onsdag 19 oktober 2011

Svammel o(m) mat

Varför skall det gå såhär, att när jag äntligen skulle ha ett ypperligt tillfälle att skriva ett långt och väl-eftertänkt blogginlägg slår min hjärna totalt tomt? Jag tror datorn känner sig lika då hårdskivan töms (frivilligt eller ofrivilligt).

Min dag började inget vidare bra, då jag trodde att jag höll på att missa bussen och sprang som en tokstolle i regnet kl. 06:18 till busshållplatsen. Väl i bussen, svettig och fin, konstaterade jag att jag tydligen hunnit till en tidigare, men fel buss. GREAT! Tur i oturen körde bussen ändå i rätt riktning, så jag behövde bara stiga av 2 hållplatser tidigare än normalt och gå till sjukhuset.

dagens arbetsschema stod det kejsarsnitt och gissa bara hur nervös, men förväntansfull jag var: äntligen skulle jag få komma in i operationssalen igen (stortrivdes där under min praktik för 1 eller 2 år sedan - tänk så tiden går!) och få vara med om litet action. Dålig tur eller bad karma, det är svårt att avgöra, men kejsarsnittet inhiberades och jag stod sysslolös tillsammans med min handledare HELA dagen. Jag försökte leka duktig och läste Studerande-mappen samt olika amnings- och förlossningsbroschyrer, men koncentrerade mig mer på att snegla på klockan och hoppas att tiden skulle gå fortare än vad jag läste.

Äntligen hemma gjorde jag något som händer ytterst sällan: drog av mig jeansen och böt dem mot pyjamasbyxor och kröp upp i sängen - fy farao så trött jag var! Några minuters vilande räckte bra, eftersom sambon bjöd på kaffe med bästa kladdkakan och vaniljglass.

NJUTNING! ÄLSKAR!

Senare mot kvällen tog jag en lugn länk med rutten hem-Sandudd-Mejlans-Kampen-Stora Roban-hem, totalt 9,1km. Jag har oroat mig över hur min napa-piercing egentligen mår så jag bestämde mig för att styra stegen via Harness (klikklik)- piercing- och tatueringsstudion, där jag stansades i slutet av juli. Jag kan inte annat än pusta ut och prisa personalen i höjden: för det första berömde de mig för i hur fint skick min piercing är ("se on täydellinen") och så skämtade de litet och fick mitt humör att stiga direkt. Att få kontakta sin piercare när-som-helst och be om råd är något som jag verkligen uppskattar. Att Harness dessutom erbjuder studierabatt gör dem inte ett dugg sämre, tsihi. Näe, rekommenderar dem varmt för ALLA som funderar på att pierca sig.

På kvällen kollade jag in Liv:s nya "Halv åtta hos mig i Finland", medan jag slevade i mig middagen/kvällsmålet, som såg ut såhär:

Gott och enkelt:
Gurka
Körsbärstomat
Avokado
Stekt malettkött + lök, trattisar och bönor
Getost
Ketchup

Ugh, min blogg håller på att mat:iseras, men jag bestämde mig redan i morse för att skippa outfit for today-bilderna för idag, eftersom den blev en flopp. Att ha kläder som man inte trivs i är aldrig bra, och idag gjorde jag drog jag på mig två stora fel: läderstövlarna som klämmer och är klumpiga som fan, samt en stickig och svettig yllekofta. BLÄ. Hoppas jag har bättre kläd-lycka imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3