lördag 2 april 2011

(Choklad)frossa, varför?

Det är mer sällan som jag får himo på choklad, vilket skiljer mig från de flesta kvinnor. Klämde just i mig en Brunbergskyss, 1/4 platta Fazers blå samt 2 mega-trianglar guld-Toblerone eftersom jag drabbades ac ett akut sötsug. Nu, ca 15 min efter frosseri-anfallet har jag svårt att förstå varför jag stoppade i mig allt det där, eftersom suget säkert skulle ha stillats med litet mindre.
Så är det väl i dagens samhälle: vi frossar p.g.a. överflöd, oberoende om det handlar om choklad, alkohol, kläder, accessoarer, skor. Å i de flesta fall lider vi efteråt av en grym morkkis, eftersom vi innerst inne vet att vi egentligen skulle ha "klarat" oss med mindre. Hur ska vi lära oss att tillämpa det vi redan vet, nämligen att måtta med allt är lösningen?
Mina största frosseri-mål är för tillfället Lexingtons lakan å huppare, Guess klocka (båda ur Stockmanns Galna Dagar-katalog), ett par svarta läderstövlar i en näthandel samt ett par vita joggingskor från Ralph Lauren Polo Sport från Stockholm. Behöver jag något av dessa? Mjae, egentligen inte.. Gör de mig lycklig? Ja, i alla fall för en liten stund. Ska jag verkligen investera i dem? Eehhmm.. Djup tystnad.

bilden är lånad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3