tisdag 22 november 2011

Om du har en tråkig stund..

Fastän jag bor i centrum av en stor stad (det där med stor är relativt, men i finska mått är staden faktiskt en av de största!) och endast ett stenkast från ett otroligt utbud butiker måste jag avslöja för er att det inte alls är så fancygt och lockande att gå ut på stan, ut och in i alla butiker när det blåser svin-kallt som idag. Då erbjuder internet ett MEGA utbud på kläder, skor, smycken, möbler, bilar, hundar, katter - vad du än behöver - endast några tangentslag och ett klick med datormusen et voilá! Varan är påväg hem till dig och allt du behöver göra är att vänta. Och betala såklart, ifall du inte redan gjort det på förhand.

Erfarenhet har jag endast från H&M, Lindex, samt Nelly, för att inte glömma det utländska Feelunique(klik klik). Varorna har kommit inom utsatt tid och sedan har de med varierande framgång motsvarat mina förväntningar. Som tur är det enkelt att returnera grejerna, bara man kommer ihåg att göra det inom utsatt tid (varierar mellan shoparna, men i regel är returtiden 14 dygn).

Det bästa med att shoppa på nätet är definitivt att man kan göra det när och var man vill och kan i lugn och ro titta på sakerna utan att ett biträde står och flåsar en i nacken. Så är utbudet på varor oftast bättre på webben än i affärerna, eftersom butikerna sällan har resurser att ta in en hel kollektion på lager. Dessutom är det betydligt lättare att skapa en egen sti, ifall att man inte vill gå i likandana kläder som de flesta andra som köper sina kläder på H&M och andra kedjor, då man kan beställa grejer från utlandet. Kom ändå alltid ihåg att kolla hur det funkar med tullen då ni beställer utomlandsifrån - annars kan en oväntad räkning bli en deprimerande överraskning...

Intet gott utan någonting ont, d.v.s. att shoppa på nätet har också sina dåliga sidor: det är så enkelt att bara klicka hem grejerna att man lätt klickar litet väl aktivt och får ett stort hål i budgeten. Så kan man ju inte prova sakerna i förväg och tyvärr händer det att bilden som man sett på nätet inte motsvarar verkligheten, vilket man inser först då man ivrigt river ut grejerna ut paketet som man svettig burit hem från posten. Returnering av produkter kan också vara invecklat, så det lönar sig att kolla i förväg innan man shoppar loss!

Ikväll har jag hängt runt på ShopbopNet-a-porter och Nelly och tittat på fina klänningar. Jag drömmer i smyg (hmpf. kanske det inte är så hemligt längre då jag bloggar om det? tönt.) om att klicka hem en klänning att ha på julafton, men har så svårt att bestämma mig.. Rött, glittrigt, svart, med och utan axelband, bara ryggar, långa ärmar - utbudet bara flimrar framför mina ögon och jag har svårt att bestämma mig. För tillfället är jag faktiskt nyfiken på en viss sorts klänningar, men det kanske jag inte skall avslöja här - då är det ju ingen hemlighet heller..

bilden från weheartit.com

1 kommentar:

  1. what nice post! beautiful pictures! i like it so much!!!! i invite you also to visit mine and tell me what you tink, and then we could follow each other if you like! ;-)
    kisses
    Miriamstella

    http://isfashionmypassion.com

    SvaraRadera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3