fredag 19 april 2013

Is it raining and cold outside? Let me introduce a funny way to do your workout at home: wii!

Satakunnan yllä lojuivat iiiiisot mustat sadepilvet koko eilisen päivän (aamua lukuunottamatta) ja se yhdistettynä muutenkin alakuloiseen mieleen ei lisännyt houkutusta siirtyä ulos treenaamaan lainkaan. Taloudestamme löytyy monen moista pelikonsolia, mutta itse en niihin ole hurhatanut oikeastaan koskaan, vaan ne toimittavat lähinnä T:n ja hänen kaveriensa NHL ja FIFA-pelihetkien tähtiroolia. Torkuttuani hetken sängyllä päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja siirtyä epämukavuusalueelleni ja kokeilla, josko urheilupelit Xbox:ille tai Wii:lle voisivat tarjota minulle päivän treenin. Todella epäluuloisena ja skeptisenä napsautin Wii Fit-pelin konsoliin ja näpäytin screenin päälle. Siitä se sitten lähti.


Ensiksi tein kuntotestin Wii Fit:llä, joka mittasi m.m. BMI:ni sekä tasapainoni ja laski näiden perusteella tämän hetkisen Wii Fit-ikäni. Tulos oli tyrmistyttävä: 33 vuotta! Tiedän kyllä ettei tasapainoni ole se paras mahdollinen, mutta että kroppani ja kuntoni vastaisi reilua kolmeakymppiä - ei käy! (no offense teille 33-vuotiaille - ikä on pelkkä numero, mutta ollessani 23 en halua tulla verratuksi 10 vuotta vanhempaan).


Pieni voitontahto (ja kiukku) mielessäni aloni kokeilemaan eri harjoituksia, aina joogasta lihaskuntoharjoitteluun. Joogassa sinnittelin m.m. soturi-asennossa, kun taas lihaskunnossa tehtiin kyykkyjä yhdellä jalalla, sekä vatsalihaksia. Yllätyin itsekin kuinka hauskaa ja ajoittain jopa haastavaa oli tehdä harjoituksia pelin tahtiin tasapainolaudalla seisten, eikä lainkaan typerää ja tylsää (kuten ennakkoluuloisena olin sen kuvitellut olevan). Toisissa harjoituksissa olisin kaivannut lisää toistomääriä, mutta koska kyseessä oli ensimmäinen treenikertani, jouduin tyytymään vähempään, koska idea Wii Fit-pelissä on se, että treenaaja/pelaaja "ansaitsee" lisää toisomääriä sitä mukaa kun on tehnyt harjoituksia ja "kerännyt" treeniminuutteja aika-possuunsa. Fiksua aloittelevaa treenaajaa ajatellen, mutta hieman tylsää ihmiselle, jolle treeni on jo tuttua.


Summa summarum: joudun toteamaan, että pelikonsolilla treenaaminen sittenkin oli hauskaa ja että sillä voi tarpeen tullen korvata kevyen treenikerran, jos ei esimerkiksi jaksa tai ehdi salille käymään. Wii Fit ei missään nimessä korvaa kunnon salitreeniä, mutta hauskaa viihdytystä ja pientö haastetta se tarjoaa.

Onko pelikonsolin tahtiin treenaaminen sinulle tuttua?

ps. sinulle joka ihmettelet miksi hemmetissä taustalla näkyy koira- ja heppalakanat voin kertoa, että ne toimittavat pimennysverhojen virkaa :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3