onsdag 24 april 2013

An other (better?) version of icecream, sil vous plait! Summer 2013 - this will be my favourite!

Rakastan jäätelöä, varsinkin hyvänmakuista sellaista. En tykkää ällömakeasta, enkä hilloa sisältävästä, enkä liioin imelästä tai hubbabubba-purkka-tyylin kehnoista uutuuksista yrittää valloittaa uusia ulottuvuuksia jäätelörintamalla. No thanks.

Sen sijaan rakastan perusmakuja: vanhan ajan ja perus-vaniljaa, super-tiikeriä, mangoa ja sorbetteja. Asuessani Helsingissä saatoni tuhota viikossa parikin litraa vainljajäätelöä, joko sellaisenaan tai kinuskikastikkeen kera. Viime aikoina olen (onneksi) saanut jäätelön syöntiäni hieman vähennettyä ja korvannut jätskit maitorahkalla. En kyllä lähde väittämään, että maitorahka ja tski voisivat edes unissani kilpailla samassa liigassa, joten arvatkaas vain kuinka iloiseksi tulin kun löysin netin syävereistä, eli tarkemmin Kaisan blogista terveellisemmän version amerikkalaisesta herkkujäätelöstä: Ben and Jerry´s:stä?

Sekavin ajatuksin ja tuntein kokeilin reseptiä, muokkasin sitä hieman ja löysin uuden suosikkiherkkuni, jota voin nautiskella hyvillä mielin useammankin kerran:
Suosittelen: kokeilkaa, mutta ennakkoluulottomasti! Surauta sauvasekoittimella ½ banaani, 1 dl maitoa, 3 isoa rkl raejuustoa ja 1 tl vaniljanmakuista proteiinijauhetta. Kaada joukkoon murskattuja manteleita ja kaurahiutaleita. Laita pakkaseen 30 min, sekoita ja laita takaisin pakkaseen 30 min. Mmmmhh..!
Uskotko?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3