fredag 5 augusti 2011

Långfredag i augusti

Det har aldrig under hela min karriär som sjukskötare på hvc varit så tyst som idag. Jag höll A-mottagningen, vilket i princip motsvarar jourskötare. Till arbetsuppgifterna hör however att assistera jourande läkaren/läkarna, t.ex. genom att mäta crp (infektionsvärde), hemoglobin, sköta sår eller ge injektioner. Men eftersom alla patienter tydligen hellre stannade hemma och vi såg den sista patienten avlägsna sig 13:30 blev tiden vääääldigt lång. Jag surfade på alla tänkbara nätsidor (förutom Facebook av principskäl) och försökte fördriva tiden genom att lusläsa Oriflames nyaste katalog, men fick ändå inte tiden att gå fortare alls. Ugh.

Lycklig över att chefen gav oss lov att gå 15 minuter tidigare cyklade jag via sambons famos hus, där sambon håller på och bygger terass. Jag är så stolt över honom: han har helt själv (okej, med litet hjälp av min pappa, som även kallats "rakennusalan ammattilainen" då han sprängde ett ½ berg..) byggt en terass på baksidan av famos hus. Tyvärr fick jag höra något jag inte var helt nöjd med: sambon är bjuden bort ikväll, vilket innebär att jag är tvungen att underhålla mig själv ikväll.

Hemma började jag med att fixa middag, som idag bestod av krossade, förkokta korngryn (jätte-gott - godare än ris och väldigt fiberrikt!), fetasallad, kokt blomkål och sås som innehöll sojastrimlor (som jag först kokade i buljong en stund), lök och spenat. Namnam!


Efter maten passade jag på att testa mitt nyinköpta nagellack från Rimmel. Efter ett varv lack var jag allt annat än nöjd, eftersom färgen var helt genomskinlig och påminde om häftplast. Satsade på ytterligare ett lager lack et voilá - nyansen blev som jag ville: täckande ljusgrön/ljus smaragd. Naajs.

2 kommentarer:

  1. Korngryn är faktiskt mycket godare än ris. Det bara så länge att koka om man inte har förkokta.. ja borde definitivt köpa förkokta jag med.

    SvaraRadera
  2. Lotta: mmh och förutom att smaken vinner vanligt ris, är korngrynen också ett mer ekologiskt val ;)

    SvaraRadera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3