lördag 8 oktober 2011

Tystnad

Shit så tiden går! Tro inte att jag gått under jorden eller något, men fastän jag knappt haft någon skola alls denhär veckan har jag helt enkelt inte hunnit blogga. Det har varit galna shopping-dagar, flunsa och snoriga näsdukar, diskussion om smärtlindring vid förlossning - nästan allt man kan tänka sig.
Jag har dock hunnit fota en hel del, främst efter att ha beundrat många andras bloggar och varit grön av avund på alla deras fina bilder. Jaja, de flesta tycks bära en systemkamera med sig vart de än går och det är ju omöjligt i mitt fall då jag inte ens äger en vanlig kamera, men i och med att telefonen knäpper helt-okej-kvalitets bilder så har jag utnyttjat den.

onsdags morgonen steg jag hurtigt upp och gick till Galna dagarna till Stockmann för att kolla in Clarks läderstövlar som de hade i reklamen. Snacka om att bli chockad när jag steg av rulltrappan kl. 9:15 - åsynen var horribel! Ungefär 30 kvinnor slogs som lejonhonor om stövlarna som var placerade på ett bord mitt i gången. Jag övervägde t.o.m. att skippa stövlarna och gå vidare, men valde ändå att ens göra ett försök att få tag i ett par och vässte armbågarna. Ett helt främmande fenomen blev bekant för mig när jag närmade mig hopen av lejonhonor: man tog ett par stövlar i handen och började idka byteshandel med de andra (trots att man alltså inte ens köpt paret man hade i handen ännu). Jag följde med en stund hur de andra gjorde och följde sedan deras modell med lyckat slutresultat: jag lyckades få ett par bruna stövlar i min storlek och sprang sedan med lycklig över min seger iväg till en annan våning (främst för att försäkra att ingen skulle knycka stövlarna hur händerna på mig..).

Under förra veckan har jag i princip varannan dag varit på lugn länk och varannan dag luggit hopkrupen på soffan i sällskap av min nya bok: Lauren Conrads bok L.A.Candy (som jag skrev om redan tidigare). Mina kunskaper i engelska är ju inget att hurra över, så jag är positivt överraskad över hur enkelt det känns att läsa trots att boken är på originalspråket engelska.

Min flunsa har fortfarande hängt med, men det känns som om den håller på att släppa loss mig ur sitt tag och därför har jag försiktigt varit på länk. Joggingturerna har dock max. varit 4km långa och jag har hållit ett ganska lågt tempo för att inte överanstränga mig. Det är konstigt men då jag skall gå på stan är regn (t.o.m. duggregn) typ det värsta jag kan tänka mig, medan jag i smyg älskar att sticka iväg på länk i regnet. Knäppt eller va?

Dessvärre har jag inte gått på några gymtimmar på hela veckan, eftersom jag kännt mig såpass krasslig att jag knappast skulle ha orkat. Ser verkligen fram emot att bli frisk fort igen, eftersom jag honestly saknar att få svettas annanstans än på asfalten med lenkkarna på...


fredagsmorgonen hoppade jag på bussen i fjärrtrafikens terminal i Kampen och styrde nosen mot Söderkulla för att tillsammans med två kompisar hålla ett infotillfälle om första hjälp för småbarnsföräldrar.

Uuuush, så nervös jag var då vi skulle börja, men kunde snart slappna av då vi lyckades skapa en dialog mellan oss själva och föräldrarna. Det kändes roligt och viktigt att vara som proffs och berätta för föräldrarna om de vanligaste riskfaktorerna i hemmet, samt hur de skall handla när olyckan är framme. Efter den officiella delen där vi "föreläste" och sedan övade med baby-Anne-dockorna satt vi oss ned med varsin kopp kaffe och höll på att kikna av skratt när mammorna berättade om sina erfarenheter från förlossningssjukhuset. Inkommande vecka skall jag börja min praktik på en barnsängsavdelning och får med bra tur delta i en riktig förlossning - nervöst, men spännande!

Det var den gångna veckan i ett nötskal. Ugh så jobbigt det är att försöka komma ihåg allt som hänt under veckan. Måste nog skärpa mig och skriva några kortare inlägg hellre än sånhärna mega-ena - det blir både jobbigt att skriva och antagligen att läsa också?

Apropå att läsa blogginlägg: jag är nyfiken på vad ni egentligen tycker om mina inlägg - skall jag fortsätta att skriva lika rörigt (så som jag gör nu: varierat både personliga tankar, mat, shopping och sport) eller är det något speciellt som skulle göra bloggen intressantare?

2 kommentarer:

  1. Fortsätt du skriva lika rörigt som hittills, det är ju sån du är =)
    Vi brukar inte hinna pratas vid så ofta, men på dethär sättet kan storasyster ändå ha ett litet vakande öga på dig, via bloggen.
    Sen tycker jag att du kan laga en av dina goda sallader åt mig nångång, för jag blir så snål av att bara titta på bilderna... Speciellt dendär med rödbeta och getost lät prima. Som tack kan du få lite förlossningsberättelser =)

    SvaraRadera
  2. Ansku: haha, okej tack :D Jag har bara varit rädd för att ingen kan följa min tankegång när jag skriver så yrt ibland.. Helt tydligt borde jag ordna en dinner-for-ma-sisters-kväll då du önskar getostsallad och Emppu drägglade efter choko-tjinuskikaka.. Kanske en julklappsidé? Fast då blir du åtminstone skyldig mig en räksmörgås. Eller två.

    SvaraRadera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3