måndag 8 april 2013

My indulgent afternoon-coffee thanks to Leader

Protskupatukat ovat viime aikoina herättäneet mielenkiintoni ja olenkin ottanut tehtäväkseni maistella ja vertailla erilaisia patukoita. Kriteereitä toki löytyy: patukassa saisi olla mahdollisimman vähän sokeria ja maun täytyy kuulostaa mielyttävältä  (tämä siis poissulkee omalla kohdallani oitis m.m. valkosuklaan ja banaanin makuiset patukat).

Eilen kokeiluun päätyi kotimaisen (!) Leaderin So Good Protein Delight-patukka minttusuklaan makuisena. Patukan kääre oli mielestäni kaunis ja houkutteleva, sekä selkeä. Kokonsa puolesta patukka oli myös oiva valinta herkku-välipalaksi tai kuten minä sen nautin kahvin kanssa: 35 grammaa. Proteiinipatukat soveltuvat myös treenin jälkeistä palautumista tukemaan, mutta itse en kyllä kykenisi mitään näin täyteläistä tiukan hikoilusession jälkeen syömään..

Hintaa tällä pienehköllä patukalla oli 1,20€ (lähi-K-kaupassamme), mikä on mielestäni ihan siedettävä. Toki halvimmat suklaapatukat lähtevät halvemmalla, mutta koska proteiniipatukat ovat ravintosisällöltään perus-suklaapatukoita huomattavasti parempia, päädyin tähän. Itse panostan ruoassa (ja muutenkin) mieluusti laatuun, vaikka se hieman lompakkoa rokottaisikin.


Mitäs se patukka sitten sisältää?

Soijaproteiini, maitosuklaa (sokeri, kaakaovoi, maitojauhe, kaakaolikööri, emulgointiaineet: soijalesitiini, vaniljauute), makeutusaineet: maltitolisiirappi, kosteudensäilyttäjät: glyseroli, hydrolysoitu kollageeni, vesi, glukoosifruktoosisiirappi, kaakaojauhe, vehnägluteeni, rypsiöljy, auringonkukkaöljy, maissitärkkelys, emulgointiaineet: soijalesitiini, piparminttuaromi, suola, happamuudensäätöaineet: sitruunahappo, suklaa-aromi

Ravintosisältö/100g    
372 kcal/(1560 kJ)
Proteiinia 39 g
Hiilihydraatteja 34 g
josta sokereita 11 g
josta polyoleja17 g
Rasvaa 11 g
josta tyydyttynyttä 0 g
Kuitua 0 g
Natriumia 0,3 g
(tuotetideot täältä)


Miltä se maistui?

Maku oli yllättävän suklainen ja täyteläinen ja sopi kuvassa näkyvän ekstra-tumman kahvikupillisen kanssa loistavasti yhteen! Patukka ikään kuin narskui kivasti hampaissa ja sisälsi mintun makuisia rakeita ja sattumia, jotka olivat mielestäni selvästi plussaa. Protskupatukat tuuppaavat usein olemaan aika pahvisen makuisia, mutta sitä riskiä ei kyllä tällä mukavan rouskuvalla koostumuksella ollut!

Ostaisinko toistekin ja jäikö kertakokeiluksi?

Totta puhuakseni jääkaapissa odottaa jo kaksi minttusuklaan makuista Leaderia taas! ;) Eli ehdottomasti suosittelen ja aion nautiskella toistekin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3