näihin ja tarjoaa yksinkertaisesti yhden helppokäyttöisen tuotteen monen sijasta. Peittävyys ja värivirheiden korjaaminen ovat ominaisuuksia, jotka uupuvat useimmista BB-voiteista. CC-voiteessa tämä seikka on nyt huomioitu, ja näin ollen erillisiä peiteaineita ja neutraloijia ei enää tarvita. Nimi sen kertookin: CC on lyhenne sanoista colour correction.

CC-voiteiden hoitavat ainesosat löytyvät myös BB-voiteesta, joten vitamiineja, suojaa ja hoitoa saa iholle jatkossakin. CC-voiteessa on käytetty erilaisia värihiukkasia, jotka levittyvät ohuelti iholle tasoittaen ihon sävyä. Kuten neutraloivissa tuotteissa, vihertävä tasoittaa punertavaa ihoa ja lilan sävy raikastaa sameaa ihoa.(teksti lainattu täältä)CC-voide vaikuttaa siis astetta peittävämmältä ja meikkivoidemaisemmalta kuin pikkuveljensä BB, eli täydellinen normaali-ihoiselle arkikäyttöön. Itselläni on normaali/kuivahko iho, joka on suhteellisen hyväkuntoinen - voisikohan CC siis olla täydellinen kumppani nassulleni? Itse koen meikkivoiteiden usein olevan liian paksuja ja naamarimaisia, kun taas mineraalimeikkivoiteet tekevät ihosta liiankin mattaisen ja puuteroidun. Tähän asti olen käyttänyt MAC:in meikkivoidetta (erityisesti talvipakkasilla ihoa kosteuttamassa ja suojaamassa) ja nyt kevään tullen siirtynyt Bare Mineralsin mineraalimeikkeihin. Kumpaankaan en ole täysin tyytyväinen tällä hetkellä, koska kumpikaan ei tunnu istuvan iholleni täydellisesti - väriä tasoittaen, kevyesti peittäen ja luoden hieman mattaefektiä, olematta silti naamarimainen ja keinotekoinen.


CC-voiteita löytyy markettituotteiden edustajilta m.m. Lumenelta CC-Color Correcting meikkivoiteena sekä Lorealilta Nude Magique CC Creamina. Molemmista löytyy 3 eri sävyvaihtoehtoa ja positiivisena yllätyksenä molemmat sisältävät aurinkosuojan - eipä siis tarvitse läträtä erikseen aurinkosuojaa kasvoille tänä kesänä!Onko kellään jo kokemuksia näistä CC-voiteista? Lämpenitkö vai jatkatko entisen meikkivoidekumppanisi kanssa taivaltamista?

kuvat: google-kuvahaku

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3