onsdag 6 april 2011

En dag fylld med innehåll, snart bakom!

Jag misstänker tidvis att jag håller på att bli gammal; tiden går så fort! Oftast brukar jag på onsdagkväll haja till när jag konstaterar att halva arbetsveckan redan är avklarad och veckoslutet närmar sig. Vad har jag gjort under veckan? Har jag hunnit göra nåt "vettigt" eller det jag planerat? Mina veckor brukar ganska långt följa samma mönster: praktik varje dag på psykiatriska enheten från 7:30 till 14:30, allternativt 15:30. Sedan hem och koka kaffe, antingen gående eller med första bästa buss som passerar hållplatsen. Oftast surfar jag en stund på nätet, kollar mejlen, Facebook, bloggar jag följer och oftast också dagens HBL. Beroende på humöret och orket sticker jag antingen till gymmet, ut på länk eller stannar hemma och latar mig resten av kvällen. Alla dagar följer samma mönster, rutiner och det kunde kännas tråkigt för någon. För mig skapar de en viss trygghet: jag vet vad som händer till nästa. Samtidigt tror jag också att det händer ihop med följande:
Jag läste häromdagen om Lola Wallinkoski som kallade sig själv "list-människa" och beskrev hur hon limmar små post-it-lappar här och var. Vadå, det är ju precis som jag: jag älskar också att lämna små gula post-it:s efter mig: i kalendern för att markera något som absolut inte får glömmas bort, en "god morgon älskling-hälsning" på matbordet om jag åker iväg innan sambon vaknar, inköpslistor.. För någon kunde detta vara ett tecken på en begynnande demens, men jag antar att det i mitt fall främst handlar om tankspriddhet.. ;)

Idag vald jag att trotsa vädret och stack iväg ut och springa efter 2 MEGA-koppar kaffe. Luften var härligt syrerik p.g.a. duggregnet och dimman så jag passade på att springa en extra runda och totalt blev det 50 min. Jag skulle vara nyfiken på att veta hur lång sträckan är, men har tyvärr ingen aning om hur jag kunde mäta den utan stegmätare (som jag inte äger). Idéer anyone?
Efter länken duschade jag hastigt och gick med sambon på Galna Dagar. Underligt nog var jag inte det minsta intresserad av att testa några kläder alls, men passade på att köpa ett mineral-puder från Lumene. Så gick vi ännu via Delin på vägen hem och köpte en massa härligheter: frukter och broiler åt mig, lasagne och memma åt sambon.
Väl hemma var jag redan STORM-hungrig och fixad snabbt ihop en kycklingsallad, som lyckades bättre än någonsin (fastän jag nu själv säger). Skriver receptet här under - pröva!


Min hönssallad (1 portion):
isbergssallad
1 tomat
en bit gurka
1 liten morot
½ dl fullkornscouscous + 1 dl vatten + en skvätt grönsaksfond
1 broilerfilé
balsamvinäger
rypsolja
svartpeppar
fetaost

Skölj av grönsakerna och skär i lagom bitar, moroten kan rivas. Genomstek kycklingfilén och skär i kuber. Tärna också fetaosten. Koka upp vatten, tillsätt fonden, rör ner couscousen och låt dem stå och dra under lock, t.ex. i en frysask. När couscousen sugit upp all vätska, blanda i vinäger, peppar och olja. Blanda sedan ihop alla ingredienser och njut.

4 kommentarer:

  1. http://kuntoplus.fi/route där kan du ju planera din länk så du kan säkert mäta den å efteråt :)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Detdär skall jag ta o pröva. Borde annars hitta nån som sku ha både iPod och Nike+-setet, med vilka jag sku kunna få reda på lenkkins längd oxå :)

    SvaraRadera
  3. Hihi tack :) Var själv jätte-nöjd att jag orkade satsa lite o. skära olika ingredienser i stället för att bara nöja mig med tomat och gurka och höna, trots min enorma hunger :D

    SvaraRadera

Kiitos kommentistasi <3
Tack för din kommentar <3